Vad är en QR-kod och vad används den till?

Vart du än går i vissa delar av världen kommer du sannolikt att se QR-koder(QR-koder) i företag och även i reklam. Om du köper ett paket idag kan du se en QR-kod på det av olika anledningar, och med största sannolikhet undrar du kanske vad det är.

Företag över hela världen tenderar att använda dem ganska ofta, och detsamma gäller för individer. Om du har en smartphone till hands bör det inte vara något problem att använda en QR-kod.

I slutet av den här artikeln bör du veta hur en QR-kod ser ut och vad den kan göra. Därifrån kan du fortsätta att skapa din egen för andra att använda om du vill.

Vad är en QR-kod?

Du kanske undrar vad begreppet QR-kod betyder? Jo betyder Snabb svarskod , och designen är vanligtvis fyrkantig. Det är vår uppfattning att denna teknik först utvecklades och användes i Japan(Japan).

Nu är en QR-kod bara ett sätt att lagra information, varav det mesta är grundläggande. Uppgifterna lagras i en maskinläsbar form och i de flesta fall är informationen som lagras internt huvudsakligen e-postadresser, webbadresser, webbadresser, webbplatser(URL) , telefonnummer osv.

Hur man använder QR-koder

Om du snubblade över en QR-kod någonstans häromdagen men inte vet hur du ska interagera med den, är din smartphone din bästa vän. för det första(Först) måste du ladda ner den dedikerade QR-kodappen för din iOS-smarttelefon eller Android .

Det finns många i deras respektive appbutiker, så besök och hitta den som passar dina behov bäst.

Vad används QR-koder till?

QR-koder kan läsas av mobila enheter. Företag det i tidningar, webbsidor och annat företagsmaterial. De kan ge mer information om en produkt eller tjänst direkt.

Allt handlar om hur enkel och effektiv tekniken är för att lagra och leverera grundläggande information. En QR-kod kan innehålla upp till 4000 tecken om de består av alfanumeriska tecken.

Dessutom tar det inte lång tid att generera en QR-kod för reklam eller till och med personligt bruk.

Var kan jag se QR-koder?

I de flesta fall används denna teknik för reklam; därför är det mer sannolikt att du hittar dem på skyltar, i onlineannonser eller till och med på nätverks-TV.

Förutom annonser kan QR-koder också hittas på visitkort eftersom de kan innehålla kontaktinformation. Förutom(Dessutom) nya produkter visar nuförtiden QR-koder inuti förpackningen och detta blir allt vanligare.

Det finns många andra användningsområden för denna teknik, men som nämnt är de inte för avancerade, och det är okej.

Hur skapar man en QR-kod?

Så efter att ha läst allt detta kan du skapa din egen QR-kod oavsett anledning. Det finns många alternativ – du kan skapa QR-koder med PowerPoint och Excel (PowerPoint & Excel), Microsoft Word, gratis programvara (gratis programvara), Microsoft Edge eller till och med använda Bings sökmotor (använd Bings sökmotor).

Vart du än går i vissa delar av världen kommer du förmodligen att se QR-koder i företag och till och med i en annons. Om du köper ett paket idag kanske du ser en QR-kod på det av olika anledningar, och du kanske undrar vad dessa saker handlar om.

Företag över hela världen tenderar att använda dem ganska ofta, och detsamma gäller för individer också. Om du har en smartphone till hands bör det inte vara ett problem att dra nytta av vad QR-koden har att erbjuda.

Gratis programvara för qr-kodgenerator för Windows 10

I slutet av den här artikeln bör du veta hur en QR-kod ser ut och alla saker den kan göra. Därifrån kan du gå vidare och skapa din egen för andra att använda om du vill.

Vad är en QR-kod?

Du kanske undrar, vad står begreppet QR-kod för? Tja, det betyder Quick Response Code, och designen är vanligtvis fyrkantig. Enligt vår förståelse utvecklades och användes denna teknik först i Japan.

Nu är en QR-kod bara ett sätt att lagra information, varav mycket är grundläggande. Uppgifterna lagras på ett maskinläsbart sätt och i de flesta fall är informationen som lagras inuti huvudsakligen e-postadresser, webbadresser, telefonnummer etc.

Hur man drar nytta av QR-koder

Om du är ute och reser en av dessa dagar och stöter på en QR-kod men inte har någon aning om hur du ska interagera med den, ja, din smartphone är din bästa vän. Först måste du ladda ner en specialiserad QR-kodapp för din iOS- eller Android-smarttelefon.

Det finns många i respektive appbutiker, så besök och sök för att hitta en som bäst passar dina behov.

Vad används QR-koder till?

QR-koder kan läsas av mobila enheter. Företag detta i tidningar, webbsidor och annat företagsmaterial. De kan ge mer information om produkten eller tjänsten direkt.

Allt beror på hur enkel och effektiv tekniken är för att behålla och leverera grundläggande information. En enda QR-kod kan innehålla upp till 4 000 tecken så länge de består av alfanumeriska tecken.

Dessutom krävs det inte mycket för att generera en QR-kod för reklam eller ens för personligt bruk.

Var kan du se QR-koder?

I de flesta fall används denna teknik för reklam; därför kommer du förmodligen att hitta dem på skyltar, onlineannonser eller till och med nätverks-tv.

Utanför annonser finns QR-koder även på visitkort eftersom de kan innehålla kontaktinformation. Dessutom visar nya produkter nu för tiden QR-koder inuti förpackningen, och det blir allt vanligare.

Det finns många andra användningsfall för den här tekniken, men som sagt är de inget för avancerade, och det är bra.

Hur skapar man en QR-kod?

OK, så efter att ha läst allt detta kanske du nu vill skapa din egen QR-kod oavsett anledning. Det finns många alternativ där ute – du kan skapa QR-koder med PowerPoint & Excel, Microsoft Word, gratis programvara, Microsoft Edge, eller till och med använda Bing-sökmotorn.

Relaterade Artiklar

Back to top button