Vad är Microsoft Update Health Tools, vad ser jag i Windows 10?

Om när du tittar på listan applikationer i (Appar)Windows du ser Microsoft Update Health-verktyg(Microsoft Update Health Tools) och undrar vad det är, då kommer det här inlägget att reda ut det. Men innan dess, vet att detta inte har något att göra med Microsoft Health Services som lades ner för några år sedan.

Microsoft Update Health Tools

Microsoft Update Health Tools är en uppsättning verktyg som släpptes förra månaden till och med Windows uppdatering(Windows Update) för att lösa problem som påverkar uppdateringsprocesser i Windows 10 . Enligt KB4023057 innehåller uppdateringen förbättringar av komponenternas tillförlitlighet Windows uppdateringstjänster(Windows Update Service) i konsumentutgåvor Windows 10 .

Den innehåller också filer och resurser som löser problem som påverkar uppdateringsprocesser i Windows 10 vilket kan förhindra installation av viktiga uppdateringar fönster.

Så ja Microsoft Update Health Tools är ett legitimt program Windows 10 . Den släpptes för Windows 10 versionerna 1507, 1511, 1607, 1703, 1709, 1803, 1809, 1903, 1909, 2004 och 20H2 så att de kan uppgradera datorer till nyare.

Vad gör de Microsoft Update Health-verktyg(Microsoft Update Health Tools) ?

Den gör några ändringar eller utför uppgifter som kan krävas för att fungera smidigt Windows uppdatering(Windows uppdatering). Det kan:

  1. Be din enhet att vara aktiv längre så att uppdateringar kan installeras.
  2. Återställ nätverksinställningar.
  3. Återhämtning(Reparera) inaktiverade eller skadade operativsystemkomponenter fönster.
  4. Pressa(Komprimera) filer i användarprofilkatalogen för att frigöra tillräckligt med diskutrymme.
  5. Återställ databasen Windows uppdatering(Windows Update) för att åtgärda problem. Detta kommer att rensa historiken Windows-uppdateringar.(Windows uppdatering)

Går det att ta bort Microsoft Update Health-verktyg(Microsoft Update Health Tools) ?

Ja, du kan ta bort den och det kommer inte att skadas. Om en Windows behöver den kommer den att be dig installera den direkt från webbplatsen uppdatera katalogen(Uppdatera katalog) . Uppdateringen är endast för konsumentbyggen.

Microsoft Update Health Tools(Microsoft Update Health Tools) är inte ett hot och är ett användbart verktyg för datorer som inte kan uppgradera till nästa version på grund av ovan nämnda problem. Det är bäst att lämna allt som det är.

När du ser att gå igenom Aprs-listan i Windows, om du Microsoft Update Health Tools och undrar vad det är, då kommer detta inlägg att förtydliga det. Men innan dess, vet att detta inte har något att göra med Microsoft Health Services, som avvecklades för några år sedan.

Microsoft Update Health Tools

Microsoft Update Health Tools

Microsoft Update Health Tools är en uppsättning verktyg som rullades ut den senaste månaden genom Windows Update för att lösa problem som påverkar uppdateringsprocesserna i Windows 10. Enligt KB4023057 inkluderar uppdateringen tillförlitlighetsförbättringar av Windows Update Service-komponenter i konsumentversioner av Windows 10.

Det inkluderar också förhindra att filer och resurser som åtgärdar problem som påverkar uppdateringsprocesserna i Windows 10, som kan viktiga Windows-uppdateringar, installeras.

Så ja, Microsoft Update Health Tools är ett legitimt program i Windows 10. Det har släppts för Windows 10 versionerna 1507, 1511, 1607, 1703, 1709, 1803, 1809, 1903, 1909, 2004 och 20 så att de kan uppdatera datorerna till de nyare.

Vad gör Microsoft Update Health Tools?

Den gör några ändringar eller utför uppgifter som kan krävas för en smidig Windows Update-upplevelse. Det kan:

  1. Be din enhet att vara vaken längre för att möjliggöra installation av uppdateringar.
  2. Återställ nätverksinställningar.
  3. Reparera inaktiverade eller skadade Windows-operativsystemkomponenter.
  4. Komprimera filer i din användarprofilkatalog för att frigöra tillräckligt med diskutrymme.
  5. Återställ Windows Update-databasen för att reparera problemen. Detta kommer att rensa din Windows Update-historik.

Kan jag avinstallera Microsoft Update Health Tools?

Ja, du kan avinstallera det, och det kommer inte att skadas. Om Windows behöver det kommer det att be dig installera det direkt från Update Catalog-webbplatsen. Uppdateringen är endast för konsumentbyggen.

Microsoft Update Health Tools är inte ett hot och ett användbart verktyg för datorer som inte kan uppgradera till nästa version på grund av problem som vi nämnde ovan. Det är bäst att du låter det förbli som det är.

Relaterade Artiklar

Back to top button