Vad är en Pinterest Mood Board och hur man gör en

humör bräda(moodboard) Pinterest är ett bra sätt att uttrycka dig själv. Se dem som en klippbok online – en samling foton, citat, blommor och mer som anger en stämning eller känsla. Du kan göra humör bräda(moodboard) för dig själv om du känner dig överväldigad, men de kan även användas professionellt.

Till exempel använder många författare moodboards för att förmedla ett gemensamt ton och atmosfär(ton och atmosfär) i sina böcker. Detta gäller särskilt i genre för unga vuxna(vuxen genre). Du kan använda moodboards för professionella företagspresentationer för att presentera produkter, varumärken och mer.

Moodboards har funnits länge. Till en början kan det vara en bit vägg, en korkskiva eller till och med en skiva som är vikt i tre med tidningsurklipp och ritningar fästa på den. Nu Pinterest har till stor del ersatt dessa metoder för att hjälpa människor att presentera sig själva.

En moodboard består av flera element, inklusive bilder, typsnitt, ord, citat, färger och mer. Genom Pinterest du kan till och med bifoga videor och musik enligt humör och tema(humör och tema) som du försöker uppnå.

Du kan också se moodboarden som kallas för estetisk tavla. Vanligtvis är detta en uppsättning bilder med en liknande färgpalett, grupperade runt ett par citat eller fraser som sammanfattar den känsla de vill framkalla. Den här typen av estetisk tavla kan fungera som en representation av hur skaparen mår för tillfället, eller så kan det finnas ett specifikt tema för hela tavlan.

Till exempel, några av de mest populära typerna av estetik:

  • Cottagecore: en romantiserad tappning av jordbrukslivet, ofta representerat av bakverk, blommor, rutmönster, bondgårdsdjur och naturligtvis stugor.
  • synthwave: Synthwave hämtar inspiration från 1980-talet, framför allt från Daft Punk album (Daft Punk album) upptäckt. Han är ofta representerad neon – rosa och lila(rosa och lila), sportbilar och solnedgång.
  • Cyberpunk: (Cyberpunk:)Cyberpunk(Cyberpunk) har vunnit popularitet till stor del på grund av den senaste tiden TV-spel(tv-spel) men estetik cyberpunk(Cyberpunk) går tillbaka till framtidsvisionen Science fiction(Science fiction). Filmer som t.ex Blade Runner “(Blade Runner) är de främsta inspirationerna för denna stämning.

Det finns dussintals, om inte hundratals, olika “stämningar” och “estetik”. Du kan använda vilken som helst av dem som startpunkt(startplats) för din moodboards(moodboard) eller vänd upp och ner på en befintlig. Till exempel tar “cottagegore” oskulden från cottagecore och väver den med dimma, olycksbådande omgivningar och giftiga svampar.

Hur man gör en Pinterest Mood Board(Hur man gör en Pinterest Mood Board)

Moodboarden kan vara rolig och det finns ingen rätt eller fel inställning till processen. De är trots allt främst ett kreativt uttryck.

Pinterest är den enklaste plattformen för att skapa moodboards tack vare att du kan fästa flera mediatyper till en specifik kategori. Vi antar att du redan har Pinterest-konto(Pinterest-konto) – om inte, skapa bara ett. För vårt exempel kommer vi att skapa en tavla Synthwave-stämningar(Synthwave-stämning) .

Börja med att skriva “synthwave” i strängen Pinterest-sökning. (Pinterest-sökning) Den erbjuder många olika alternativ.

Välj en(Välj en) från resultaten för att undersöka den närmare. Om du gillar det och vill spara det, välj pilen bredvid ” Spara “. (Spara) Du vill skapa en tavla specifikt för det här projektet. När du trycker på pilen, bläddra ner och välj ” (bottna och välj) Skapa tavla.(Skapa tavla.)

Stiga på(Ange) brädans namn. Du kan också välja att hålla det hemligt eller inte. Allt detta betyder är att någon som tittar på din profil inte kommer att kunna se tavlan. Detta är ett bra alternativ för personliga moodboards, men inte bra om du planerar att använda det för en professionell prestation.

