Vad är Photoshop-överlägg och hur man använder dem

Om du gillar fotografering letar du förmodligen alltid efter sätt att lägga till nya, dynamiska och unika effekter till dina färdiga verk. Ett enkelt sätt att göra detta är att lägga till överlägg när du redigerar foton photoshop .

Överlägg är som att lägga till effekter utan extra arbete när du tar ett foto. Du kan ladda effekterna i ditt redigeringsprojekt och manipulera dem hur du vill tills du är nöjd med resultatet. Detta är en möjlighet att spara tid när du redigerar foton photoshop .

Det finns massor av överlägg tillgängliga online, så här är en guide om hur du använder dem och skapar ett fantastiskt foto.

Var man hittar överlägg för Photoshop(Var du hittar överlägg för Photoshop)

Om du letar efter överlägg photoshop på webben kommer du att bombarderas med många överläggspaket och design. Vissa av dem kommer att vara gratis och många kommer att behöva betalas för. Allt beror på vad exakt du vill ha.

Om du försöker bestämma dig för om du ska köpa gummi eller inte, kan du alltid försöka hitta något liknande gratis. Det finns många alternativ. Några populära typer av överlägg:

 • bokeh(Bokeh) : Det här är de där suddiga ljusfläckarna som kan lägga till mysighet till fotografier.

 • Färg(Färg) . Om du behöver ett snabbt sätt att redigera färgerna på en bild kan överlägg vara praktiskt.

 • Textur(Textur) : Försöker du efterlikna den gamla korniga filmkänslan? Textur överlägg(Textur) kommer att vara din vän. Du kan använda dem för att lägga till alla typer av vintage, slitna texturer eller vilket mönster som helst.

 • Väder(Väder) : Dessa överlägg är bra för att ta din utomhusfotografering till nästa nivå. Du kan lägga till effekter som dimma, snö eller regn.

Det här är bara några få typer av överlägg photoshop som du kan hitta på Internet. Du kan hitta både gratis och betalda överlägg. Var bara försiktig var du laddar ner dem från, särskilt om de är gratis, för att undvika att ladda ner skadlig programvara.

Dessutom kan du också skapa dina egna överlägg i photoshop för framtida bruk.

Hur man använder Photoshop-överlägg(Hur man använder Photoshop-överlägg)

När du har hittat överlägget du vill använda och laddat ner det till din dator, kommer du att kunna redigera ditt foto med det. Så här gör du.

 1. Öppna Photoshop(Öppna Photoshop) och det foto du vill lägga till överlägget till.
 1. Drag(Dra) överlagringsfil in photoshop till ditt foto.

 1. Det bör laddas som ett nytt lager i ditt projekt. Härifrån kan du placera den så att den matchar ditt foto och klicka sedan Stiga på för att ställa in en överlagring på ditt foto.

 1. Nu kan du redigera överlägget på ditt foto. För att göra detta kan du ändra blandningsläget, vilket kommer att ändra hur blandningen tillämpas på ditt foto. Du kan också prova att ändra opaciteten om du vill att överlägget ska vara mer eller mindre subtilt. Om du vill ta bort överlägget på vissa ställen kan du redigera detta med maskfunktionen. Detta gör att du kan radera delar av överlägget med borsten.

Redigera en överlagring med ditt foto(Redigera överlägget med ditt foto)

När du har lagt till överlägget vill du förmodligen redigera det lite för att bättre matcha ditt foto och det utseende du vill ha. (redigera den) Förutom några av redigeringsförslagen ovan finns det andra sätt att ändra överlägget efter eget tycke.

Ändra överläggsfärg(Ändra överläggsfärgen)

Ibland kanske den ursprungliga överlagringsfärgen inte exakt matchar färgschemat för ditt foto. Du kan enkelt fixa detta genom att redigera färgen på ditt överlägg.

