Vad är LiteSpeed ​​​​Hosting och hur det förbättrar din webbplatshastighet

Vad är LiteSpeed?

När vi pratar om webbservrar kommer den populära Apache alltid att tänka på, och det är också möjligt att du känner till existensen av Nginx, men dessa två webbservrar är inte de enda som finns och som vi kan använda för att tjäna våra webb oavsett om vi har ett lågt till medelstort antal besök, eller till och med om vi har hög trafik till vår webbplats. LiteSpeed ​​​​är en webbserver utrustad med den senaste tekniken som vi nämnde tidigare, använder den HTTP/3 och QUIC för att avsevärt påskynda den första anslutningen till servern, samt de följande som vi gör.

När vi använder denna supersnabba webbserver, att ladda vår webbsida går faktiskt snabbare och inte bara det, utan det förbrukar mindre resurser att om vi inte använde den här webbservern, därför, med samma hårdvara, kan vi servera fler webbsidor med samma resursförbrukning, detta är idealiskt om du är ett webbhotell eller har en server dedikerad eller delad med flera webbplatser, eftersom du kan utnyttja hårdvaran bättre. Internt skapar inte denna webbserver processer för varje anslutning, men med samma processer i operativsystemet kommer den att betjäna förfrågningar snabbare.

Andra mycket intressanta funktioner är att den kan läsa och tolka Apache .htaccess-filer . Därför, om du planerar att migrera från Apache till den här nya webbservern, behöver du inte ändra syntaxen du använder i Apache för närvarande. Denna webbserver innehåller en WAF (Web Application Firewall) mycket kraftfullt som gör att vi effektivt kan stoppa DoS- och DDoS-attacker i L7 (applikationslager), dessutom kan vi skapa regler för att begränsa anslutningar från ett visst land, och vi kan till och med göra det om de besöker oss från ett specifikt land , de får en reCaptcha för att kunna ladda webben helt, allt konfigurerbart via .htaccess. Självklart är den också kompatibel med det populära ModSecurityoch den har till och med inbyggd kompatibilitet med olika versioner av PHP, inklusive PHP-FPM.

Denna webbserver har en arkitektur händelse betyder det att vi kommer att ha färre processer för att korrekt hantera all webbtrafik som genereras på servern. Normalt i Apache startar varje mottagen begäran en ny process eller en ny tråd, med denna webbserver betjänas förfrågningarna av redan skapade processer. Tack vare detta är svarstiden snabbare eftersom det inte är nödvändigt att skapa en ny process eller tråd och lagra den i minnet, men det är det redan som standard. En annan positiv punkt är att vi inte kommer att slösa bort RAM-minne med olika processer med nästan samma information i minnet.

LSCache-cachesystem

LiteSpeed​​​tillför som standard ett cachesystem, vilket gör att vi kan cache det dynamiska innehållet på webbplatser för att tjäna dem som statiskt innehåll, vilket avsevärt förbättrar laddningstiden. Användaren kommer att märka att webbplatserna laddas omedelbart tack vare denna cache. Hemligheten med denna LSCache är att vi har moduler och plugins tillgängliga för större CMS som WordPress Prestashop, Magento, Joomla eller Drupal, vilket gör att webben laddas ännu snabbare och effektivare, så det är mycket viktigt att både webbhotell använder denna webbserver, som att installera plugin för det CMS vi använder. På så sätt kommer vi att få stor skillnad i laddningshastigheten på banden.

Denna plug-in kan installeras på valfri WordPress oavsett om webbhotellet har den här webbservern eller inte, men om servern är LiteSpeed​ kommer prestandan att bli betydligt högre, anledningen är följande:

  • Med ett vanligt cache-plugin som WP-Rocket, när en användare besöker webben, hanterar webbservern begäran på vanligt sätt mot WordPress, och det är WordPress som löser den begäran genom att returnera cacheinformationen.
  • När en användare besöker webben med LiteSpeed-servern vet webbservern själv vad katalogen är, var denna cache är lagrad och returnerar den direkt utan att WordPress behöver bearbeta någonting.

Om vi ​​har problem med data som lagras i cachen kan vi alltid tömma cachen direkt från cPanel, vi kommer att ha en specifik ikon som utför denna funktion.

Prestanda i WordPress: är det verkligen märkbart?

En av de mest kända webbplatserna för att kontrollera prestanda för flera parametrar på en webbsida är GTmetrix kommer denna webbplats att tillåta oss att analysera webben med flera parametrar och ge oss en poäng, poäng A är bäst. Den kommer också att visa den övergripande prestandan, tid det tar att ladda webben helt, TTFB (tid till första byte) och andra mätvärden som visar laddningstiden.

Vi använde den officiella webbplatsen för ginernet.com för att utföra detta test, en webbplats designad internt under WordPress. Då kan du se GTmetrix-testet med en LiteSpeed ​​​​hosting utan WordPress-plugin .

En gång såg vi prestandan för en WordPress utan CMS-plugin aktiverat, nu har de det aktiverat för WordPress och resultatet är helt klart annorlunda:

Det första som slår oss är att TTFB har sjunkit med 60 %, mycket, och inte bara, utan den övergripande webbprestandan är mycket bättre och närmar sig 90 %. Därför kan det på ett tillförlitligt sätt kontrolleras hur LiteSpeed ​​​​avsevärt har förbättrat laddningen och den totala webbhastigheten.

