Vad är heta hörn i macOS och hur man ställer in dem

macOS är förinstallerat med många funktioner, och även om många av dem är lätta att hitta och använda, är några av dem gömda bakom flera skärmar. Det gör dem dock inte mindre användbara. Dessa dolda funktioner visar sig ofta vara några av de bästa du kan använda för att förbättra produktiviteten och påskynda ditt arbete. Mac .

Varm hörnMac är en sådan funktion som inte har väckt mycket uppmärksamhet. Detta gör att du kan förvandla dina vanliga skärmhörn till interaktiva hörn som utför uppgifter åt dig. Du kan tilldela en uppgift till vart och ett av de fyra hörnen av din Mac . Sedan, när du håller muspekaren över något av dessa hörn, startas de förtilldelade uppgifterna automatiskt.

Varför använda Hot Corners på Mac?(Varför använda Hot Corners på en Mac?)

Heta hörn används olika beroende på vilka uppgifter du tilldelar alla fyra hörnen på din dator. Om du ofta kör en eller flera av dessa uppgifter på din Mac den här funktionen kan spara mycket tid.

Det kommer också att hjälpa dig att snabbt återvända till skrivbordet(Skrivbord) oavsett var du är på din Mac (var du är på din Mac) . Om du är en användare Windows du känner förmodligen till den här funktionen när du klickar på den lilla stapeln i det nedre högra hörnet för att öppna Skrivbord(Skrivbord).

Åtgärder du kan tilldela Hot Corners på Mac(Åtgärder du kan tilldela Hot Corners på en Mac)

Som nämnts tidigare finns det flera åtgärder som du kan tilldela varm (varm) hörn(Hörn) på din Mac . Från upptäckt skrivbordet(Skrivbord) innan du visar aviseringar – den här funktionen har några riktigt användbara åtgärder.

Snabbmeny i Hot Corners

 • Springa(Starta skärmsläckare) skärmsläckare – låter dig starta en skärmsläckare på din Mac .
 • Inaktivera(Inaktivera skärmsläckare) skärmsläckare – inaktiverar skärmsläckaren på din dator.
 • uppdragskontroll – låter dig se alla öppna objekt på din Mac .
 • Fönster(Applikationsfönster) Program – Med det här alternativet kan du se alla programfönster.
 • Skrivbord(Skrivbord) – tar dig tillbaka till Skrivbord(Skrivbord).
 • Verktygsfält(Dashboard) – Visar verktygsfältet.
 • Aviseringscenter(Meddelandecenter) – öppnas Mac Notification Center,(Mac Notification Center) som visar dina meddelanden.
 • Startplatta(Launchpad) – startar launcher(Launchpad) , så att du kan öppna applikationer.
 • Växla skärmen till viloläge(Sätt skärmen i viloläge) – sätter skärmen i viloläge.

Som du kan se täcker den de flesta av macOS-funktionerna som du regelbundet kan använda på din dator. Du kan tillämpa vilken som helst av dessa åtgärder på vilket som helst av de fyra hörnen av din Mac .

Du kan dock bara utföra fyra åtgärder åt gången, eftersom din Mac begränsad till fyra hörn.

Hur man ställer in Hot Corners på Mac(Hur man ställer in Hot Corners på en Mac)

Ställ in en åtgärd för vart och ett av dina hörn med Heta hörn väldigt enkelt. Allt du behöver göra är att välja den åtgärd du vill att hörnet ska utföra och du är klar.

 • Klick(Klicka) på logotypen Äpple i det övre vänstra hörnet av skärmen och välj ” Systeminställningar(Systeminställningar)”.

