Vad är SD-WAN Service i bärare

Vad är SD-WAN

Det första vi behöver veta är vad SD-WAN är. SD-WAN står för Software-Defined Wide Area Network, eller även känd som Software-Defined Wide Area Network, därför kommer det att tillåta oss att centralt hantera och kontrollera alla hårdvarukomponenter genom mjukvara, och allt detta är ett riktigt enkelt sätt. . En av nycklarna till SD-WAN är att tillåta företag att bygga sitt eget anpassade WAN och betala för det de verkligen behöver.

Fördelar med SD-WAN

De främsta fördelarna med att använda SD-WAN, förutom att förbättra applikationsprestanda, är att det gör att bandbredden kan hanteras bättre, anpassa den till affärsbehov och prioriteringar på ett helt personligt sätt. All denna kontroll och hantering sker från en enda centraliserad plattform, vilket innebär att alla ändringar tillämpas nästan omedelbart.

Andra fördelar som det erbjuder är kommunikationssäkerhet, eftersom data är krypterad från ände till ände och all kommunikation övervakas av en fullt hanterbar brandvägg. Minskningen av kostnaderna för både teleleverantören och företaget, eftersom internetleverantören behöver mindre specifik utrustning för att kunna erbjuda kunden sina avtalsmässiga behov, och för kunden innebär detta en minskning av kostnaden som ska betalas månadsvis.

Hastigheten för alla förändringar som behövs när det gäller affärskommunikation är nästan omedelbar, för eftersom allt hanteras av mjukvara styrs allt från ett ställe.

säkerhet

Under åren och utvecklingen av telekommunikation och överföringen av alla fysiska system till molnet, har företag insett att nuvarande WAN-system inte är designade för den nya era som vi befinner oss i, och där de kommer nära den genererade trafiken. avleda allt till molnet. Ökningen av trafik under det senaste decenniet har lett till komplex datahantering och dålig applikationsprestanda, samt datasårbarhet. Detta har förvärrats ytterligare eftersom fler företag förlitar sig på internet och molnet för all sin dagliga verksamhet. Det har blivit extremt svårt att skydda ett företags olika resurser på grund av mängden data och de olika åtkomster som krävs på alla nivåer.

I de system som används av företag var det normalt en brandvägg eller ett antivirus som hanterades från en central server som var ansvarig för att hantera all trafik, styra den från ett enda ställe, å andra sidan med SD-WAN, behöver inte data gå tillbaka till den centrala säkerhetsservern där den är, eftersom varje plats är säker utan att behöva vara beroende av en huvudserver.

Avancerad prestanda och säkerhet

WAN-arkitekturen som vi hittills använt på olika webbplatser eller företag i samma grupp är begränsad när det gäller funktioner eller konfigurationer. På grund av det ökade antalet implementeringar av molnapplikationer har WAN-arkitekturen sett en ökning av trafiken vilket negativt påverkar applikationsprestanda eller informationsöverföring. Dessutom, på grund av den låga prestanda eller kollaps som kan uppstå på grund av ökad trafik, har utgifterna från WAN-tjänster ökat exponentiellt på grund av bristen på korrekt hantering av bandbredden som används.

Den enda teknik som för närvarande gör det möjligt för företag att hantera alla dessa problem är SD-WAN, eftersom det möjliggör effektiv bandbreddshantering, samt bättre routing, hotskydd och förenklad nätverksadministration.

Men fördelarna slutar inte där, förutom ovanstående, lägg till följande fördelar:

  • Den har hög tillgänglighet, med en förutsägbar SLA, över alla applikationer som företaget använder, så den vet när mer bandbredd behövs och för vilken applikation det är.
  • Den har dynamisk applikationstrafikdirigering för att anpassa den bandbredd som krävs för varje applikation.
  • Dispone de seguridad integrada, sin tener que depender de un solo servidor que gestione todo el tráfico y seguridad, optimizando así, los cost y rendimiento de la red.
  • Dispone de políticas de reconocimiento de aplicaciones en tiempo real, para detectar posibles problem en la red y poder actuar antes de que suceda cualquier problema
  • Todo el tráfico es seguro a través debido debido al uso de SD-WAN.
  • Applikationerna som använder nube están optimerade för en stor avkastning.
  • Puedes realizar cualquier ampliación de la WAN sin contratiempos, y que los cambios de apliquen en tiempo real.
  • En centraliserad förvaltningspanel för att realisera toda la konfiguration och administrering, för att göra en hantering av manera sencilla, rápida och eficaz.

