Vad är och hur man stänger av toppprestandafunktionen på iPhone

iPhones som kör nya versioner av iOS inkluderar energihantering(strömhanteringsfunktion) som skyddar dem från oväntad avstängning. Det kallas högsta prestanda(Peak Performance Capability,) och slås på automatiskt om batteriet inte kan ge den nödvändiga mängden energi under olika uppgifter. Om du vill veta vad som är högsta prestanda(Peak Performance Capability) på din iPhone och hur du stänger av den, även om det inte rekommenderas, läs den här artikeln:

Vad är peak prestanda(Performance Capability) för iPhone?

Toppprestandaförmåga(Peak Performance Capability) är en funktion hos en iPhone som kör iOS 11.3 eller senare som låter dem styra prestandaförsämring(prestanda strypning) . Detta är din iPhones förmåga att ge tillräckligt med ström även när den måste utföra komplexa uppgifter.

Om din iPhones batteri inte kan ge tillräckligt med ström till vissa av dess komponenter, såsom processorn ( CPU(CPU) ) eller grafikchip ( GP(GPU) ), kommer du att stöta på en oväntad avstängning. Detta kan hända på grund av en mängd olika faktorer, inklusive men inte begränsat till låga nivåer batteriladdning(batteriladdning), kemisk åldring av batteriet eller låga temperaturer.

När din iPhone stängs av oväntat slår iOS automatiskt på topprestation(Peak Performance Capability) . Denna funktion gäller resultatstyrning(prestandahantering) på din iPhone, vilket innebär att iOS börjar hantera maximal prestanda dynamiskt processor(CPU) , GPU(GPU) och andra komponenter så att de inte förbrukar mer ström än vad batteriet kan ge. Med andra ord bör din iPhone inte längre stängas av oväntat, men den kommer också att gå långsammare i vissa situationer.

Om din iPhone hade toppprestanda, kanske du märker att:(Peak Performance Capability)

 • Ansökningar(Appar) tenderar att ha längre starttider
 • Bildfrekvensen är lägre i vissa appar och när du rullar
 • Skärmens bakgrundsbelysning dämpad
 • Högtalarvolymen sänkts
 • Kamerablixt kan inaktiveras
 • Du kan behöva starta om appar som uppdateras i bakgrunden när du öppnar dem.

Även om din iPhone har Toppprestandaförmåga kommer det inte att påverka följande funktioner:

 • Kvalitet(samtalskvalitet) av cellulär kommunikation och nätverksbandbredd(genomströmningsprestanda)
 • Foto- och videokvalitet
 • GPS-prestanda och platsnoggrannhet(GPS-prestanda och platsnoggrannhet)
 • Sensorer som gyroskop, accelerometer, barometer
 • Apple Pay

Kom ihåg att möjligheten topprestation(Peak Performance Capability) är endast tillgänglig på iPhone (inte iPad) med iOS 11.3 eller senare.

Vissa användare kanske inte vill ha sin iPhone prestandareglering . (prestanda strypning) Det är därför vi kommer att visa dig hur du stänger av den. Observera dock att detta kan resultera i nya oväntade avstängningar, i vilket fall din iPhone automatiskt återaktiveras högsta prestanda.(Peak Performance Capability)

Hur man inaktiverar funktionen topprestation(Peak Performance Capability) på din iPhone

På iPhone-startskärmen trycker du på ” inställningar(Inställningar) ” .

Inställningsikon på iOS-startskärmen

inställningar(Inställningar) bläddra tills du hittar posten ” Batteri(Batteri)”, och klicka på den.

Batteriinmatning i iPhone-inställningar

På skärmen ” Batteri » hitta « (Batteri)Batteri status(Batterihälsa) ” och rör vid den.

Spela in batteristatus på iPhone

Nu längst ner på skärmen Batterihälsa du bör se avsnittet Toppprestandaförmåga. Om din iPhone redan har stängts av oväntat tidigare har den här funktionen aktiverats automatiskt.

iOS bör också visa ett meddelande som liknar det som visas i skärmdumpen nedan: “Den här iPhone stängdes av oväntat eftersom batteriet inte kunde ge den erforderliga toppeffekten. Prestationsstyrning har tillämpats för att förhindra att detta händer igen.” (“Denna iPhone har upplevt en oväntad avstängning eftersom batteriet inte kunde leverera den nödvändiga toppeffekten. Prestandahantering har tillämpats för att förhindra att detta händer igen.”) Det finns en länk (knapp) i slutet av meddelandet ” Inaktivera(Inaktivera) » . Tryck på den för att avaktivera funktionen topprestation(Peak Performance Capability) .

Toppprestandaförmåga indikerad på batteristatusskärmen.

Din iPhone varnar dig nu för det “När anslutningen kan resultera i en oväntad avstängning”(“Inaktivering kan leda till oväntade avstängningar”) . Om du fortfarande vill göra detta, klicka “Inaktivera(Inaktivera) » . Klicka annars “Lämna(Lämna på) ” .