Först måste du välja överläggslagret och sedan gå till Bild > Justeringar > Nyans/Mättnad . Detta kommer att skapa ett justeringslager för ditt överlägg. Ett fönster bör visas där du kan justera färgen på lagret med hjälp av skjutreglaget Nyans.

Du kan också anpassa mättnad(Mättnad) eller ljusstyrka(Lätthet) för större effekt.

Om du vill arbeta med olika överläggsfärgkanaler, välj rullgardinsmenyn, där standardinställningen är ” Bemästra(Mästare)”. Här kan du välja en annan färgkanal för att bara redigera den.

Använda blandningslägen(Använder blandningslägen)

Som nämnts ovan påverkar blandningslägen hur din överlagring appliceras på huvudfotot. För de flesta överlägg och texturer måste du välja ett blandningsläge Skärm .

Men du kan också experimentera med olika lägen för att se vilka som fungerar bäst för ditt projekt. Du kan också redigera blandningslägen för att få ännu mer unika effekter.

Ljusna eller mörkna(Ljusare eller mörkare)

Om du märker att överlägget är för ljust eller för mörkt på vissa ställen kan du ändra detta med justeringslager. Du kan lägga till ett justeringslager Kurvor(Kurvor) och dra ner i mitten av kurvan för att göra fotot mörkare. Du kan sedan använda det svarta färgverktyget för att radera oönskade områden i lagret.

Å andra sidan, om du vill göra delar av bilden ljusare, använd samma inställning kurvor(Kurvor) och gå sedan till Filter och inställningar(Filter och justeringar ) > Invertera(Invertera). Använd sedan en vit borste för att ljusa upp delar av överlägget.

Använda Photoshop-överlägg(Använder Photoshop-överlägg)

Photoshop-överlägg(Photoshop) är ett snabbt och enkelt sätt att lägga till något nytt till dina foton och göra dem mer unika. Tänk dock på att du inte vill lägga till för många överlägg samtidigt, annars kan du förringa det du har fotograferat.

Du vill också försöka se till att överlagringen inte kommer i för mycket konflikt med fotot. Men hur du använder överlägg för dina kreativa syften är upp till dig och vilket utseende du vill uppnå.

I allmänhet överlägg photoshop är ett utmärkt verktyg för alla fotografer eller fotoredigerare att lägga till sin fotoredigeringsarsenal.

Om du gillar fotografering letar du förmodligen alltid efter sätt att lägga till nya, dynamiska och unika effekter till dina färdiga verk. Ett enkelt sätt att göra detta är att lägga till överlägg när du redigerar dina bilder i Photoshop.

Överlägg är som att lägga till effekter utan att behöva göra mer arbete när du tar fotot. Du kan ladda effekterna i ditt redigeringsprojekt och manipulera dem som du vill tills du är nöjd med resultatet. Detta är en tidsbesparande fördel med att redigera bilder i Photoshop.

Det finns massor av överlägg tillgängliga online, så här är en guide för att använda dem och skapa ett fantastiskt foto.

Var man hittar överlägg för Photoshop

Om du söker efter Photoshop-överlägg online kommer du att bombarderas med massor av överläggspaket och design. Vissa av dem kommer att vara gratis, och en hel del av dem måste du betala för. Allt beror på vad exakt du vill ha.

Om du försöker bestämma dig för om du ska köpa överlägg eller inte, kan du alltid försöka hitta något liknande gratis. Det finns många alternativ där ute. Några populära typer av överlägg är:

 • bokeh: Det här är de där suddiga ljusfläckarna som kan ge en mysig känsla till foton.

 • Färg: Om du vill ha ett snabbt sätt att redigera färgerna på din bild kan överlägg för detta vara till hjälp.

 • Textur: Försöker du efterlikna den gamla, korniga filmkänslan? Texturöverlägg kommer att vara din vän. Du kan använda dessa för att lägga till alla typer av vintage, slitna texturer eller någon form av mönster.

 • Väder: Dessa överlägg är bra för att ta din utomhusfotografering till nästa nivå. Du kan lägga till effekter som dimma, snö eller regn.

