Vad är säker DNS och hur aktiverar jag det i Google Chrome?

Med uppkomsten av spionprogram och cyberbrottslighet har det aldrig varit viktigare att skydda din integritet. Ett viktigt steg för detta är att inkludera Säker DNS i Google Chrome .

Säker DNS eller DNS genom HTTPS , som det är tekniskt känt, är en sekretess- och säkerhetsfunktion i din webbläsare. Men vad är säkert DNS ? Hur det fungerar? Vilka är stegen för att aktivera säker DNS i Google Chrome ? Vi kommer att svara på alla dessa frågor i den här artikeln.

Vad är DNS?

Vi kommer åt Internet via alfanumeriska webbadresser. Du kan ange textrader som “www.google.com” i adressfältet i valfri webbläsare för att gå till en webbplats.

Faktum är att dessa adresser faktiskt inte existerar. Datorer hanterar vanligtvis bara siffror. Varje ansluten maskin identifieras på Internet genom sin IP-adress, som helt består av siffror. Hur fungerar då internet?

Använda systemet domännamn(Domännamnssystem) ( DNS ). Lättare(Helt enkelt) säger DNS är en onlinekatalog som matchar domännamn (som google.com) med deras motsvarande IP-adresser. DNS – Servrar är offentliga och används ofta av webbläsare för att fastställa rätt IP-adresser för webbplatser.

Varför traditionell DNS sårbar(DNS sårbar) för cyberattacker?

Problem med sökoperationer DNS är att de aldrig designades med säkerhet eller integritet i åtanke. Alla fyndiga hackare kan avlyssna DNS – begär din webbläsare och svara med falsk information.

Din webbläsare kan omdirigeras till en falsk webbplats eller spåra din surfaktivitet. Detta kan också göras av ett skadligt internet leverantör(ISP) lämnar dina känsliga uppgifter i händerna på andra.

Lösning: DNS över HTTPS

Lösningen är enkel: end-to-end-kryptering(end-to-end-kryptering) . Du kanske känner till HTTPS-protokollet som används idag. (HTTPS-protokollet) En förbättring jämfört med standardprotokollet http , dessa förfrågningar är krypterade. Detta förhindrar hackare från att fånga upp dessa förfrågningar och extrahera all information från dem.

För att på liknande sätt skydda sina DNS- förfrågningar kan du inkludera DNS genom HTTPS i Google Chrome . Denna funktion kallas säker. DNS och håller snabbt på att bli den nya standarden för Internetsäkerhet.

Observera att denna funktion också beror på DNS – servern och webbplatsen i fråga. Tyvärr inte alla internetleverantörer(Internetleverantörer) ISP(ISP) erbjuder säkert DNS – servera eller servera krypterade förfrågningar. I sådana fall är det bäst att byta till en anpassad DNS-server (byt till en anpassad DNS-server) .

Hur man slår på den säker DNS(Säker DNS) in Google Chrome

Säker från början DNS var ett experimentellt inslag Krom . För att aktivera det var det nödvändigt att navigera genom några dolda menyer i webbläsaren. Men nu säkert DNS har integrerats i normal drift Google Chrome .

 1. För att aktivera säker DNS på din dator, öppna en ny webbläsarflik och klicka på knappen med tre punkter i det övre högra hörnet.

 1. Öppna ” inställningar(Inställningar)” och scrolla ner till ” Sekretess och säkerhet(Sekretess och säkerhet).”

 1. Klick Säkerhet.(Säkerhet.)
 2. Rulla ned och välj “Dessutom(Avancerad) ” . Här kan du aktivera DNS i din webbläsare, samt ange vilken DNS -server att använda.

 1. Säker som standard DNS måste aktiveras i din webbläsare. Men det beror på ditt internet leverantör(ISP), som kanske tillhandahåller tjänsten eller inte. Bättre byta till en mer pålitlig DNS – service. Välj i rullgardinsmenyn Google Public DNS .

