Vad är meddelande från Google Verktygsfält och hur man blir av med det

Jag brukade använda Google Verktygsfält(Google Verktygsfält) med Firefox och Internet Explorer(Firefox och Internet Explorer) eftersom det hade några användbara funktioner som jag använde regelbundet och det gjorde att jag kunde hålla kontakten med min Google-konto(Google-konto). Det var dock för ett decennium sedan. Allt i verktygsfältet är nu in Google Chrome när du använder IE(användningen av Google Chrome och IE) har minskat avsevärt.

Men om du har fastnat med IE eller föredrar att använda Firefox du kan ha nytta av det Google Verktygsfält, även om det inte har uppdaterats sedan 2012! (Google Toolbar) Dessutom installerar verktygsfältet flera tjänster i din Windows-system(Windows-system).

GoogleToolbarNotifier.exe – en av processerna som följer med äldre versioner Google Verktygsfält(Google Verktygsfält). Det windows tjänst(Windows-tjänst) som ständigt är igång för att se till att Google är din standardsökmotor(standard sökmotor) !

Nu personligen tror jag inte att det är nödvändigt att ha Windows tjänst,(Windows-tjänst) för att se till att min standardsökleverantör(standardsökleverantör) förblir densamma. Det tror jag aldrig att jag kommer att göra ELLER(NÅGONSIN) var tvungen att manuellt ändra tillbaka till Google .

För att vara rättvis, anledningen till att de gjorde detta var att skadlig programvara kunde kapa din webbläsare och ändra sökmotor(sökmotor) till vissa infekterade spionprogram sökmotor(sökmotor) . Detta är dock en onödig tjänst.

Lyckligtvis, Google kom på det och inkluderar inte längre den där extratjänsten när du installerar verktygsfältet för IE och Firefox(IE och Firefox) . Istället finns det ett alternativ ” Använd Google som standardsökmotor(Använd Google som min standardsökmotor)” som bara kontrolleras när den öppnas Krom .

Nu brukar jag säga åt folk att inaktivera startprogram med MSCONFIG men konstigt nog, Google Toolbar Notifier kommer tillbaka även om jag avmarkerar rutan MSCONFIG . Så hur kan du verkligen förhindra att tjänsten startar?

Inaktivera meddelande från Google Verktygsfält

Steg 1.(Steg 1) Öppna Internet Explorer eller Firefox(Internet Explorer eller Firefox) och klicka på ” inställningar(Inställningar) ” (eller skiftnyckelikon) på höger sida Google Verktygsfält(Google Verktygsfält). Klicka sedan “Alternativ(Alternativ) ” .

Steg 2. Klicka på fliken ” Dessutom(Mer)”, och avmarkera sedan ” Ställ in och spara Googles sökinställningar(Ange och behåll sökinställningar på Google)” under rubriken “Meddelande om sökinställningar och sök på namn(Search Settings Notifier och Bläddra efter namn).

meddelande om sökinställningar

Klicka på OK(Klicka på OK) och starta om webbläsarfönster(webbläsarfönster) . Observera att den senaste versionen av verktygsfältet inte har alternativen som visas ovan. Du kan nu öppna ” Processer(Processer) » till Aktivitetshanteraren(Task Manager) och du kommer inte längre att se den pågående processen GoogleToolbarNotifier.exe .

Dock i nyare versioner Google Toolbar Notifier startar inte som en separat process, den finns fortfarande i mappstruktur(mappstruktur) när du installerar verktygsfältet. Om du går till C:\Program Files (x86)\Google kommer du fortfarande att se mappen där.

Om du försöker ta bort den medan den är öppen IE eller Firefox(IE eller Firefox), den låter dig inte ta bort den eftersom den används. Det är därför jag känner för Google kan bara köra en verktygsfältsaviseringsprocess i en annan process.

verktygsfältets meddelandemapp

Men om du stänger IE/Firefox kan du ta bort GoogleToolbarNotifier-mappen(GoogleToolbarNotifier-mappen) . Det verkar inte ha en negativ effekt på Google Verktygsfält(Google verktygsfält) , så om du verkligen vill vara säker på att den är borta, ta bort mappen. I den nyare versionen finns det inget du kan avmarkera i inställningarna för att stoppa aviseringsprocessen.

Det är också värt att notera att den nyare versionen Google Verktygsfält(Google Verktygsfält) kommer att visas som en process GoogleToolbarUser_32.exe . Det är ganska talande process namn(process namn) !

google verktygsfält anpassad process

Du kanske också märker det Googles uppdateringstjänst(Google Updater-tjänst) körs ständigt som Google Updater.exe . Du kan också förhindra att denna process körs på normalt sätt genom att gå till MSCONFIG klicka sedan på ” Tjänster(Tjänster)” och avmarkera ” Google Update Service”(Google Update Service).

