Vad är PC Compute Sticks – hur de fungerar, funktioner och möjligheter

Med en hel värld av möjligheter tillgängliga är det nu svårare än någonsin att välja det datorformat som är bäst för dig. Ytterligare förvärrande är det faktum att flera tillverkare producerar PC Compute Sticks . En fullfjädrad PC som får plats i fickan. I den här artikeln kommer vi att ta en titt på denna teknik och ta reda på vem som kan anse den som bäst i bärbara datorer.

Vad är datorflash-enheter för PC

Tänka(Föreställ dig) att du kan ta din stationära PC med dig vart du än går. Detta är löftet om datorflash-enheter. Om du har en bildskärm med ingång HDMI , kan du använda den här bärbara skrivbordsversionen. I den här artikeln ska vi ta en titt på för- och nackdelarna med tre av de mest populära flashdatorerna på marknaden, samt tekniken i allmänhet.

Fördelar:(Pros:) Idén att ta med sig en dator vart du än går är verkligen användbar. Men många kommer att hävda att de är mindre användbara än en bärbar dator. Även om de kan vara vettiga, för rätt konsument, erbjuder flash-enheten ett alternativ för bärbar dator som passar bekvämt i fickan och låter dig använda vilken bildskärm som helst för att arbeta med din PC utan en skrymmande bärbar dator att bära med sig.

Minus:(Nackdelar:) Liksom alla typer av datorer har datorminnet sina nackdelar. För att hålla allt kompakt var företagen tvungna att använda komponenter som Intel-processorn atom . Atom är idealiskt för små applikationer, men det kraft(Atom) räcker inte för resurskrävande skrivbordsapplikationer. Dessutom är den inte självförsörjande, vilket innebär att du fortfarande behöver en närliggande strömkälla för att använda den, till skillnad från en bärbar dator som har sitt eget batteri.

1]Lenovo IdeaCentre flash-enhet

Lenovo är verkligen kungarna av budgetdatorer. Deras bärbara datorer och surfplattor säljer mycket bra och stöds av utmärkt kundservice. Lenovo. Så varför köpa IdeaCentre Stick ?

Lenovo IdeaCentre Pinne(Lenovo IdeaCentre Stick) är en fullfjädrad PC som får plats i din handflata. Även om inte den första versionen på marknaden, versionen Lenovo har samma egenskaper som andra på marknaden, men ganska avancerad. Men med 2 GB Bagge(RAM) och 32 GB flash-enhet är sannolikt inte en datormördare.

Flash-enheten ser ut som en stor 4″ x 1,5″ flash-enhet och kan anslutas direkt till baksidan av monitorn. Men den behöver en strömkälla i närheten för att fungera.

Tyvärr, som de flesta flash-datorer, flash-enhet lenovo(Lenovo) är begränsad i anslutningsmöjligheter och har bara en riktig port med en port i full storlek USB 2.0 . Fast han stöttar Bluetooth 4.0 för många alternativa anslutningar. Det har han också microSD-kortplats(MicroSD) , som låter dig öka kapaciteten med 128 GB.

Rent generellt, IdeaCentre Stick fungerar mycket bra med Windows 10 och är förmodligen det bästa valet om du gillar bekvämligheten med att använda en flash-enhet med pålitlig hårdvara och Lenovos fantastiska kundservice.

2]Asus Vivo Stick

Till skillnad från Lenovo ovan, Asus Vivostick har en 64-bitars arkitektur, vilket med tanke på priset är en bra dator för pengarna.

Den har samma specifikationer som de andra och är främst designad som en användarvänlig PC snarare än en fullfjädrad stationär PC. Med måtten 5,31 x 1,42 tum är detta en Windows 10-dator som får plats i fickan. Den har 2 GB Bagge(RAM) och 32 GB eMMC-enhet, som de andra.

När det gäller anslutning(Anslutning), den är utrustad med en port Micro USB (för ström), en USB 2.0-port, ett headsetuttag och till och med en port USB 3.0 , vilket gör den till den bästa anslutningen i testet. Anledningen till att det är tvåa och inte första är avsaknaden av en port MicroSD. Windows 10 är ett stort operativsystem som slukar en hel del av 32GB eMMC ombordlagring. Detta lämnar ynka 15 GB ledigt efter Windows och det räcker inte för att lagra något annat än några små program.