Apple > Systeminställningar” src=”https://lh3.googleusercontent.com/-VF6wXpAi4ZU/YnMBlL7i4TI/AAAAAAABGWk/8W612r_wW0kSwUjYOFCB6qMZGE-KuZUqACEwYBhgLKu8DABHVOhyfrVkC5xxyHmT-lpSbO6tplTOd-qYMw7zeoLwopLVI33BeBPoPj-qjsiZK33TW-noKefrvpWgkU8ZzFVMBaynicowNWw8mg4lYte_BEj2z-vxdbA63bRIoA2rDCDsDQPph-RKCRTwFPCcbP9uNjggwZK_LSU2kdC94IIN3WGwvPaB2GNVogxYyYMAl_NO4lVtl_4OW1Lo14JtynnMVvCU5_-7GJxH_8EQkNxLKeaJAsZ38I9fsgwW-Eryl4ZT1FQr0j4tArLlMXa_jMW4OegjdoxpXvvVWMNppYrZBHtTYnO49AbZLVIxitcLkLdEwwc1Zotz-on9dHFLH7VRoDvjP2IoIqPX_kSoxu4_ywepGQigpB4OVL3DAf4UbLq1_SuQtrsrd5w2iMayGAcqF7uAwPk1WMMtbcm0BgynOsyJEScGNlJ2HKBA9ouspIvGYi1xTPixh-foJKkkuqnHTnvFNvwyY4I4bpvSDFTCuZOtkXev46jqs86Y-FJlJw9CtPxuxhA9LKOvSMY-df1Tm1s5l-wS2oFox3Dwmim_qEO2sqtqU610mX_rprQQb0Gjd7sJoYsxd1IPR15jK4yOEqiwRYaJ7evYyNUGuSXiZ049_RNCkplrEsjnWuJORWnUzP4z_kVyCYUXw7sMRMNS7zJMG/s0/r-8pR7NaD2ANtNrvWzIhBswI0f8.png”/></p>
<ul>
<li>På nästa skärm, hitta och klicka på ” <strong>Skrivbord och skärmsläckare</strong>(Skrivbord och skärmsläckare) » . Denna funktion har ännu inte en separat ikon på panelen.</li>
</ul>
<p style=Skrivbord och skärmsläckare i Systeminställningar

 • På nästa skärm klickar du på ” Skärmsläckare(Skärmsläckare)” om du inte redan har gjort det. Hitta och tryck sedan på knappen märkt ” varma hörn(Hot Corners)” längst ner.

Hot Corners på fliken Skärmsläckare

 • En liten panel öppnas så att du kan tilldela en uppgift till vart och ett av dina hörn. Vad du behöver göra är att klicka på rullgardinsmenyn för något av hörnen så kommer du att se en lista med åtgärder. Välj den åtgärd du vill utföra för just det hörnet.
 • Eftersom på din Mac fyra hörn kan du tilldela fyra olika åtgärder till panelen. När du är klar klickar du bara på knappen OK(OK) för att spara dina ändringar.

Hot Corners Action Bar

Ändringarna träder i kraft omedelbart och du behöver inte starta om din dator.

Hur man använder Hot Corners på din Mac(Hur man använder Hot Corners på din Mac)

Använda sig av ” Varm (varm) hörn(Hörn)” är lika lätt som att sväva över något av hörnen på din Mac .

När Mac upptäcker att din pekare är i ett av hörnen, kommer den omedelbart att anropa sin tilldelade åtgärd. Du kommer att se en startskärm Skrivbord(Skrivbord) eller något annat beroende på vad du valde för hörnet.

Hur man lägger till anpassade nycklar för att ringa varma hörn(Hur man lägger till anpassade nycklar för att anropa Hot Corners)

Även om funktionen varma hörn(Hot Corners)” låter dig snabbt komma åt vissa macOS-funktioner, det finns ett problem som vissa av er kan uppleva. Eftersom dessa hörn anropas så fort du håller muspekaren över dem, kan du ibland aktivera dem av misstag.

Din Mac känner till situationer som denna, så det finns en funktion för att lägga till en nyckelmodifierare att anropa Varm hörn . Det betyder att du kan tilldela en nyckel till dessa hörn, och bara när du trycker på den knappen och håller muspekaren över hörnet kommer uppgiften att starta.

Du kan göra detta genom att gå till samma konfigurationspanel Varm hörn.

 • Klick(Klicka) på rullgardinsmenyn för valfritt hörn.
 • Håll ned knappen medan menyn fortfarande är öppen Flytta , kontrollera , Alternativ eller kommando och välj sedan ett alternativ.

Snabbmeny med anpassade nycklar

Din varm (varm) hörn(Hörn) avfyras nu bara när du trycker och håller ned den angivna knappen och håller muspekaren över ett av hörnen på din Mac .

Hur man inaktiverar varma hörn på Mac(Hur man inaktiverar Hot Corners på en Mac)

Om du av någon anledning inte vill använda Varm hörn på hans Mac kan du stänga av den i samma meny som du använde för att ställa in den.