När du har skapat tavlan och sparat objektet till det, upprepa processen. Ta dig tid och hitta olika saker att lägga till din tavla Mood Pinterest(Pinterest-stämning) tills det svämmar över av mönster.

Tips och tricks för att skapa Pinterest Mood Boards(Tips och tricks för att skapa Pinterest Mood Boards)

Do styrelse (brädet är det inte)Mood Pinterest(Pinterest humör) är inte svårt, men det kan vara lite svårt om man är perfektionist. Överväg några av dessa tips för att göra det enklare bearbeta(processen lättare).

Gör några brädor(Gör flera brädor)

Pinterest låter dig skapa så många brädor du vill. Det finns ingen anledning till varför du inte kan skapa mer än en bräda med ett liknande tema. Detta är särskilt användbart om du skapar en bräda. Mood Pinterest(Pinterest-stämning) för professionellt bruk; du kan skapa olika koncept att presentera för kunden för att ge honom alternativ.

Lägg till och ta bort efter önskemål(Lägg till och ta bort efter behag)

Ingenting inte(s ingenting) hindrar dig från att ta bort något från din moodboards(moodboard) om du förstår att det inte passar. Du kan alltid lägga till eller ta bort objekt tills du är nöjd. Något kan verka lämpligt när du lägger till det, men inte lämpligt senare.

Arbeta fritt(Arbeta fritt)

Tro inte att du är begränsad till ett visst ämne. Om du ser något som fångar din uppmärksamhet, lägg till det på tavlan. Du kan av misstag hitta den perfekta stämningen eller estetiken. Bara(Bara) ge dig själv friheten att utforska.

Lägg till för mycket(Lägg till för mycket)

Det är ofta lättare att ta bort element från moodboards(humör bräda) . Bli galen att lägga till element och sedan ta bort de som inte längre passar.

Använd olika media(Använd olika media)

Lita inte bara på bilder. Lägg till(Lägg till) text, grafik och mer. Ställ in musiken(Sätt musik) för att spela över brädan. Du kan väcka många olika känslor med rätt kombination. ljud och bild(ljud och bilder).

Oavsett om du bygger en tavla Mood Pinterest(Pinterest-stämning) för personligt bruk för att inspirera till kreativitet eller för professionell prestation, det är väldigt roligt. Nästa gång du känner dig kreativ, försök att sätta ihop något för dig själv.

Pinterest moodboards är bra sätt att uttrycka dig själv. Se dem som en klippbok på nätet – en samling foton, citat, färger och mer som anger en stämning eller en känsla. Du kan göra en moodboard för dig själv om du känner dig nere, men de har också professionella användningsområden.

Till exempel använder många författare moodboards för att representera den övergripande tonen och atmosfären i sina böcker. Detta gäller särskilt i genren för unga vuxna. Du kan använda moodboards för professionella affärspresentationer för att representera produkter, varumärken och mycket mer.

Moodboards har funnits länge. Ursprungligen kan det ha varit en del av din vägg, en korkskiva eller till och med en treviktstavla med tidningsurklipp och ritningar fästa på den. Nu har Pinterest till stor del tagit platsen för dessa metoder för att hjälpa människor att representera sig själva.

Moodboards består av flera element, inklusive bilder, typsnitt, ord, citat, färger och mer. Genom Pinterest kan du till och med bifoga videor och musik för att passa den stämning och det tema du försöker uppnå.

Du kan också se en moodboard som kallas en estetisk tavla. Dessa tenderar att vara en samling bilder med liknande färgpaletter, alla ordnade runt ett par citat eller fraser som sammanfattar den känsla den vill framkalla. Den här typen av estetisk tavla kan fungera som en representation för hur skaparen känner i det ögonblicket, eller så kan det finnas ett specifikt tema för hela tavlan.