Inaktivera toppprestanda på iPhone

När du väl stänger av topprestation(Peak Performance Capability), meddelandet som visas på sidan ” Batteri status(Battery Health)” kommer också att ändras till något liknande “Den här iPhone stängdes oväntat av eftersom batteriet inte kunde ge den nödvändiga toppeffekten. Du har manuellt inaktiverat skydd för prestandahantering.”(“Denna iPhone har upplevt en oväntad avstängning eftersom batteriet inte kunde leverera den nödvändiga toppeffekten. Du har manuellt inaktiverat prestandahanteringsskydd”) .

Inaktiverad toppprestandafunktion på iPhone

Här är det! Glöm dock inte att om din iPhone plötsligt stängs av igen, funktionen Toppprestandaförmåga aktiveras automatiskt igen.

Din iPhone saktar ner prestanda(iPhone gasreglage prestanda) ?

Ditt batteri är i perfekt skick, eller så aktiverar din iPhone automatiskt möjligheten att topprestation(Peak Performance Capability) ? Om så är fallet, bytte du batteri eller bestämde dig för att inaktivera prestandastrypning även om du riskerade andra oväntade avstängningar? Gillar du det faktum att Äpple aktiverat den här funktionen i de senaste versionerna av iOS för iPhone?

De iPhones som kör nya versioner av iOS inkluderar en strömhanteringsfunktion som skyddar dem från att stängas av oväntat. Den kallas och den aktiveras automatiskt om batteriet inte kan leverera den erforderliga mängden ström under olika uppgifter. Om du vill lära dig mer om vad som finns på din iPhone och hur du inaktiverar den, även om det inte rekommenderas, läs den här artikeln:

Vad är Peak Performance Capability för iPhone?

är en funktion hos iPhones som kör iOS 11.3 eller senare, som låter dem styra prestandastrypningen. Det är din iPhones förmåga att ge tillräckligt med ström även när den måste utföra krävande uppgifter.

Om din iPhones batteri inte kan ge tillräckligt med ström till vissa av dess komponenter, såsom dess processor (CPU) eller grafikkrets (GPU), upplever du en oväntad avstängning. Detta kan hända på grund av en mängd faktorer inklusive men inte begränsat till låg batteriladdning, kemiskt åldrat batteri eller kalla temperaturer.

När din iPhone stängs av oväntat, aktiverar iOS automatiskt . Den här funktionen tillämpar prestandahantering på din iPhone, vilket innebär att iOS börjar dynamiskt hantera maximal prestanda för CPU, GPU och andra komponenter så att de inte drar mer ström än vad batteriet kan leverera. Med andra ord, din iPhone bör inte längre stängas av oväntat, men den kommer också att gå långsammare i vissa situationer.

Batterihälsans funktioner som finns på en iPhone

Om det var aktiverat på din iPhone kanske du märker att:

 • Appar tenderar att ha längre starttider
 • Bildhastigheterna är lägre i vissa appar och när du rullar
 • Skärmens bakgrundsbelysning är nedtonad
 • Högtalarvolymen sänks
 • Kamerablixten kan vara inaktiverad
 • Du kan behöva starta om appar som uppdateras i bakgrunden när du öppnar dem

Även om det har aktiverats på din iPhone, har det ingen effekt på följande funktioner:

 • Mobilsamtalskvalitet och nätverkskapacitet
 • Foto- och videokvalitet
 • GPS-prestanda och platsnoggrannhet
 • Sensorer som gyroskop, accelerometer, barometer
 • Apple Pay

Kom ihåg att den endast är tillgänglig på iPhones (men inte iPads) som kör iOS 11.3 eller senare.

Vissa användare kanske inte vill att prestandastrypningen ska vara aktiverad på deras iPhones. Det är därför vi kommer att visa dig hur du inaktiverar det. Observera dock att detta kan leda till nya oväntade avstängningar, i vilket fall den automatiskt aktiveras igen av din iPhone.

Hur du inaktiverar Peak Performance Capability på din iPhone

På din iPhones startskärm trycker du på .

Inställningar-ikonen på startskärmen i iOS

I , rulla tills du hittar posten och tryck på den.

Batteriposten från en iPhones inställningar

På skärmen letar du upp och trycker på den.

Battery Health-posten på en iPhone

Nu, längst ned på skärmen, bör du se avsnittet. Om din iPhone redan har stängts av oväntat tidigare har den här funktionen aktiverats automatiskt.

iOS bör också visa ett meddelande som liknar det i skärmdumpen nedan: I slutet av meddelandet finns en länk (knapp) som heter . Tryck på den för att avaktivera .

Toppprestandaförmågan finns på skärmen Batterihälsa

Din iPhone varnar dig nu för det. Om du fortfarande vill göra det, tryck på . Annars trycker du på .

Inaktivera Peak Performance Capability på en iPhone

När du inaktiverar , ändras meddelandet som visas på sidan också till något som .

Inaktiverad Peak Performance Capability på en iPhone

Nu räcker det! Glöm dock inte att om din iPhone oväntat stängs av igen, aktiverades den automatiskt igen.

Strider din iPhone prestanda?

Är ditt batteri i perfekt skick eller har din iPhone automatiskt aktiverat ? Om den har det, bytte du ditt batteri eller valde du att inaktivera prestandastrypningen även om du riskerade andra oväntade avstängningar? Gillar du det faktum att Apple inkluderade den här funktionen i de senaste versionerna av iOS för iPhones?

Relaterade Artiklar

Back to top button