 • Öppna konfigurationspanelen Heta hörn.
 • Från rullgardinsmenyerna på skärmen väljer du det sista alternativet, vilket inte är något annat än ett tecken (minus). Klicka sedan OK(OK).

Hot Corners konfigurationssida utan några åtgärder valda

Alla hörn ska nu tilldelas en nolluppgift, vilket betyder att det inte kommer att göra någonting åt dem på din skärm.

macOS är förinstallerat med många funktioner och även om många av dessa är lätta att hitta och använda, är vissa dolda bakom flera skärmar. Detta gör dem dock inte mindre användbara. Dessa dolda funktioner visar sig ofta vara några av de bästa du kan använda för att öka din produktivitet och få saker gjorda snabbare på din Mac.

Hot Corners på Mac är en av dessa funktioner som inte har sett mycket av rampljuset. Det låter dig förvandla dina vanliga skärmhörn till interaktiva hörn som utför uppgifter åt dig. Du kan tilldela en uppgift till vart och ett av de fyra hörnen på din Mac. Sedan när du för muspekaren till något av dessa hörn, utlöses de förtilldelade uppgifterna automatiskt.

Hur man ställer in Hot Corners på din Mac

Varför använda Hot Corners på en Mac?

Hot Corners har olika användningsområden beroende på vilka uppgifter du tilldelar alla fyra hörn av din maskin. Om en eller flera av dessa uppgifter råkar vara de du ofta startar på din Mac, kan funktionen spara dig mycket tid.

Det hjälper dig också att snabbt komma tillbaka till skrivbordet oavsett var du befinner dig på din Mac. Om du är en Windows-användare känner du förmodligen till den här funktionen där du klickar på en liten ruta i det nedre högra hörnet för att ta fram skrivbordet.

Åtgärder du kan tilldela Hot Corners på en Mac

Som nämnts tidigare finns det flera åtgärder du kan tilldela Hot Corners på din Mac. Från att ta upp ditt skrivbord till att låta dig se dina aviseringar, funktionen har några riktigt användbara åtgärder att använda.

Högerklicka på menyn i Hot Corners

 • Starta skärmsläckare – det låter dig starta skärmsläckaren på din Mac.
 • Inaktivera skärmsläckare – detta stänger av skärmsläckaren på din maskin.
 • uppdragskontroll – den låter dig se alla öppna objekt på din Mac.
 • Program Windows – du kan se alla fönster i en app med det här alternativet.
 • Skrivbord – det tar dig tillbaka till ditt skrivbord.
 • instrumentbräda – det visar instrumentpanelen.
 • Aviseringscenter – det öppnar Mac Notification Center och visar dina aviseringar.
 • Startplatta – det startar Launchpad så att du kan öppna dina appar.
 • Sätt skärmen i viloläge – sätter din skärm i viloläge.

Som du kan se täcker den de flesta centrala macOS-funktioner som du kanske regelbundet använder på din maskin. Du kan tillämpa vilken som helst av dessa åtgärder på något av de fyra hörnen på din Mac.

På en gång kan du dock bara hålla fyra åtgärder igång eftersom din Mac är begränsad till fyra hörn.

Hur man ställer in Hot Corners på en Mac

Att konfigurera en åtgärd för vart och ett av dina hörn med Hot Corners är mycket enkelt. Allt du behöver göra är att välja den åtgärd du vill att ett hörn ska utföra och du är redo.

 • Klicka på Apple-logotypen i det övre vänstra hörnet på skärmen och välj Systeminställningar alternativ.

