Vad är Facebook-portalen och är den värd att köpa?

Kanske har du sett Facebook portal(Facebook Portal) på en hylla i en butik bästa köp eller såg en av de senaste reklamfilmerna på tv, till exempel över en reklamfilm Super skål . Och, som många tittare, kanske du frågar dig själv: vad är en enhet Facebook-portal(Facebook Portal-enhet) ? Den smarta enheten har inte fått lika stor mediebevakning som andra, och Facebook arbetar nu hårt för att fixa det.

Självklart, Portal(Portal) lider också av kontrovers med Cambridge Analytica(Cambridge Analytica-kontrovers) 2018 och nyare aktuella integritetsproblem. Om du är intresserad av enheten förklarar den här artikeln i detalj vad det är Facebook-portalenhet(Facebook Portal-enhet) och hur det fungerar.

Vad är Facebook-portalenheten?(Vad är Facebook-portalenheten?)

Facebook Portal-enheten är en smart display. Dess huvudsakliga syfte är att ringa videosamtal till vänner och familj via Facebook Messengers inbyggda videosamtalstjänst, men Facebook portal(Facebook Portal) skryter också Alexa funktionalitet(Alexa-funktionalitet) .

Även om det bara fanns en portal i den ursprungliga versionen, finns det nu fyra alternativ att välja mellan: 10″ portal 8 tum Portal Mini konsol Portal-TV som använder din TV som en skärm, och Portal+ 15,6 tum visa(“display) .

Vad gör Facebook-portalen annorlunda?(Vad skiljer Facebook Portal åt?)

Om du ringer många videosamtal, Facebook portal(Facebook Portal) har ett par funktioner som gör att den sticker ut från andra videosamtalstjänster.

Först och främst hans smart kamera(Smart Camera) panorerar och zoomar automatiskt så att alla i samtalet stannar inom ramen. Han kommer att utöka sitt synfält så att nyanlända till samtalet kvarstod(konversation stannar) i en chatt, och när du rör dig i rummet kan kameran följa dig för att hålla dig i mitten av bilden.

Enhet Facebook-portal(Facebook Portal-enhet) har också sina egna röstkommandon. Användare kan aktivera enheten genom att säga “Hey Portal” följt av kommandot du vill att den ska utföra. Facebook-portal(Facebook Portal) kan användas för att kolla väder, tid och ringa vänner. Du kan be honom att ringa någon baserat på hur han känner för dig, eller så kan du bara ge honom ett namn. Du kan också använda kommandot Hey Portal för att styra skärmens ljusstyrka och aktivera olika kameraeffekter.

Tack vare den inbyggda funktionen Alexa (Alexa funktionalitet)portal kan också användas för att ställa in larm, skapa att göra-listor, E-handel(handla online) och musikuppspelning(spela musik) genom tjänster anslutna till din Amazon-konto(Amazon-konto) . Det ger till och med användarna viss kontroll över sina smarta hemenheter, förutsatt att enheterna har parats med deras. Amazon-konto(Amazon-konto) .

Eftersom det Amazon associerad med Facebook portal(Facebook Portal) , användare har också tillgång till Alexa Skills . Portal Facebook(Facebook Portal) , faktiskt, kan göra samma sak som Amazon Alexa med den extra bonusen av videosamtal.

Vilka tjänster använder portalen för att ringa samtal?(Vilka tjänster använder portalen för att ringa?)

Facebook-portal(Facebook Portal) kan använda båda Messenger och whatsapp(Messenger och WhatsApp) för att ringa videosamtal till vänner och familj. Om de själva inte har en apparat Facebook-portal(Facebook Portal-enhet), samtal går direkt till deras smartphones eller surfplattor. Men för att ringa till tjänsten behöver du din egen whatsapp konto.(whatsapp-konto)

Du måste se till att din mikrofon och kamera(mikrofon och kamera) slås på innan du ringer videosamtal.

Är Facebook-portalen säker?(Är Facebook-portalen säker?)

