Vad är “Logga in med Apple”, hur man använder det och hur säkert det är

WWDC 2019 Apple har introducerat en ny funktion för deltagare och tittare, “Logga in med Äpple, tillgänglig(Apple) på alla enheter. Även om den här funktionen inte nödvändigtvis är innovativ eller attraktiv att köpa macbook eller iPhone, har den sedan dess blivit en värdefull del av enhetens funktioner Äpple.

Apple Pay lanserades fem år tidigare och är förmodligen den mest närbesläktade och jämförbara funktionen. Och Apple Pay och “Logga in med Äpple ‘ är två sätt på vilka Äpple fortsätter att trycka på för ett enklare och mer intuitivt gränssnitt, inte bara när det gäller hårdvara och operativsystem, utan nu även i appar från tredje part.

Vad är “Logga in med Apple”?(Vad är “Logga in med Apple”?)

De senaste åren har anmälningsformulären på nätet förenklats på många sätt. Ett av de vanligaste sätten att förenkla processen är att använda OAuth, ett öppet protokoll som ger säker auktorisering över webb-, mobil- och skrivbordsapplikationer.

Du har förmodligen varit på webbplatser där du får möjlighet att antingen registrera dig med en e-postadress eller länka ett konto till en populär tjänst som t.ex. Google eller Facebook . I de flesta fall detta OAuth I aktion.

OAuth-inloggningsfönster

Apples “Logga in med Apple”-funktion fungerar väldigt likt OAuth . Om du såg en knapp Apple Pay på vilken mobil webbplats eller app som helst, är Apples nya inloggningsknapp väldigt lik.

Om din enhet kör iOS 13 eller senare kommer du att kunna använda din inloggningsinformation till Äpple din enhet för att omedelbart och enkelt skapa ett konto. Det enda kravet är ditt Apple-ID(Apple ID) tvåfaktorsautentisering måste vara aktiverad.

Ingång(Sign) via Apple” har några mycket intressanta fördelar som du inte kommer att hitta att använda OAuth och liknande tjänster. Ett exempel är Apples “Göm min e-post”-funktion.

Logga in med Apple. på olika Mac-enheter

Använder funktionen “Göm min e-post(Göm min e-post) » Äpple kommer att generera en slumpmässig e-postadress i domännamnet privaterelay.appleid.com som kommer att omdirigeras till ditt riktiga iCloud-e-postkonto och användas när du registrerar kontot. Med tanke på hastigheten på webbplatser som hackas är detta en bra säkerhetsbuffert som kan skydda ditt iCloud-konto från potentiella hack.

Genom att skapa ett konto med Apples nya inloggningsfunktion kan du logga in med ansikts-ID din enhet touch ID eller åtkomstkod. I en värld som försöker gå bortom vanliga textlösenord är detta ett steg i rätt riktning.

Hur man använder Logga in med Apple(Hur man använder “Logga in med Apple”)

Apples nya inloggningsfunktion är fortfarande relativt ung och endast tillgänglig i ett fåtal utvalda appar i App(App Store—) Store—Två exempel är Instacart och Bird . Om du vill prova att komma in(Signa) till systemet med hjälp av Äpple kan du ladda ner vilken som helst av dessa applikationer.

På registreringssidan för alla appar som stöds kommer du att se en knapp ” Logga in med Apple(Logga in med Apple)”, svart och med företagets logotyp Äpple.

Logga in med Apple-alternativet på inloggningsskärmen

Om du klickar på den här knappen visas en prompt som visar din enhets aktuella iCloud-information, så att du kan välja om du vill registrera dig med din riktiga iCloud-e-postadress eller maskera den med Apples dölj min e-post .

Alternativet

Inloggningsknappen kommer att vara antingen ” Fortsätt med åtkomstkod(Fortsätt med lösenord)”, eller nämn de biometriska data som du använder för att skydda din Apple ID – ansikts-ID eller touch ID . Fortlöpande(Fortsätter) och bekräfta lösenordet, ansikts-ID eller touch ID kommer du att skapa ditt konto och kunna logga in i framtiden på enheter som är länkade till din Apple ID .

Hur säkert är Logga in med Apple?(Hur säkert är “Logga in med Apple”?)

Ny Apple-inloggningstjänst(Apple) – Ett av de säkraste sätten att skapa ett konto för att komma åt huvudnätverket. Detta kräver en enhet Äpple med tvåfaktorsautentisering aktiverad och du måste klara telefonens standardsäkerhetskontroll för att få tillgång till ditt konto. Det finns väldigt få andra system på Internet där din inloggningsinformation är kopplad till en fysisk enhet.

Även om bortkastade e-posttjänster och vidarebefordran av e-post inte är något nytt, är Apples integration dölj min e-post förenklar processen och öppnar möjligheten för e-postobfuskation för användare som annars kanske inte ens är medvetna om eller medvetna om förekomsten av en sådan säkerhetsåtgärd.

Logga in med Apples inloggningsfönster

När det gäller användarnas integritet, Äpple lovar följande på sin officiella inloggningssupportsida: ” Ingång(Teckna) med Äpple kommer inte att spåra eller profilera dig när du använder dina favoritappar och webbplatser, och Äpple sparar bara den information som behövs för att du ska kunna logga in och hantera ditt konto.”

Rent generellt, Äpple höjde ribban med sin nya inträdestjänst. OAuth sparat mycket tid genom åren, men ” Ingång(Teckna) med Äpple ” ger dig många fler alternativ om du kan hitta en app som stöder det och du har Apple ID , skyddad av tvåfaktorsautentisering. Detta är ytterligare ett stort steg mot ett lösenordslöst nätverk.

