Vad är Mastodon och hur fungerar det? Hur man registrerar sig på detta sociala nätverk

Mastodon är inte ett enda socialt nätverk utan en samling digitala sociala nätverk med en gemensam plattform, som är oberoende och kallas “Instanser” deras användningsområden liknar Twitter. Men Mastodon används för närvarande mindre än twitter app .

Idag har Mastodon blivit ett gratis kod- och plattformsalternativ, där du kan göra samma sak som du gör i andra digitala kommunikationsnätverk, som t.ex. skapa profiler skicka foton och videor och följ på samma sätt vem du vill på det här nätverket, precis som du skulle göra med andra sociala nätverk .

Du gillar fortfarande inte den här appen eller känner inte till dess funktioner och du vill veta lite mer om den, sluta inte gå med oss, i den här artikeln kommer vi att berätta om den och hur du får den enkelt och snabbt.

Användning av Mastodons sociala nätverk

Det viktigaste du behöver veta om den här nya appen är att det är en helt gratis app, kompatibel för stationära datorer och mobiltelefoner med HTML. Det är en programvara som inte har en huvudserver, eftersom den är helt öppen källkod. Förvånad, såklart ja. När det kommer till att använda denna serie av digitala interaktionsnätverk som kallas Mastodon, är det väldigt enkelt och erbjuder följande:

  • Muren är offentlig och helt kronologisk, både federerad och lokal.
  • På samma sätt kan du posta statusar, meddelanden med en maximalt 500 tecken korta videor och dela gifs som kan animeras.
  • Detta sociala nätverk grupperar sina kunder i “instansgemenskaper”, som du enkelt kan följa för att interagera med dem eller med andra. Vilket gör den mångsidig.
  • Inläggen är kallas Toots och Mastodons kunder kommer att kunna följa varandra om de vill.

Gå med i Mastodon

  1. Gå in i Mastodons sociala sida välj sedan “Registrera” välj det namn du vill ska synas som kund på det sociala digitala nätverket och som du kan komma åt när du vill använda det.
  2. Ange sedan din e-postadress som du kommer att associera. Välj sedan och ange lösenordet, klicka slutligen på “registrera”.
  3. Vänta några sekunder medan du får ett verifieringsmeddelande där det står “Verifiera din e-postadress – e-post” . Klicka sedan på den för att kontrollera den. Senare kommer du att få ett välkomstmeddelande med ditt kontonamn. Gå sedan till Mastodon-appen, ange ditt användarnamn och lösenord.
  4. Vid det här laget kommer du att se några enkla instruktioner, som du måste följa steg för steg eftersom de guidar dig på skärmen så att du kan använda den här applikationen och konfigurera efter din stil . Enkel sanning.

Fördelar med att använda Mastodon-appen

Dessa är flera digitala nätverk som kallas “instans av Mastodon-applikationen” med öppen mjukvara, där de olika instanserna har sin egen server, sina egna regler och administratörer.

Inläggen spelas in kronologiskt, förutom att vara en användarvänlig plattform, utan annonser som avbryter kommunikationen, inte heller någon form av uppföljning, och har heller inga begränsningar vad gäller inlägg, förutsatt att lämpligt inlägg stämmer överens med fastställda villkor . I detta avseende kan du justera inställningarna för integritetsvillkoren för denna applikation.

Därför är det en social digital plattform som, även om den framstår som ett ersättningsval för Twitter, är annorlunda eftersom den inte har några begränsningar trots sina egna användarvillkor, för att undvika dem beteenden hos olämpligt inlägg såsom: sexistisk, främlingsfientlighet, bland annat.

I Mastodon-applikationen är det möjligt att blockera en användare, men det görs permanent, så du måste vara säker på när du vill blockera. Men det erbjuder dig också handlingen att helt enkelt inte kunna se meddelanden från vissa kunder med alternativet “mute användare”, som det görs på Facebook .

Nu när du vet allt du behöver veta om denna Mastodon-app, en gratis och öppen källkodsinteraktionsverktyg , där du kan bli av med dessa hatiska annonser och ha mer teckenbredd för att skriva dina statusar och meddelanden, kan du inte sluta registrera dig och använda dig av. av dess många fördelar att vara aktiv med familj, vänner och varför inte träffa nya vänner.

Relaterade Artiklar

Back to top button