Vilka operatörer som använder SD-WAN

Yoigo

Den ultimata operatören i att erbjuda tjänsten för SD-WAN-företag Yoigo Från och med oktober 2019 får Yoigo sina tariffer för klienter som “Basic y Plus”, med en banda på 300 Mbps, och med en skillnad mellan “Plus” och en backup för anslutning till 4G. När det gäller Yoigo är priset 99,96€ för varje pris för IVA för “Basic” och 119,96€ för varje pris IVA para la fare “Plus”.

Vodafone

Vodafone Erbjuder också SD-WAN-tjänsten för tjänster, inbyggd i ett mer komplett paket med “ökad anslutning”, som gör det möjligt att anpassa banda por usuarios, applikationer eller prioritera trafiken för den röda VPN. Vodafone asegura qualquier cambio de las políticas que modifiquemos, se aplicarán en tiempo real sin ningún tipo de espera. I säkerhetsmiljön innehåller den en brandvägg, för att definiera åtkomst eller blockering av specifika applikationer eller webbsidor, sociala kontroller eller omedelbar mensajería.

Desde el portal-klienter kan i tid visualisera verkliga tráfico de la sede, användarfunktioner, y problem som upptäcks en la red, entre otras muchas cosas. I slutändan inkluderar tjänsten en röd VPN för trabajar desde cualquier lugar como si estuvieran los trabajadores en la oficina. Den här tjänsten är komplett med en kostnad i Vodafone utan kampanjer på 121€ per IVA inklusive 24 månaders gräns.

Movistar

Movistar también ofrece el service SD-WAN denominado por ellos FlexWAN, de manera independiente sin necesidad de contratar otros servicios si no lo deseamos. Movistar tillåter oss att ha en mängd intressanta alternativ med Flex WAN, hur man hanterar trafikpolicyer och anpassar dem till våra behov, skapar en röd och specifik konfiguration för denna applikation, övervakar och dubbel upplänk.

Utan att ange priserna offentligt erbjuder Movistar fyra hastighetslägen i form av klädstorlekar för denna tjänst, den första är S som tillåter upp till 100 Mbps, den andra är M som tillåter upp till 400 Mbps, den tredje är L som tillåter upp till 600 Mbps och den sista är X som tillåter upp till 1300 Mbps. Varje läge som vi väljer har ett standard eller avancerat tillhörande underhåll, beroende på vald hastighet. Du kan få mer information om det i följande pdf .

Orange

Operatören Orange har nyligen lanserat SD-WAN som riktar sig till stora och medelstora företag. Denna Orange-tjänst kommer att göra det möjligt för företag att optimera trafikhanteringen tack vare tillgängliga anslutningar, oavsett om det är MPLS, Internet eller mobil, för att förbättra säkerheten eftersom all trafik är krypterad och autentiserad, och till och med få tillgång till den övergripande nätverksstatusen när som helst. Några av funktionerna i SD-WAN som Orange erbjuder är centraliserad hantering och konfiguration med målet att vara snabb och smidig är det också flexibel eftersom det tillåter oss att optimera paketrouting på applikationsnivå, för att välja de bästa rutterna vid en viss tidpunkt till en viss destination.

Om stora företag redan har ett moln är Orange SD-WAN redo att integrera kundens moln i nätverket som om det vore ett annat huvudkontor, för att dra nytta av alla funktioner och vara så mångsidig som möjligt.

Slutsats

SD-WAN-tjänsten är ett stort steg framåt för företag, tack vare att den tillåter dem att ha total kontroll över hastigheten på sitt nätverk och sin kommunikation, att när som helst kunna anpassa det och veta vad som är sker i realtid på alla platser. Utan tvekan är en aspekt som fångar vår uppmärksamhet att Vodafone och Yoigo använder Cisco-tjänster för att tillhandahålla tjänsten, så vi kan vara säkra på rätt leverantör bakom tillhandahållandet av support.

Relaterade Artiklar

Back to top button