Med tanke på kontroversen kring enheten Facebook-portal(Facebook Portal-enhet) och integritet berör det Zuckerberg(Zuckerberg) upp efter upprepade besök hos Washington(Washington), många människor är rädda för att installera Facebook-enhet(Facebook-enhet) direkt hemma.

Enligt företaget, Facebook portal(Facebook Portal) mycket säker – standard mikrofon och kamera(mikrofon och kamera) är inaktiverade. Om du behöver mer integritet, portal det finns en fysisk kamera slutare(kameraslutare) , som kan flyttas för att blockera kameralinsen.

Portal(Portal) innehåller också ett lösenord för skärmlås. Åtkomstkoden kan innehålla från fyra till tolv siffror, vilket ger ett relativt komplext skydd; det är dock begränsat till antal. Facebook hävdar också att alla samtal Portal whatsapp end-to-end-krypterade och samtal budbärare krypterad under överföring.

För dem som är oroliga för smart kamerasäkerhet, Facebook rapporterar att AI:n bearbetas lokalt på enheten och inte på deras servrar. Å andra sidan, alla lag som använder funktionen “Hey Portal”. ,(är ) behandlas på Facebooks servrar. PÅ portalinställningar(Portalinställningar) är det möjligt att se, lyssna på och radera alla poster. Du kan också inaktivera att spara alla kommandon.

En varning är dock det Portal(Portal) samlar in information för reklamändamål. Av dem FAQ-sektionen(Vanliga frågor) om säkerhet:

”När du använder Portal samlar vi in ​​information på samma sätt som andra Facebook-produkter. En del av denna information, inklusive det faktum att du är inloggad på ditt konto, ringt ett samtal eller hur ofta du använder en funktion eller app, kan användas för att informera om annonserna du ser på Facebook. Om du till exempel ringer många videosamtal kan du se annonser relaterade till videosamtal.(“När du använder Portal samlar vi in ​​information på ett liknande sätt som andra Facebook-produkter. En del av denna information, inklusive det faktum att du har loggat in på ditt konto, ringt ett samtal eller hur ofta du använder en funktion eller app, kan vara används för att informera om annonserna du ser på Facebook.

Facebook lyssnar inte på, visar eller lagrar innehållet i dina video- eller ljudsamtal på portalen, så allt du säger på portalen används inte för reklam.”(Facebook lyssnar inte på, visar eller behåller innehållet i dina video- eller ljudsamtal på Portal, så inget du säger på ett Portalsamtal används för reklam.”)

Ska du köpa en Facebook-portal?(Ska jag köpa en Facebook-portal?)

Portal Facebook(Facebook Portal) är en dedikerad enhet. Även om den har en inbyggd Alexa funktionalitet(Alexa-funktionalitet), detta är inte tillräckligt för att göra den till en populär enhet för de flesta användare. Om du använder Facebook eller whatsapp och ringa många videosamtal, kanske du gillar extrafunktionerna portal(portal) .

Å andra sidan, om du letar efter en smart skärm men det är du inte excitera(t care) videosamtal kan du hitta fler fördelar i Amazon Echo Show eller Google Home Hub .

Du kanske har sett Facebook-portalen på en hylla på Best Βuy eller sett en av de nyare annonserna på TV, som den där över Super Bowl-reklamen. Och som många tittare kanske du har frågat dig själv: vad är Facebook Portal-enheten egentligen? Den smarta enheten har inte fått så stor mediebevakning som andra har, ett faktum som Facebook nu anstränger sig för att åtgärda.

Naturligtvis plågas portalen också av Cambridge Analytica-kontroversen 2018 och mer moderna pågående integritetsproblem. Om du är intresserad av enheten kommer den här artikeln att förklara exakt vad Facebook Portal-enheten är och hur den fungerar.

Vad är Facebook Portal Device?

Facebook Portal-enheten är en smart display. Dess primära syfte är att ringa videosamtal till vänner och familj via Facebook Messengers inbyggda videosamtalstjänst, men Facebook-portalen har även Alexa-funktionalitet.