Om du har några frågor eller kommentarer angående Apples nya inloggningstjänst, se till att lämna oss en kommentar nedan!

På WWDC 2019 introducerade Apple deltagare och tittare för den nya funktionen “Logga in med Apple” som rullas ut på alla enheter. Även om den här funktionen inte nödvändigtvis är banbrytande eller försäljningsargument för att gå ut och ta en MacBook eller iPhone, har den sedan dess utvecklats till en uppskattad del av Apples svit av enhetsfunktioner.

Apple Pay lanserades fem år tidigare och är förmodligen den mest närbesläktade och jämförbara funktionen. Både Apple Pay och “Logga in med Apple” är två sätt som Apple fortsätter att driva på för en enklare, mer intuitiv upplevelse, inte bara ur ett hårdvaru- och operativsystemperspektiv utan nu även i tredjepartsapplikationer.

En kvinna som knackar på en iPhone

Vad är “Logga in med Apple”?

Under de senaste åren har registreringsformulär över webben förenklats på många olika sätt. Ett av de vanligaste sätten att förenkla processen är att använda OAuth, ett öppet protokoll som tillåter säker auktorisering på webben, mobilen och stationära applikationer.

Du har sannolikt varit på webbplatser där du har möjlighet att antingen registrera dig med en e-postadress eller genom att länka ett populärt tjänstkonto som Google eller Facebook. I de flesta fall är detta OAuth i aktion.

OAuth-inloggningsfönster

Apples “Logga in med Apple”-funktion fungerar mycket på samma sätt som OAuth. Om du har sett Apple Pay-knappen på någon mobilwebbplats eller app, är Apples nya inloggningsknapp väldigt lik.

Om din enhet kör iOS 13 eller senare kommer du att kunna använda din enhets Apple-inloggningsinformation för att omedelbart och enkelt skapa ett konto. Det enda kravet är att du har tvåfaktorsautentisering aktiverad på ditt Apple-ID.

“Logga in med Apple” har några mycket intressanta förmåner som du inte hittar när du använder OAuth och liknande tjänster. Ett exempel är Apples “Göm min e-post”-funktion.

Sjung med Apple. på olika Mac-enheter

Med Hide My Email kommer Apple att generera en slumpmässig e-postadress på domännamnet privaterelay.appleid.com som vidarebefordrar till ditt riktiga iCloud-e-postkonto och använder detta under kontoregistreringen. Med den hastighet med vilken webbplatser hackas, är detta en bra säkerhetsbuffert som kan rädda ditt iCloud-konto från att bli intrång.

Genom att skapa ett konto med Apples nya inloggningsfunktion kan du logga in med enhetens Face ID, Touch ID eller lösenord. I en värld som försöker gå bortom textbaserade lösenord är detta ett steg i rätt riktning.

Hur man använder “Logga in med Apple”

Apples nya inloggningsfunktion är fortfarande relativt ung och finns bara ute på ett fåtal utvalda appar i App Store—Instacart och Bird är två exempel. Om du vill ta Logga in med Apple en sväng kan du ladda ner någon av dessa appar.

På registreringssidan för alla appar med support ser du Logga in med Apple knapp, svart och märkt med Apple-logotypen.

Logga in med Apple-alternativet på inloggningsskärmen

Genom att trycka på den här knappen visas en prompt som visar din enhets aktuella iCloud-information, så att du kan välja om du vill registrera dig med din riktiga iCloud-e-postadress eller maskera den med Apples funktion Hide My Email.

Dölj alternativet för min e-post i logga in med Apple

Knappen för att logga in kommer att vara antingen Fortsätt med lösenord eller nämn biometrin som du använder för att skydda ditt Apple-ID – antingen Face ID eller Touch ID. Om du fortsätter och verifierar ditt lösenord, Face ID eller Touch ID skapas ditt konto och låter dig logga in på det i framtiden på enheter som är kopplade till ditt Apple ID.

Hur säkert är “Logga in med Apple”?

Apples nya inloggningstjänst är en av de säkraste metoderna för att skapa konton för att nå den vanliga webben. Det kräver en Apple-enhet med tvåfaktorsautentisering aktiverad, och du måste klara telefonens standardsäkerhetskontroll för att komma åt ditt konto. Det finns väldigt få andra system på webben där din inloggningsinformation är kopplad till en fysisk enhet.

Dessutom, även om bortkastade e-posttjänster och vidarebefordran av e-post inte är något nytt, effektiviserar Apples integration av Hide My Email processen och öppnar möjligheten för e-postmaskering för användare som annars kanske inte ens känner till eller förstår existensen av en sådan säkerhetsåtgärd.

Logga in med Apples inloggningsfönster

När det gäller användarnas integritet lovar Apple följande på deras officiella inloggningssupportsida: “Logga in med Apple kommer inte att spåra eller profilera dig när du använder dina favoritappar och webbplatser, och Apple behåller endast den information som behövs för att se till att du kan logga in och hantera ditt konto.”

Sammantaget har Apple höjt ribban med sin nya inloggningstjänst. OAuth har varit en stor tidsbesparare i flera år, men Logga in med Apple ger så mycket mer till bordet om du kan hitta en app som stöder det och du äger ett Apple-ID skyddat av tvåfaktorsautentisering. Detta är ett stort steg närmare en lösenordslös webb.

Om du har några frågor eller kommentarer angående Apples nya inloggningstjänst, se till att lämna oss en kommentar nedan!

Relaterade Artiklar

Back to top button