Det här är bara några typer av Photoshop-överlägg som du kan hitta online. Du kan hitta både gratis och betalda överlägg. Var bara försiktig var du laddar ner dem från, särskilt om de är gratis, för att undvika att ladda ner skadlig programvara.

Alternativt kan du också göra dina egna överlägg i Photoshop för framtida bruk.

Hur man använder Photoshop-överlägg

När du har hittat ett överlägg som du vill använda och har laddat ner det till din dator, kommer du att kunna redigera ditt foto med det. Så här gör du.

 1. Öppna Photoshop och det foto du vill lägga till ditt överlägg på.
 1. Dra överläggsfilen till Photoshop till ditt foto.

 1. Det bör laddas som ett nytt lager i ditt projekt. Härifrån kan du placera den så att den passar ditt foto och tryck sedan på Stiga på för att ställa in överlägget på ditt foto.

 1. Nu kan du redigera överlägget mot ditt foto. För att göra detta kan du ändra blandningsläget, vilket ändrar hur överlägget appliceras på ditt foto. Du kan också prova att ändra opaciteten om du vill att överlägget ska vara mer eller mindre subtilt. Om du vill ta bort överlägget på vissa ställen kan du redigera detta genom att använda maskfunktionen. Detta gör att du kan radera delar av överlägget med en borste.

Redigera överlägget med ditt foto

När du har lagt till överlägget vill du antagligen redigera det lite för att få det att passa bättre med ditt foto och det utseende du är ute efter. Förutom några av redigeringsförslagen ovan, finns det fler sätt att ändra överlägget för att passa din smak.

Ändra överläggsfärgen

Ibland kanske den ursprungliga färgen på överlägget inte passar exakt med färgschemat för ditt foto. Du kan enkelt fixa detta genom att göra lite färgredigering på din överlägg.

Du vill först välja ditt överläggslager och sedan gå till Bild > Justeringar > Nyans/Mättnad. Detta kommer att skapa ett justeringslager för ditt överlägg. Ett fönster bör visas där du kan justera färgen på lagret med skjutreglaget Nyans.

Du kan också justera Mättnad eller lätthet för att uppnå fler effekter.

Om du vill arbeta med olika färgkanaler för överlägget, välj rullgardinsmenyn där standard är Bemästra. Du kan välja en annan färgkanal här för att redigera just dessa.

Använda blandningslägen

Som nämnts ovan påverkar blandningslägen hur din överlagring appliceras på det underliggande fotot. För de flesta överlägg och texturer vill du välja skärmblandningsläget.

Men du kan också experimentera med olika lägen för att se vilka som fungerar bäst för ditt projekt. Du kan också redigera blandningslägena för att få ännu mer unika effekter.

Ljusare eller mörkare

Om du märker att ditt överlägg är för ljust eller för mörkt på vissa ställen kan du ändra detta genom att använda justeringslager. Du kan lägga till en Kurvor justeringslager och dra ned i mitten av kurvan för att göra fotot mörkare. Sedan kan du använda färgverktyget i svart för att radera områden av lagret du inte vill ha.

Å andra sidan, om du vill göra delar av bilden ljusare, använd samma kurvjustering och gå sedan till Filter och justeringar > Invertera. Använd sedan en vit borste för att ljusa upp delar av överlägget.

Använda Photoshop-överlägg

Photoshop-överlägg är ett snabbt och enkelt sätt att lägga till något extra till dina foton och göra dem mer unika. Tänk dock på att du inte vill lägga till för många överlägg på en gång, annars kan du dra bort uppmärksamheten från det du fotograferade.

Du vill också försöka se till att överlägget inte krockar för mycket med fotot. Men hur du använder överlägg för dina kreativa syften är upp till dig, och kommer att bero på vilken typ av utseende du är ute efter.

Sammantaget är Photoshop-överlägg ett utmärkt verktyg för alla fotografer eller fotoredigerare att lägga till sin fotoredigeringsarsenal.