Fördelar med att använda det i ditt webbhotell

LiteSpeed ​​​​har ett stort antal fördelar om vi använder det i vår hosting, den första är den webbplatsens laddningshastighet och prestanda betyder en snabbare webbplats en bättre användarupplevelse. De låg resursförbrukning jämfört med Apache är också mycket viktigt detta gör att vi med samma hårdvara kan hantera mer webbtrafik, eller vad som är samma sak, med mindre hårdvara (CPU och RAM) kan vi betjäna samma mängd webbförfrågningar utan problem. En annan mycket viktig fördel är användarvänligheten och bädda in plugins och moduler för det huvudsakliga CMS som finns idag.

En annan mycket viktig fördel är dess kompatibilitet med Apache .htaccess-filer, vi kommer inte behöva utföra någon typ av migrering av våra inställningar, dessutom är den kompatibel med mod_rewrite och även ModSecurity, därför är byte från Apache nästan transparent eftersom migreringen är riktigt enkelt. Slutligen är den kompatibel med kontrollpaneler som cPanel och Plesk bland andra, och den är även kompatibel med flera versioner av PHP samtidigt.

Nackdelar med att använda det i ditt webbhotell

Den enda nackdelen som kan nämnas med denna snabba och effektiva webbserver är att det är betald proprietär programvara. Till skillnad från Apache och Nginx som är gratis kräver LiteSpeed ​​​​månadsbetalning, men det kräver mindre CPU- och RAM-resurser i hosting. Det du betalar för licensen sparar vi på värdhårdvaran. En viktig detalj är att det finns OpenLiteSpeed ​​​​som är en gratisversion men med några mycket viktiga begränsningar.

Vad är LiteSpeed ​​​​hosting?

A LiteSpeed ​​​​hosting är ett webbhotell vars webbservrar är av den här typen, så vi kommer att ha alla förbättringar och funktioner för denna webbserver. När det gäller Ginernet-hosting, även om denna webbserver inte är gratis, betalas licensen på servernivå och ingår i priset för webbhotell för att utnyttja hårdvarans fulla potential. Andra intressanta funktioner är att vi kommer att ha möjlighet att använda quic.cloud, en CDN- och bildoptimeringstjänst som erbjuds av LiteSpeed, en mycket viktig aspekt för att ytterligare snabba upp laddningen av webben och göra den så effektiv som möjligt.

Om du vid tidpunkten för köpet av detta boende tillämpar rabattkupong » RedesZone » får du 15 % rabatt på slutpriset.

Dessa LiteSpeed ​​​​hosting fortsätter att integrera cPanel för att konfigurera våra huvudsakliga serveralternativ, som att skapa e-postkonton och hantera hela servern från den mest använda kontrollpanelen i hosting. En annan mycket viktig aspekt när man hyr boende är naturligtvis att den är fysiskt belägen i Spanien, och har en direkt koppling till de största operatörerna i Spanien som Movistar, Vodafone, Orange och Masmóvil, så att transitering av paket från webbklienterna till servern gå så fort som möjligt. Por ejemplo, si vives en Madrid es muy habitual que la latency a las webs alojadas se de unos 5ms, sin embargo, si el mismo usuario se conecta desde otro país como Francia, la latency podria podría su hasta 30ms si no hay un CDN en dicho Land.

Behöver du mer kraft i ditt webbhotell? Elastic hosting är din lösning

Om du har en webbplats med hög trafik och hårdvaran för ett normalt webbhotell är otillräckligt, är ett mellansteg mellan hosting och en VPS elastisk hosting . Denna lösning gör det möjligt att allokera mer kraft till hosting (i CPU och RAM) utan att behöva migrera allt till en VPS. Om du till exempel har en webbutik och du uppskattar att du kommer att få många besök på grund av julkampanjen, Black Friday eller andra specifika datum, är ett mycket bra alternativ möjligheten att kontraktera hosting elastik för att dynamiskt konfigurera de resurser du behöver så att du inte tappar besök eller försäljning.

Om du vid tidpunkten för köpet av detta boende tillämpar rabattkupong » RedesZone » får du 15 % rabatt på slutpriset.

Som namnet antyder, tack vare att det är “elastiskt” kommer vi att kunna expandera och krympa processorkärnorna och RAM-minnet dynamiskt och när vi vill. Om vi ​​är webbhotellåterförsäljare kan vi också kontraktera dessa planer för att dynamiskt allokera olika resurser till våra kunder såsom CPU, RAM och till och med disk, tack vare WHM som är installerat som standard. Varje cPanel-konto kommer som standard med 1 kärna och 2 GB RAM, vi kan begära en förlängning upp till 8 kärnor och 16 GB RAM för att klara lavinen av besök på vår webbplats, eftersom kapaciteten inte är obegränsad, men begränsat till själva den fysiska serverhårdvaran där webben är värd. Om du behöver fler än 8 kärnor måste du köpa en VPS direkt.

Relaterade Artiklar

Back to top button