Till exempel är några av de mest populära typerna av estetik:

  • Cottagecore: En romantiserad syn på jordbrukslivet, ofta representerad av bakverk, blommor, plädmönster, lantbruksdjur och naturligtvis stugor.
  • synthwave: Synthwave hämtar inspiration från 1980-talet, särskilt Daft Punk-albumet Det representeras ofta av neonrosa och lila, sportbilar och solnedgång.
  • Cyberpunk: Cyberpunk har blivit populärt, till stor del tack vare det senaste videospelet, men Cyberpunk-estetiken kan spåras tillbaka till visionerna om framtiden för science fiction. Filmer som är de främsta inspirationskällorna för denna stämning.

Det finns dussintals, om inte hundratals, olika “stämningar” och “estetik” där ute. Du kan använda vilken som helst av dessa som utgångspunkt för din moodboard, eller så kan du vända en befintlig på huvudet. Till exempel tar “cottagegore” cottagecores oskuld och vrider runt den med dimma, olycksbådande miljöer och giftiga svampar.

Hur man gör en Pinterest Mood Board

Moodboards kan vara roliga att göra, och det finns inget rätt eller fel sätt att närma sig processen. Det är trots allt först och främst kreativa uttryck.

Pinterest är den enklaste plattformen för att skapa moodboards på grund av hur du kan fästa flera typer av media i en specifik kategori. Vi antar att du redan har ett Pinterest-konto – om inte, ställ bara in ett. För vårt exempel kommer vi att skapa en Synthwave moodboard.

Börja med att skriva “synthwave” i Pinterests sökfält. Det tar upp en mängd olika alternativ.

Välj ett av resultaten för att inspektera det närmare. Om du gillar det och vill spara det, välj pilen bredvid Spara knapp. Du kommer att vilja skapa en tavla specifikt för detta projekt. När du väljer pilen, bläddra till botten och välj Skapa tavla.

Ange namnet på tavlan. Du kan också välja om du vill hålla det hemligt eller inte. Allt detta betyder är att någon som tittar på din profil inte kommer att kunna se tavlan. Detta är ett bra alternativ för personliga moodboards, men inte så mycket om du planerar att använda den för en professionell pitch.

När du har skapat tavlan och sparat ett objekt på det, upprepa processen. Ta dig tid och hitta olika saker att lägga till din Pinterest-moodboard tills den svämmar över med design.

Tips och tricks för att skapa Pinterest Mood Boards

Att göra en Pinterest moodboard är inte svårt, men det kan vara lite överväldigande om du är en perfektionist. Överväg några av dessa tips för att göra processen enklare.

Gör flera brädor

Pinterest låter dig göra så många brädor du vill. Det finns ingen anledning till att du inte kan göra mer än en bräda med ett liknande tema. Detta är särskilt användbart om du gör en Pinterest-moodboard för professionellt bruk; du kan skapa olika koncept att presentera för en klient för att ge dem alternativ.

Lägg till och ta bort efter behag

Det finns inget som hindrar dig från att ta bort något från din moodboard om du inser att det inte passar. Du kan alltid lägga till eller ta bort objekt tills du är nöjd. Något kan verka som att det passar när du lägger till det, men som inte passar senare.

Arbeta fritt

Känn inte att du är begränsad till ett specifikt tema. Om du ser något som faller dig i smaken, lägg till det på tavlan. Du kan hitta den perfekta stämningen eller estetiken av en slump. Ge dig själv friheten att utforska.

Lägg till för mycket

Ofta är det lättare att ta bort föremål från en moodboard. Bli galen när du lägger till föremål och rensar sedan ner de som inte längre passar.

Använd olika media

Lita inte bara på bilder. Lägg till text, grafik och mer. Sätt musik att spela över tavlan. Du kan väcka många olika känslor genom rätt kombination av ljud och bild.

Oavsett om du skapar en Pinterest-moodboard för personligt bruk, för att inspirera till kreativitet eller för en professionell pitch, är de väldigt roliga att göra. Nästa gång du känner dig kreativ, försök att sätta ihop en för dig själv.