Vad är Instagram-guider och vad är de till för?

Som vanligt har Instagram integrerat en rad nyheter fokuserade på innehållsskapande. Vi har redan sett det genom “Stories”, sedan kom “Reels” och nu “Guides”.

Även om detta är en funktion som endast var tillgänglig för influencers i maj, sedan 17 november, Instagram meddelade införandet av guiderna för alla användare, eftersom tack vare positiv mottaglighet och till allmänhetens krav, det lovar att vara mycket kraftfullt verktyg. Om du vill veta mer om dem, se till att läsa den här artikeln.

Vad är Instagram-guider och vad används de till?

Vad är Instagram-guider?

De guider Var » Instagram-guider är ett nytt sätt att visa innehåll på plattformen. Avsikten med socialt nätverk är att innehållsskapare, offentliga personer, påverkare och organisationer stor publik, visa innehållet för allmänheten.

Tanken är att hjälpa användare att snabbare och enklare få tillgång till användbar och relevant information om olika ämnen genom ämnen, tips, råd med mera.

Guider Instagram, det sociala nätverkets nya funktion

Tills nyligen var detta en exklusiv funktion för plattformsutvalda konton och fokuserade på ” Hälsa och välmående “ som ett sätt att bekämpa covid-19-pandemin.

Men på grund av sin stora mottaglighet har de spridit sig över hela världen, det vill säga att de äntligen nådde alla profiler. Hur du läser! Det är nu möjligt att ta del av guiderna och på så sätt skapa egna publikationer.

När det gäller estetiken i detta avsnitt bibehålls den klassiska strukturen av det sociala nätverket som definieras av en bild med en titel, detta är den första aspekten när man ansluter till allmänheten.

Kan jag skapa mina egna guider?

Svaret är ja. Från och med nu, alla användare kan skapa sina egna guider och placera dem i Instagram-butiken så att besökare kan få rekommendationer från dig. Härnäst kommer vi att lämna dig ett litet steg för steg där vi förklarar hur du kan skapa dina egna instagramguider.

 • Ange din instagram app.
 • Tryck på fotoikonen längst ner till vänster på skärmen.
 • Din profilskärm visas. Tryck på ikonen “+” finns högst upp i din profil.
 • Välj sedan alternativet “Guider”.

Börja skapa din egen guide på Instagram, processen är enkel

 • Välj nu typ av guide som du kommer att skapa baserat på de kategorier som presenteras. Du kan välja mellan “platser, produkter eller publikationer”.
 • Du kan välja mellan dina egna foton, videor eller filer med ditt eget innehåll eller de du har sparat från andra konton.
 • Lägg till det “titel och beskrivning” i vart och ett av innehållet som du ska dela.
 • Välj den omslagsbild du föredrar eller låt Instagram göra det som standard.
 • Klicka nu bara “Följande” sen på “Dela med sig”. Intelligent! Din guide har delats med din community direkt på din profil.

Välj ett favorittema, inkludera bilder och dela med dina vänner

Hur ser man guiderna?

Om du vill komma åt andras guider är det första du behöver göra att logga in på ett av dina favoritkonton och du kommer att se en ny ikon på deras profil som har formen av “pappersguider”. Välj bara det här avsnittet så ser du omedelbart allt innehåll som har skapats i guideformat hittills.

Om du fortfarande känner dig vilsen kommer vi att förklara det steg för steg för dig:

Alla användare har tillgång till Instagram-guider

 • Gå in i instagram app.
 • Hitta den profil föredra.
 • I butiksfältet kommer du att se en ny sektion identifierad med en guidebok eller en öppen bokKlicka på det.
 • På så sätt får du tillgång till allt innehåll och rekommendationer från andra användare.

Det är underförstått att tanken är att innehållet som skapas genom detta verktyg är av kvalitet och verkligen användbart, att det tillför värde och är transcendent för allmänheten.

Och som du kommer att se är det möjligt att se dem och till och med dela dem på din profil. Du kan dela dem genom direkt meddelanden till dina vänner eller familj eller bara inlägg som en del av dina berättelser för större räckvidd. Dessutom, om du vill spara dem eller integrera dem i din samling, är det också möjligt.

De bästa kontona för att se Instagram-guider

Vissa influencers och konton med många följare har anslutit sig till denna nya trend och skapat sin egen instagram guider att hålla sitt samhälle informerat. Bland dem lyfter vi fram:

@afpsnational

AFSP ( American Foundation for Suicide Prevention ) är en förening som försöker uppmuntra människor genom positiva tankar och psykologisk hjälp för att förhindra självmordsfrekvensen från öka. Allt för mental hälsa kan uppnås genom denna grupp människor. Naturligtvis skapade de en egen guidesektion på Instagram för att främja smartare kultur och utbilda samhället.

@heads_together

@heads_together är en annan välgörenhetsorganisation fokuserad på förbättrad mental hälsadär teman för vänlighet och medvetenhet främjas för att förändra livsperspektivet och se på världen på ett annat sätt. Denna stiftelse lanserades av kungafamiljen, ledd av Hertig, hertiginna av Cambridge och prins Harry.

@vitaalere

@vitaalere är en organisation skapad för skydd och säkerhet för barn och ungdomar, särskilt i åldern av teknik och internet där fler och fler våra barn exponeras. Idén bygger på plugg i omsorg och stöd till föräldrar, lärare, animatörer för att upprätthålla den minderåriges integritet. Dina guider via Instagram ger värdefull information som kan hjälpa dig att behålla övervakning av sociala medier i vår värld.

@deepikapadukone

I form av hälsa och välmående, @deepikapadukone är perfekt för dig. Den här gången är det ett utrymme med många tips, hemligheter och nyckelpunkter för upprätthålla balansen i mental hälsa.

@sudahdong

@sudahdong är ett program skapat för bekämpa fysiska eller psykiska trakasserier som miljontals barn utsätts för i skolor, även känd som moraliska trakasserier. Guiderna och informationen i detta konto är avsedda för alla länder i världen, i synnerhet för att öka medvetenheten om skadorna.

@echildhood

@echildhood försöker minska, som sudahdong, nivåerna av trakasserier och jobbar på positiv omvandling av alla människor. Samtidigt följer han föräldrarna och representanterna för varje familj i nätmobbningskulturen och säkerställer minderårigas integritet.

Bild | Unsplash I, Bild | Unsplash II

Relaterade Artiklar

Back to top button