Vad är en Social Media Manager 2021?

Vad är en Social Media Manager 2021?

Ingen hade föreställt sig att sociala medier skulle spela en så stor roll i våra liv år 2021. Med en mängd olika sociala medieplattformar får användarna sin dagliga dos av underhållning, följer sina favoritmärken, handlar online och till och med slänger sina inte-så- spännande 9-5 jobb och jobb hemifrån. Människor har mer än tjänat sitt dagliga bröd bara genom att arbeta online. Och att jobba som social media manager är en av dem. Enligt CNN är en chef för sociala medier bland de 100 bästa karriärerna med stor tillväxt. En social media manager hanterar i princip olika sociala medieplattformar för att skapa ett varumärkes onlinepersona. Innan vi går in i detaljerna kan du läsa mer om hur du växer på ditt Twitter-konto, ifall du vill spela en betydande roll i att skapa ditt varumärkes persona (jag menar vem skulle inte göra det?).

Vad exakt gör en social media manager?

Om du undrar hur en arbetsbeskrivning för en social media manager ser ut och vilka färdigheter som krävs för att du ska bli framgångsrik. Här är några av ansvarsområdena:

 • Skapa konton i sociala medier
 • Engagera kunderna (genom att svara på kommentarerna eller DM)
 • Visar annonser
 • Schemalägga inlägg
 • Uppdaterar viktiga nyheter eller erbjudanden
 • Lägga upp intressant och relevant innehåll
 • Hantera Facebook-grupper
 • Utveckla varumärkesidentitet
 • Bedöma och rapportera data om räckvidd, tillväxt och trafik, etc.

De flesta varumärken som du kan följa religiöst bara för att deras inlägg är så engagerande, använder sociala medier-ansvariga som bör tackas för dessa inlägg. Deras jobb är en kombination av kundservice, marknadsföring och PR. De vet hur man får sitt varumärke att sticka ut bland andra genom att använda det bästa av sina kommunikations- och interpersonella färdigheter.

Vilken lön kan du förvänta dig som chef för sociala medier?

Lönen för en chef för sociala medier varierar beroende på olika faktorer som anges nedan:

· Din erfarenhet

· Antal arbetstimmar (deltid eller heltid)

· Oavsett om du arbetar på ett privat företag, byrå eller om du är egen företagare

· Var bor du

Enligt löneskala är medellönen för en chef för sociala medier 51 454 dollar. En social media manager med mindre än ett års erfarenhet tjänar i genomsnitt $40 475 med alla tips, övertid och bonus inkluderade. 1-4 års erfarenhet kan ge dig i genomsnitt 49 034 USD och 5-9 års erfarenhet kan tjäna dig i genomsnitt 61 252 USD. Du kan till och med förvänta dig att bli befordrad som regissör eller vicepresident när din prestation blir bättre och bättre.

Verktyg för hantering av sociala medier för att göra ditt liv enklare

Med så många uppgifter och deadlines i ditt sinne blir det ganska svårt att hålla sig på rätt spår och organiserad. Verktyg för hantering av sociala medier hjälper dig att hantera flera sociala medieplattformar, spåra analyser och rapporter, schemalägga inlägg i förväg och listan fortsätter. För att spara besväret kan du kolla in dessa kostnadsfria verktyg för hantering av sociala medier:

 • Hootsuite
 • Buffert
 • TweetDeck
 • SocialOomph
 • Zoho Social

Hur bemästrar du dina kunskaper och egenskaper för hantering av sociala medier?

Så fort du blir en social media manager kan du alltid fortsätta att finslipa dina kunskaper för att snabbt bli befordrad och få varumärket att växa mer än någonsin. Följande är några tips som kan hjälpa dig att förbättra dina hanteringsfärdigheter för sociala medier:

Bli väl bekant med sociala medieplattformar

För att vara en expert på sociala medier måste du ha en djup kunskap om de sociala medieplattformarna, dvs. Hur fungerar algoritmen? Hur tolkar man analytisk data? Du kan enkelt skapa ditt eget konto på antingen Twitter, Facebook, Instagram eller TikTok varhelst din potentiella kunddemografi är. Detta kan till och med hjälpa dig att bygga en portfölj för dina kunskaper och enkelt säkra jobbet.

Arbeta med din kundservice

Användare av sociala medier tenderar att @ när de har specifika bekymmer eller frågor angående ett varumärke. Du måste träna på att förbli aktiv, lyhörd, professionell och empatisk för att inte kompromissa med din kundservice till varje pris. På så sätt kommer du att kunna skapa goodwill för ditt varumärke och få fler kunder.

Förbättra dina copywriting färdigheter

Copywriting färdigheter är avgörande för sociala medier marknadsföring. Om du är en bra copywriter kan du tillhandahålla ord som säljer på din sociala medieplattform för att öka engagemanget och klicken. Jag skulle rekommendera dig att själv undersöka tekniker eller exempel på copywriting för att höja kvaliteten på innehållet i sociala medier du publicerar.

Anpassningsförmåga

Att vara en social media manager kräver att du alltid håller dig uppdaterad med de senaste trenderna och uppdateringarna. Om vi ​​till exempel spolar tillbaka till mitten till slutet av 2000-talet, bestod innehållet mestadels av text. Senare bestod den av foton och från och med nu 2021 är den starkt beroende av videor. Människor är mer intresserade av att titta på videor, vilket innebär att du måste anpassa dina annonser och publicera fler videor för att få kundernas engagemang i dina inlägg. Annars blir du lämnad.

Tidshanteringsförmåga

Jag vet hur lätt du kan bli distraherad när du är på sociala medier. Du kan tanklöst fortsätta rulla och missa dina deadlines. Jag kanske överdriver lite men du kommer att ha så mycket på gång samtidigt och du måste hålla dig på rätt spår. För att bli bättre på tidshantering måste du prioritera dina uppgifter med högsta vikt. Du kan också sätta deadlines för dig själv så att du är välorganiserad. Du kan göra de högst prioriterade uppgifterna på morgonen eftersom det är den tid då du har mest energi och fokus.

Slutsats

Till skillnad från för några år sedan har miljontals människor gått över till distansarbete nu. Om du vill ha ett jobb som är högt tempo, spännande, flexibelt och som ger dig pengar riktigt bra, kan inget vara bättre än att vara en social media manager 2021. Du måste fortsätta anpassa dig till trenderna i sociala medier och fortsätta växa kunskapsbas annars kan det vara en fallgrop för dig. Oroa dig inte eftersom de goda nyheterna är att du kan lära dig mycket på egen hand genom att göra konton, internetforskning eller till och med onlinekurser.

Relaterade Artiklar

Back to top button