Testar säker DNS i din webbläsare

Bara(Helt enkelt) aktivera säker DNS inte tillräckligt i din webbläsare. Det går inte att bekräfta att din DNS -förfrågningar är krypterade, vilket lämnar dig i mörker om det verkliga tillståndet för din säkerhet.

Detta är ett problem om du använder DNS – dina internetservrar leverantör(ISP) . Inte alla Internet- (Internettjänst) leverantörer(Leverantörer) har helt uppdaterat sina tjänster till de senaste standarderna. Detta kan ge dig en falsk känsla av säkerhet när du arbetar utan en säker DNS .

Lyckligtvis är det lätt att kontrollera om din webbläsare använder säker DNS eller inte. Många onlineverktyg kontrollerar säkerhetsstatusen för din DNS – förfrågningar utan att installera någon programvara. I den här handledningen kommer vi att använda Cloudflares onlineverktyg.

 1. För att kontrollera om din webbläsare använder säker DNS eller inte, använd Cloudflares säkerhetskontrollverktyg.

 1. Klicka på knappen Kolla min webbläsare(Kontrollera Min webbläsare) » för att börja skanna. Testet kommer att slutföras på bara några sekunder och resultaten kommer att visas nedan.

Som du kan se, kunde testet inte upptäcka Säker DNS . Du kan fixa detta genom att använda en annan säker DNS-server eller genom att kontakta din internetleverantör. Så fort jag slog på Google Chrome säker DNS genom CloudFlare Jag kunde få en grön check.

Behöver du säker DNS?

Hacks och cyberattacker ökar dag för dag, så säkerhetsåtgärderna för att hantera dem måste utvecklas för att hålla jämna steg med dem. Säker DNS(Secure DNS) är ett av de enklaste sätten att skydda din integritet utan några större förändringar.

inställningar DNS din webbläsare kan verka som en liten sak, men de är en viktig komponent i Internetsäkerhet. Inkräktare kan skada din DNS -förfrågningar om att spåra din aktivitet eller dirigera dig till farliga webbplatser.

Därför är det nödvändigt att aktivera och testa en säker DNS i webbläsaren Google Chrome.

Med spionprogram och cyberbrottslighet på uppgång har det blivit viktigare än någonsin att skydda din integritet. Ett viktigt steg för att göra det är att aktivera Säker DNS på Google Chrome.

Säker DNS, eller DNS över HTTPS som det är tekniskt känt, är en funktion för att säkerställa integriteten och säkerheten för din webbläsare. Men vad är säker DNS egentligen? Hur fungerar det? Vilka är stegen för att aktivera säker DNS i Google Chrome? Vi kommer att svara på alla dessa frågor i den här artikeln.

Vad är DNS?

Vi kommer åt internet via alfanumeriska webbadresser. Du kan ange textsträngar som “www.google.com” i adressfältet i valfri webbläsare för att navigera till en webbplats.

Saken är den att de här adresserna inte riktigt existerar. Datorer hanterar som regel bara siffror. Varje ansluten maskin identifieras av sin IP-adress på internet, som enbart består av siffror. Hur fungerar då internetsurfandet?

Använda Domain Name System (DNS). Enkelt uttryckt är DNS en onlinekatalog som matchar domännamn (som google.com) till deras respektive IP-adresser. DNS-servrar är offentligt tillgängliga och används rutinmässigt av webbläsare för att fastställa rätt IP-adresser för webbplatser.

Varför är traditionell DNS sårbar för cyberattacker?

Problemet med DNS-uppslagsoperationer är att de aldrig utformades med säkerhet eller integritet i åtanke. Alla fyndiga hackare kan fånga upp din webbläsares DNS-förfrågningar och svara med falsk information.

Din webbläsare kan omdirigeras till en falsk webbplats eller spåra din surfaktivitet. Detta kan också utföras av en illvillig internetleverantör och lämnar dina känsliga uppgifter i händerna på andra.