I nya versioner av verktygsfältet kallas det Googles uppdateringstjänst(Google Update Service) gupdate.exe och gupdatem.exe(gupdate.exe och gupdatem.exe) ).

Googles uppdateringstjänst

Googles uppdateringstjänst(Google Updater Service) kontrollerar ständigt om dina Google-produkter är uppdaterade. Om du är som jag gör du det själv varannan vecka och behöver egentligen inte en tjänst som laddar dina resurser. processor! (CPU) Njut!

Jag brukade använda Google Verktygsfält med Firefox och Internet Explorer eftersom det hade några användbara funktioner som jag använde regelbundet och det höll mig ansluten till mitt Google-konto. Det var dock för ett decennium sedan. Allt i verktygsfältet finns nu i Google Chrome och IE-användningen har minskat avsevärt.

Ändå, om du har fastnat i IE eller föredrar att använda Firefox, kan Google Verktygsfält vara användbart för dig, även om det inte har uppdaterats sedan 2012! Dessutom installerar verktygsfältet flera tjänster på ditt Windows-system.

En av processerna som följer med äldre versioner av Google Verktygsfält är GoogleToolbarNotifier.exe. Det är en Windows-tjänst som körs hela tiden för att se till att Google är din standardsökmotor!

Nu personligen tror jag inte att det är nödvändigt att ha en Windows-tjänst för att bara se till att min standardsökleverantör förblir densamma. Jag tror aldrig att jag har behövt ändra tillbaka den manuellt till Google.

För att vara rättvis, anledningen till att de gjorde detta var på grund av skadlig programvara som skulle kapa din webbläsare och ändra sökmotorn till en sökmotor som är infekterad med spionprogram. Det är dock en onödig tjänst.

Tack och lov insåg Google detta och inkluderar inte längre denna tilläggstjänst när du installerar verktygsfältet för IE och Firefox. Istället finns det ett alternativ som heter Använd Google som min standardsökmotorsom bara kontrolleras när du öppnar Chrome.

Nu skulle jag normalt säga åt folk att stänga av startprogram med MSCONFIG, men konstigt nog kommer Google Toolbar Notifier hela tiden tillbaka även om jag avmarkerar det i MSCONFIG. Så hur kan du verkligen förhindra att tjänsten startas?

Inaktivera Google Toolbar Notifier

Steg 1: Öppna Internet Explorer eller Firefox och klicka på inställningar knappen (eller skiftnyckelikonen) längst till höger i Google Verktygsfält. Klicka sedan på alternativ.

google toolbar notifier

Steg 2: Klicka på Mer fliken och avmarkera sedan rutan som säger “Ställ in och behåll sökinställningarna för Google“Under”Sökinställningar Notifier och Bläddra efter namn” rubrik.

meddelanden om sökinställningar

Klicka på OK och starta om webbläsarfönstret. Observera att den senaste versionen av verktygsfältet inte har de alternativ som visas ovan. Du kan nu öppna fliken Processer i Aktivitetshanteraren och du bör inte längre se GoogleToolbarNotifier.exe processen körs.

I de nyare versionerna, även om Google Toolbar Notifier inte körs som en separat process, finns den fortfarande i mappstrukturen när du installerar verktygsfältet. Om du går till C:\Program Files (x86)\Googlekommer du fortfarande att se mappen där.

Om du försöker ta bort den medan IE eller Firefox är öppen, låter den dig inte ta bort den eftersom den används. Det är därför jag känner att Google helt enkelt kör verktygsfältets meddelandeprocess i en annan process.

verktygsfältets meddelandemapp

Men om du stänger IE/Firefox kan du ta bort mappen GoogleToolbarNotifier. Det verkar inte påverka något negativt med Googles verktygsfält, så om du verkligen vill vara säker på att den är borta, ta bort mappen. Med den nyare versionen finns det inget du kan avmarkera i inställningarna för att stoppa aviseringsprocessen.

Det är också värt att notera att den nyare versionen av Google Verktygsfält kommer att dyka upp som GoogleToolbarUser_32.exe bearbeta. Det är ett ganska självförklarande processnamn!

google verktygsfält användarprocess

Du kanske också märker att Google Updater-tjänsten körs hela tiden också Google Updater.exe. Du kan också förhindra att den här processen körs med den normala metoden att gå till MSCONFIGoch klicka sedan på Tjänster fliken och avmarkera Google Update Service.

I de nyare versionerna av verktygsfältet heter det Google Update Service (gupdate.exe och gupdatem.exe).

Googles uppdateringstjänst

Google Updater Service fortsätter bara att kontrollera att dina Google-produkter är uppdaterade. Om du är som jag, gör du detta själv varannan vecka och behöver egentligen ingen tjänst som samlar upp dina CPU-resurser! Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button