Vad är månadsöverföringen för boende

Vad är den månatliga överföringen i ett webbhotell

Den månatliga överföringen av en webbhotell kallas även för månadstrafik. I grund och botten är detta hur mycket information vår server kan överföra under den tiden. Detta inkluderar användning av en webbplats (data mottagna och skickade) och elektronisk post.

Som du kan föreställa dig, ju fler besök vi får på vår sida, desto fler det kommer vara konsumtion månatlig trafik . En sida som bara får 100 besök per dag är inte detsamma som en som får 10 000.

Ett annat problem att ta hänsyn till är att inte bara besöken i sig påverkar, utan också sidor vi har och värdinnehåll. Vi skickar och tar emot information vid varje besök och det är inte samma sak om det bara är en sida med text än en annan som innehåller bilder och filmer till exempel .

Användningen av FTP-system för att ladda upp innehåll till vår webbplats, kommer också att påverka denna månatliga överföring. Om vi ​​till exempel laddar ett stort antal bilder på en gång påverkar allt detta. Som att vi har en värdfil och besökare laddar ner den.

Hur mycket månatlig överföring behöver en webbplats

Vi har sett vad månadsöverföring eller månadstrafik är. Men, som vi förklarade, kommer beloppet vi kontrakterade att bero mycket på vilken typ av webbsida vi använder.

Sammanfattningsvis kan vi säga att a personlig blogg är inte samma sak där vi kommer att publicera artiklar om ett specifikt ämne och det kommer inte att ha många besök och vi förväntar oss inte att användare laddar upp tungt innehåll eftersom vi inte kommer att vara värd för foton eller videor, skulle vi inte behöva mer än en grundläggande månatlig överföring.

Å andra sidan, om vi har en hemsida för e-handel där vi kommer att ladda ner många bilder, många avsnitt och även många besök, kommer vi att behöva en större överföring. Varje komplement, varje foto som vi har, kommer att tvinga till en högre månatlig trafik.

Att göra en ungefärlig beräkning av den månatliga överföringen vi behöver behöver vi veta en uppskattning av de månatliga besöken vi kommer att ha, samt den genomsnittliga vikten av en sida på vår webbplats.

Låt oss säga att en sida på vår webbplats i genomsnitt upptar 100 KB. Om vi ​​ska få 1 000 besök per dag (1 000 sidvisningar) betyder det att vi kommer att förbruka runt 100 MB. Om vi ​​spenderar det här beloppet över hela månaden skulle det vara 3000 MB, eller vad som är samma sak, nästan 3 GB.

Logiskt sett är det en ungefärligt belopp helt enkelt genom att göra en snabb beräkning baserat på de uppskattade besöken vi kommer att få, samt storleken på sidorna. Mycket kommer att bero på innehållet vi hostar, om vi har en webbplats som vid vissa tidpunkter kan få betydligt fler besök osv.

Du måste vara förberedd och ha en adekvat månatlig överföring för att stödja besök på vår webbplats. Normalt sett kommer värdskapet vi använder att ge oss en viss flexibilitet, just för att undvika att det på en månad blir många fler besök samtidigt och att vi har problem med att erbjuda en bra service.

Hur man vet vilken månatlig överföring vi har och den förbrukade

Detta kommer att bero på värdskapet vi har kontrakterat, men vanligtvis visas denna information för oss visuellt på användarpanel från servern. Där kan vi se både den månatliga överföringen vi har kontrakterat (normalt mätt i GB), samt mängden vi har förbrukat hittills denna månad.

Det visas vanligtvis i ett avsnitt som heter Bandbredd . Denna information kommer att presenteras där på ett förenklat och mer detaljerat sätt när uppgifterna har matats in. Vi kan till exempel se den månatliga överföringsförbrukningen den dagen, såväl som de föregående dagarna eller veckorna.

Vi kan också se vilken del av vår webbplats som konsumeras mest. Detta är användbart om vi vill minska månatlig trafik och till exempel ser att en viss sida innehåller videor eller bilder och konsumerar mycket.

Relaterade Artiklar

Back to top button