Lösningen: DNS över HTTPS

Lösningen är enkel: end-to-end-kryptering. Du kanske känner till HTTPS-protokollet som används nu för tiden. En förbättring jämfört med standard HTTP-protokollet, dessa förfrågningar är krypterade. Detta förhindrar hackare från att fånga upp dessa förfrågningar och extrahera all information från dem.

För att säkra dina DNS-förfrågningar på liknande sätt kan du aktivera DNS över HTTPS i Google Chrome. Denna funktion kallas säker DNS och håller snabbt på att bli en ny standard för säkerhet på webben.

Tänk på att den här funktionen också beror på DNS-servern och webbplatsen i fråga. Tyvärr erbjuder inte alla Internetleverantörer (ISP) en säker DNS-server eller serverar krypterade förfrågningar. Din bästa insats i dessa scenarier är att byta till en anpassad DNS-server.

Hur man aktiverar säker DNS i Google Chrome

Ursprungligen var säker DNS en experimentell funktion i Chrome. För att aktivera den krävdes navigering i några dolda menyer i webbläsaren. Nu har dock säker DNS integrerats i Google Chromes normala funktion.

 1. För att aktivera säker DNS på din dator, öppna en ny flik i din webbläsare och klicka på knappen med tre punkter längst upp till höger.

 1. öppna inställningar och scrolla ner till Sekretess och säkerhet sektion.

 1. Klicka på säkerhet.
 2. Rulla ned och välj Avancerad. Det är här du kan aktivera DNS i din webbläsare, samt ange vilken DNS-server du ska använda.

 1. Som standard bör säker DNS vara aktiverad i din webbläsare. Men detta är beroende av din internetleverantör, som kanske tillhandahåller tjänsten eller inte. Det är bättre att byta till en mer pålitlig DNS-tjänst. Använd rullgardinsmenyn för att välja Google Public DNS.

Testar säker DNS på din webbläsare

Det räcker inte att bara aktivera säker DNS i din webbläsare. Det finns inget sätt att bekräfta att dina DNS-förfrågningar krypteras, vilket lämnar dig i mörker om det verkliga tillståndet för din säkerhet.

Detta är ett problem om du använder din internetleverantörs DNS-servrar. Inte alla Internetleverantörer har helt uppgraderat till de senaste standarderna. Detta kan ge dig en falsk känsla av säkerhet medan du fortfarande arbetar utan säker DNS.

Lyckligtvis är det enkelt att kontrollera om din webbläsare använder säker DNS eller inte. Många onlineverktyg verifierar säkerhetsstatusen för dina DNS-förfrågningar utan någon programvaruinstallation. För den här guiden kommer vi att använda Cloudflares onlineverktyg.

 1. För att kontrollera om din webbläsare använder säker DNS eller inte, gå till Cloudflares säkerhetskontrollverktyg.

 1. Klicka på Kontrollera Min webbläsare för att starta skanningen. Testet kommer att slutföras på bara några sekunder och visar resultaten nedan.

Som du kan se kunde testet inte upptäcka säker DNS. Du kan fixa detta genom att använda en annan säker DNS-server eller kontakta din internetleverantör. När jag aktiverade Google Chrome Secure DNS via CloudFlare kunde jag få en grön bock.

Är säker DNS nödvändig?

Med hacking och cyberattacker som ökar dag för dag måste säkerhetsåtgärder för att bekämpa dem utvecklas för att också hålla jämna steg. Säker DNS är ett av de enklare sätten att säkra din integritet utan några drastiska förändringar.

DNS-inställningarna för din webbläsare kan verka som en liten sak men är en avgörande komponent för internetsäkerhet. Skadliga enheter kan förstöra dina DNS-förfrågningar för att spåra din aktivitet eller dirigera dig till farliga webbplatser.

Det är därför nödvändigt att aktivera och testa säker DNS i din webbläsare Google Chrome.

Relaterade Artiklar

Back to top button