En riktigt knepig funktion hos enheten är möjligheten att använda ASUS-appen VivoRemote . Detta gör att du kan använda din mobiltelefon i ett av två lägen, som kan fungera som antingen en pekplatta eller en multimediafjärrkontroll. Även om det är irriterande är avsaknaden av ett tangentbord eller hybrid.

Om du är på marknaden, SOM OSS ingen dålig motståndare alls.

3]Intel Computing Stick

Den mest kända av de testade datorerna är Intel Compute Stick . Den har fördelen att den produceras av världens största processortillverkare och var den första större stickan på marknaden.

Nu i andra generationen Intel Compute Stick förvandlats till en bra enhet, originalet var smärtsamt långsamt, men utvecklingen är en helt ny generation.

Den här gången Intel inkluderade två USB -port för att kunna ansluta tangentbord och mus samtidigt. Det är något som saknas på många av dessa flashenheter, så det är ett bra försök. Intel . Som modellen Lenovo han har microSD-kortplats(MicroSD) och kan utökas upp till 128 GB. Den använder porten Micro USB för ström, men kräver fortfarande en nätadapter för att fungera.

Liksom andra här, erbjuder den ett komplett utbud av funktioner Windows som du kan stoppa i fickan, men Lenovo bättre kundservice och Som oss det finns en bra app VivoRemote som hjälper dig med detta. Ändå, Intel är fortfarande en stor artist och bör anses vara i paritet med de andra.

I nästa inlägg kommer vi att täcka några av de bästa stick pc(bästa Stick PCs) (bästa Stick PCs) som du kan köpa på marknaden för närvarande.

Slutsats:(Slutsats:) I slutändan är en datorflashenhet i princip ingen dålig idé. För många erbjuder den gott om prestanda för deras behov och erbjuder utmärkt bärbarhet. Men för tunga applikationer är den inte lika praktisk eller kraftfull som de flesta bärbara datorer. Tillverkare kommer att behöva hitta en nisch för appen för att öka försäljningen, annars kanske den aldrig tar fart, vilket skulle vara synd för något så användbart.

Med en värld av tillgängliga möjligheter är det nu svårare än någonsin att välja det format på datorn som är bäst för dig. Bara för att göra saken ännu tuffare finns det några få tillverkare som producerar PC Compute Sticks. En fullt utrustad PC som får plats i fickan. I den här artikeln tar vi en titt på tekniken och ser vem som kan tycka att den är den ultimata inom bärbara datorer.

Vad är PC Compute Sticks

Vad är PC Compute Sticks - Hur de fungerar, funktioner & Förmågor

Föreställ dig att du kan ta din stationära PC överallt. Detta är löftet om beräkningsstickor. Så länge du har en bildskärm med HDMI-ingång kan du använda den här bärbara versionen av en stationär dator. I den här artikeln tittar vi på för- och nackdelarna med tre av de mest populära PC-datorerna på marknaden och tekniken överlag.

Fördelar: Idén med att ta var som helst PC är uppenbarligen användbar. Men många kommer att hävda att de är mindre användbara än en bärbar dator. Även om de kan ha en poäng, för rätt konsument, erbjuder en datorsticka ett alternativ till en bärbar dator som passar bekvämt i fickan och låter dig använda vilken storlek som helst på skärmen för att använda datorn utan en skrymmande bärbar dator att bära med sig.

Nackdelar: Precis som alla typer av PC har compute stick sina nackdelar. För att hålla saker små har företag varit tvungna att använda komponenter som Intels Atom-processor. Atom är idealisk för små applikationer men är underdriven och inte tillräckligt för intensiva skrivbordsapplikationer. Dessutom är den inte självförsörjande, vilket innebär att du fortfarande behöver en strömkälla i närheten för att kunna använda den, till skillnad från en bärbar dator som har sitt eget batteri.

1]Lenovo IdeaCentre-sticka

Lenovo är verkligen kungarna av budgetdatorer. Deras rader av bärbara datorer och surfplattor säljer mycket bra och backas upp av Lenovos utmärkta kundservice. Så varför köpa IdeaCentre Stick?

