Vad är RTF filformat? Hur öppnar man dem?

Vid gryningen Windows Microsoft skapade ett format som heter Rik (Microsoft)Textformat(Rich Text Format) till filer Ord kan öppnas på vilken plattform som helst. Det har varit och stöds fortfarande av många redaktörer som tillåter dem att redigera och läsa dessa filer. En fil med en filändelse (fil som har en filändelse), dvs som slutar på ” .rtf “, är RTF-fil(RTF-fil) . I det här inlägget kommer vi att lära oss om filformatet RTF och hur man öppnar den.(RTF)

Vad är RTF-filformatet?

RTF-format(RTF) skapades för att stödja element som bilder, fetstil, kursiv stil och andra formateringsstilar. Anteckningsbok(Anteckningar) är vanlig text, och de som vill skicka formaterade filer, som Word(Ordliknande) , kan spara filen i formatet RTF och den öppnas var som helst, som i macOS och linux . Microsoft skapade detta format 1987 för plattformsoberoende dokumentutbyte.

I alla versioner Windows det finns en ansökan anteckningsblock som som standard sparar filen i formatet RTF. Så även om du inte har appar kontor du kan använda anteckningsblock för att öppna en fil RTF. Formatet stöds dock inte officiellt. Microsoft och lades ner 2008, men används fortfarande i stor utsträckning.

Hur öppnar man filen RTF?

Vad är RTF-filformatet? Hur öppnar man dem?

Om du arbetar i Windows dubbelklicka på filen och den bör öppnas direkt i appen anteckningsblock . Eftersom det är förinstallerat behöver du inte installera något. Du kan till och med öppna det i Office Word-programmet om du ställer in det som standard eller väljer att öppna det.

Om du använder någon annan plattform så finns det en god chans att standardredigeraren för den plattformen kommer att kunna öppnas. Annat(Annars) krävs installation av tredjepartsprogram.

Till exempel, TextRedigera på macOS kan öppna en fil RTF. linux du måste installera en tredjepartsapp som LibreOffice (tredjepartsapp, som LibreOffice) för att öppna RTF-filen.

Program som kan öppna filen RTF

Applikationer som LibreOffice, AbiWord , öppet kontor onlineapplikationer som t.ex Dropbox , OneDrtive och Google Drive låter dig visa filen RTF. Så om du inte kan öppna den på din dator, ladda upp den till en av tjänsterna och du är klar. Även för de flesta iOS-smartphones och Android kan öppna filen RTF med en knapptryckning.(RTF)

Hur man konverterar en fil RTF till andra format?

Vad är RTF-filformatet? Hur öppnar man dem?

För att konvertera en fil RTF behöver du en applikation som t.ex Microsoft Office för Windows eller libreoffice .

När du har öppnat filen måste du spara den som en ny fil och sedan välja ett nytt textformat som stöds RIK formatering . Du kan konvertera till fil DOC eller OpenDocumentText-format(OpenDocument Text) och så vidare.

Jag hoppas att inlägget var lätt att följa och att du inte bara kunde förstå platsen för formatet RTF , men också öppnat och konverterat det.(RTF)

I början av Windows skapade Microsoft ett format som heter Rich Text Format så Word-filer kan öppnas på vilken plattform som helst. Det stöddes och stöds fortfarande av många redaktörer, som tillåter dem att redigera och läsa dessa filer. En fil som har ett tillägg, dvs som slutar med “.rtf,” är en RTF-fil. I det här inlägget kommer vi att lära oss om RTF-filformatet och hur du kan öppna det.

Vad är RTF-filformatet? Hur öppnar man dem?

Vad är RTF-filformatet?

RTF-format skapades så att det kan stödja element som bilder, fetstil, kursiv stil och andra formateringsstilar. Anteckningar är vanlig text, medan de som vill skicka filer med Word-liknande formateringsmöjligheter kan spara filen i RTF-format, och den öppnas var som helst, t.ex. macOS och Linux. Microsoft skapade detta format 1987 för plattformsoberoende dokumentutbyte.

Alla Windows-versioner har ett program—WordPad, som sparar filen i RTF-format som standard. Så även om du inte har Office-appar kan du använda WordPad för att öppna RTF-filen. Som sagt, formatet stöds inte officiellt av Microsoft och avbröts 2008, men det används fortfarande i stor utsträckning.

Hur öppnar man en RTF-fil?

Vad är RTF-filformatet? Hur öppnar man dem?

Om du använder Windows, dubbelklicka på filen, så bör den omedelbart öppnas i WordPad-programmet. Eftersom det är förinstallerat behöver du inte installera något öppet. Du kan till och med öppna det i Office Word-programmet om du ställer in det som standard eller väljer att öppna det.

Om du använder någon annan plattform, så finns det en stor chans att standardredigeraren för den plattformen ska kunna öppnas. Annars måste du installera tredjepartsprogram.

Till exempel kan TextEdit på macOS öppna RTF-filen. På Linux måste du installera en tredjepartsapp, som LibreOffice, för att öppna RTF-filen.

Program som kan öppna en RTF-fil

Applikationer som LibreOffice, AbiWord, OpenOffice, onlineappar som Dropbox, OneDrtive och Google Drive låter dig se RTF-filen. Så om du inte kan öppna den på datorn, ladda upp den på någon av tjänsterna, så är du redo. Även för de flesta smartphones kan både iOS och Android öppna RTF-filen med ett tryck.

Hur konverterar man en RTF-fil till andra format?

Vad är RTF-filformatet? Hur öppnar man dem?

För att konvertera en RTF-fil behöver du ett program som Microsoft Office på Windows eller LibreOffice.

När du har öppnat filen måste du spara den som en ny fil och sedan välja ett nytt textformat som stöder RICH-formatering. Du kan konvertera till en DOC-fil eller OpenDocument Text-format och så vidare.

Jag hoppas att inlägget var lätt att följa, och att du inte bara kan förstå var RTF-formatet finns, utan också öppna och konvertera det.

Relaterade Artiklar

Back to top button