Även om den första versionen bara innehöll en enda portal, finns det nu fyra alternativ att välja mellan: 10-tumsportalen, 8-tums Portal Mini, set-top-portal-TV:n som använder din tv som skärm och Portal+, en 15,6” skärm.

Vad skiljer Facebook Portal åt?

Om du ringer många videosamtal har Facebook Portal ett par funktioner som gör att den sticker ut från andra videosamtaltjänster.

Först och främst panorerar och zoomar dess smarta kamera automatiskt för att se till att alla i samtalet förblir i ramen. Den kommer att vidga sitt synfält för att se till att nykomlingar i konversationen stannar i chatten, och om du rör dig i rummet kan kameran följa dig för att hålla dig centrerad i bilden.

Facebook Portal-enheten har också sina egna röstkommandon. Användare kan aktivera enheten genom att säga “Hey Portal” och sedan kommandot du vill att den ska utföra. Facebook-portalen kan användas för att kontrollera vädret, tiden och för att ringa vänner. Du kan be den att ringa någon baserat på deras relation till dig, eller så kan du helt enkelt ge den ett namn. Du kan också använda kommandot “Hey Portal” för att styra skärmens ljusstyrka och aktivera olika kameraeffekter.

Tack vare den inbyggda Alexa-funktionaliteten kan Portal även användas för att ställa in larm, skapa att göra-listor, handla online och spela musik genom tjänster du har kopplat till ditt Amazon-konto. Det ger till och med användare viss kontroll över sina smarta hemenheter, förutsatt att enheterna har länkats till deras Amazon-konto.

Eftersom Amazon är länkad till Facebook Portal har användarna även tillgång till Alexa Skills. Facebook-portalen kan i princip göra allt som Amazon Alexa kan göra, med den extra bonusen av videosamtal.

Vilka tjänster använder Portal för att ringa?

Facebook Portal kan använda både Messenger och WhatsApp för att ringa videosamtal till vänner och familj. Om de inte själva har en Facebook Portal-enhet går samtalen direkt till deras smartphones eller surfplattor. Du behöver dock ett eget WhatsApp-konto för att ringa till tjänsten.

Du måste se till att din mikrofon och kamera är påslagna innan du ringer videosamtal.

Är Facebook-portalen säker?

Med tanke på kontroversen kring Facebook Portal-enheten och de integritetsproblem som Zuckerberg har väckt efter upprepade besök i Washington, är många människor försiktiga med att placera en Facebook-enhet direkt i sitt hem.

Enligt företaget är Facebook-portalen mycket säker – mikrofonen och kameran är avstängda som standard. Om du vill ha den extra biten av integritet, har portalen en fysisk kameraslutare som kan flyttas för att blockera kameralinsen.

Portalen innehåller också ett lösenord för att låsa skärmen. Lösenordet kan vara allt från fyra till tolv siffror, vilket möjliggör relativt komplex säkerhet; det är dock begränsat till antal. Facebook hävdar också att alla Portal WhatsApp-samtal är krypterade från början till slut, medan Messenger-samtal är krypterade under transport.

För dem som är oroade över säkerheten för den smarta kameran, säger Facebook att AI:n bearbetas lokalt på enheten och inte på deras servrar. Å andra sidan, alla kommandon som använder funktionen “Hey Portal” som bearbetas på Facebooks servrar. Det finns ett alternativ med portalinställningarna för att visa, lyssna och radera alla inspelningar. Du kan också stänga av lagring av alla kommandon.

En varning är dock att Portal samlar in information för reklamändamål. Från deras FAQ-sektion om säkerhet:

Ska jag köpa en Facebook-portal?

Facebook-portalen är en specialiserad enhet. Även om den har inbyggd Alexa-funktionalitet räcker inte det i sig för att göra det till en go-to-enhet för de flesta användare. Om du använder Facebook eller WhatsApp och ringer många videosamtal kan du kanske njuta av de extra funktionerna i portalen.

Å andra sidan, om du letar efter en smart skärm men du inte bryr dig om videosamtal, kan du hitta mer värde i Amazon Echo Show eller Google Home Hub.

Relaterade Artiklar

Back to top button