Apple > Systeminställningar ” src=”https://lh3.googleusercontent.com/-VF6wXpAi4ZU/YnMBlL7i4TI/AAAAAAABGWk/8W612r_wW0kSwUjYOFCB6qMZGE-KuZUqACEwYBhgLKu8DABHVOhyfrVkC5xxyHmT-lpSbO6tplTOd-qYMw7zeoLwopLVI33BeBPoPj-qjsiZK33TW-noKefrvpWgkU8ZzFVMBaynicowNWw8mg4lYte_BEj2z-vxdbA63bRIoA2rDCDsDQPph-RKCRTwFPCcbP9uNjggwZK_LSU2kdC94IIN3WGwvPaB2GNVogxYyYMAl_NO4lVtl_4OW1Lo14JtynnMVvCU5_-7GJxH_8EQkNxLKeaJAsZ38I9fsgwW-Eryl4ZT1FQr0j4tArLlMXa_jMW4OegjdoxpXvvVWMNppYrZBHtTYnO49AbZLVIxitcLkLdEwwc1Zotz-on9dHFLH7VRoDvjP2IoIqPX_kSoxu4_ywepGQigpB4OVL3DAf4UbLq1_SuQtrsrd5w2iMayGAcqF7uAwPk1WMMtbcm0BgynOsyJEScGNlJ2HKBA9ouspIvGYi1xTPixh-foJKkkuqnHTnvFNvwyY4I4bpvSDFTCuZOtkXev46jqs86Y-FJlJw9CtPxuxhA9LKOvSMY-df1Tm1s5l-wS2oFox3Dwmim_qEO2sqtqU610mX_rprQQb0Gjd7sJoYsxd1IPR15jK4yOEqiwRYaJ7evYyNUGuSXiZ049_RNCkplrEsjnWuJORWnUzP4z_kVyCYUXw7sMRMNS7zJMG/s0/r-8pR7NaD2ANtNrvWzIhBswI0f8.png”/></p>
<ul>
<li>På följande skärm, hitta och klicka på alternativet som säger <strong>Skrivbord och skärmsläckare</strong>. Funktionen har ännu inte en separat ikon på rutan.</li>
</ul>
<p style=Skrivbord och skärmspara i Systeminställningar

 • På skärmen som följer klickar du på Skärmsläckare fliken om du inte redan är där. Hitta sedan och klicka på knappen som säger Heta hörn på botten.

Hot Corners på fliken Skärmsläckare

 • En liten ruta öppnas där du kan tilldela en uppgift till vart och ett av dina hörn. Vad du behöver göra är att klicka på rullgardinsmenyn för något av hörnen så ser du åtgärdslistan. Välj den åtgärd du vill att just det hörnet ska utföra.
 • Eftersom det finns fyra hörn på din Mac kan du tilldela fyra olika åtgärder på rutan. När du är klar klickar du bara på OK knappen för att spara ändringarna.

Åtgärdsrutan Hot Corners

Ändringarna träder i kraft omedelbart och du behöver inte starta om din dator.

Hur man använder Hot Corners på din Mac

Att använda Hot Corners är lika enkelt som att föra muspekaren till något av hörnen på din Mac.

När Mac-datorn upptäcker att din pekare är i ett av hörnen, kommer den omedelbart att utlösa åtgärden som tilldelades den. Du kommer att se en skärmsläckare, ditt skrivbord eller något annat beroende på vad du valde för hörnet.

Hur man lägger till anpassade nycklar för att anropa Hot Corners

Medan Hot Corners-funktionen låter dig snabbt komma åt några av dina macOS-funktioner, finns det ett problem som vissa av er kan möta. Eftersom dessa hörn anropas så fort du för markören dit, kan du ibland hamna i att av misstag trigga dem.

Din Mac är medveten om situationer som denna och så det finns en funktion som låter dig lägga till en nyckelmodifierare för att anropa Hot Corners. Vad det betyder är att du kan tilldela en tangent till dessa hörn, och bara när du trycker på den här tangenten och för markören till hörnet, kommer uppgiften att starta.

Du kan göra det genom att gå till samma Hot Corners-konfigurationsfönster.

 • Klicka på rullgardinsmenyn för valfritt hörn.
 • Håll antingen nedtryckt medan menyn fortfarande är öppen Flytta, kontrollera, Alternativeller kommando och välj sedan ett alternativ.

Högerklicka på menyn med anpassade nycklar

Dina Hot Corners kommer nu bara att utlösas när du trycker och håller ned den angivna tangenten och för markören till ett av hörnen på din Mac.

Hur man inaktiverar Hot Corners på en Mac

Om du av någon anledning inte vill använda Hot Corners på din Mac, kan du avaktivera den från samma meny som du använde för att konfigurera den.

 • Öppna Heta hörn konfigurationsrutan.
 • Från rullgardinsmenyerna på skärmen väljer du det sista alternativet som bara är en (minustecken. Klicka sedan på OK.

Hot Corners konfigurationssida utan åtgärder valda

Alla hörn bör nu ha en nolluppgift tilldelad, vilket innebär att du inte kommer åt dem på din skärm.