Lenovo IdeaCentre Stick är en fullutrustad PC som får plats i din handflata. Även om den inte är den första på marknaden, kommer Lenovo-versionen med en liknande spec som andra på marknaden, men den är ganska raffinerad. Men med 2 GB RAM och en 32 GB flash-enhet för lagring är det osannolikt att det är en datormördare.

Stickan ser ut som en stor flashenhet som är 4 tum x 1,5 tum och kan anslutas direkt till baksidan av en bildskärm. Men kräver en strömkälla i närheten för att fungera.

Tyvärr, liksom de flesta stick-datorer, är Lenovo-stickan begränsad i anslutningsmöjligheter och har bara en riktig port med en USB2.0-port i full storlek. Även om den har Bluetooth 4.0 för en mängd olika alternativa anslutningar. Den har också en MicroSD-kortplats, som låter dig utöka kapaciteten med 128 GB.

Sammantaget kör IdeaCentre Stick Windows 10 mycket bra och är förmodligen det bästa valet om du gillar användbarheten av en datorpinne, uppbackad av solid hårdvara och Lenovos utmärkta kundservice.

2]Asus Vivo Stick

Till skillnad från Lenovo ovan har Asus Vivostick en 64-bitars arkitektur som, med tanke på priset, är en hel del dator för pengarna.

Den delar samma egenskaper som de andra här och är främst designad som en bekvämlighetsdator snarare än en fullt utrustad stationär PC. Med måtten 5,31 tum x 1,42 tum är det en Windows 10 PC som du kan skjuta in i en ficka. Den har 2 GB RAM och 32 GB eMMC-enhet som de andra.

Anslutningsmässigt har den en Micro USB-port (för ström), en USB 2.0-port, ett headsetuttag och till och med en USB 3.0-port, vilket gör den till den bästa för anslutning på testet. Anledningen till att den är tvåa och inte första är avsaknaden av en MicroSD-port. Windows 10 är ett stort operativsystem och sväljer en ganska stor del av 32 GB eMMC-lagring ombord. Detta lämnar ynka 15 GB ledigt efter Windows, och det räcker inte att lagra något annat än några små program.

En riktigt knepig funktion hos enheten är möjligheten att använda ASUS VivoRemote-app. Detta gör att du kan använda din mobiltelefon i ett av två lägen som kan fungera som antingen en pekplatta eller en multimediafjärrkontroll. Även om det är irriterande att det inte finns något tangentbordsalternativ eller hybrid.

Om du är på marknaden är ASUS inte alls en dålig utmanare.

3]Intel Compute Stick

Den mest kända av datordatorerna på testet är Intel Compute Stick. Den har fördelen av att vara tillverkad av världens största processortillverkare och var den första av de vanliga stickorna på marknaden.

Nu på sin andra generation har Intel Compute Stick vuxit till en bra enhet, originalet var smärtsamt långsamt, men utvecklingen är en helt ny ras.

Den här gången har Intel inkluderat två USB-portar för att kunna ansluta tangentbord och mus samtidigt. Detta är något som utelämnas från många av dessa stick-datorer, så det är en bra insats av Intel. Precis som Lenovo-modellen har den en MicroSD-kortplats och kan utökas med 128 GB. Den använder en Micro USB-port för ström men behöver fortfarande en nätadapter för att fungera.

Precis som de andra här erbjuder den en fullständig Windows-upplevelse som du får plats i fickan, men Lenovo har bättre kundservice och Asus har den utmärkta VivoRemote-appen som hjälper dig. Intel är dock fortfarande en utmärkt presterande och bör betraktas vid sidan av de andra.

Vårt nästa inlägg beskriver några av de bästa stick-datorer du kan köpa på marknaden för närvarande.

Slutsats: I slutändan är compute stick en bra idé i princip. För många erbjuder den perfekt prestanda för deras behov och erbjuder utmärkt bärbarhet. Men för intensiv användning är den inte lika praktisk eller kraftfull som de flesta bärbara datorer. Tillverkare kommer att behöva hitta en nisch för applikationen för att öka försäljningen, annars kanske den aldrig riktigt tar fart, vilket skulle vara synd för något så användbart.

Relaterade Artiklar

Back to top button