Vad är en parkerad domän

Vad är parkerade domäner

Det första att påpeka är att webbadress main är den domän som en användare lägger när han surfar. Det skulle till exempel vara redeszone.net. Nu kan vi skapa andra domäner som kallas parkerade, som omdirigerar till denna huvudsajt. Detta används vanligtvis som en reklam för att locka trafik.

Låt oss säga att vi har en paginaprincipal.com-domän. Senare skapade vi andra som skulle vara paginasecundaria.com och paginasecundaria.es. Vi kan skapa parkerade domäner, även kallade domäner parkerad .

Detta tillåter användare att komma åt en webbplats genom att ange mer än en adress från webbläsaren . De kunde nå huvudsidan via de sekundära domänerna vi nämnde. Dessa adresser är parkerade och används endast för att användare ska omdirigeras till huvudsidan genom att ange en av adresserna.

Normalt parkerar företag olika domäner som liknar den huvudsakliga. Det är namn som beskriver en produkt eller tjänst som liknar det de erbjuder och på så sätt leder de till att ett annat företag köper och använder dem.

Det beror på vårt boende, det normala är att vi måste komma åt cPanel för att skapa en ny parkerad domän. Alias, parkerad domän, spetsig domän eller parkerad domän kan visas beroende på fallet.

När vi ger det kommer det att ta oss till sidan för att skapa detta nya a.k.a eller parkerad domän. Du måste ange domännamnet, som först måste registreras och peka på motsvarande DNS, och se till att det omdirigerar korrekt.

Tänk på att antalet parkerade domäner vi har också kommer att bero på planen vi har kontrakterat. Vissa kanske bara stöder en eller två, medan de mest omfattande planerna till och med är obegränsade.

Varför använda parkerade domäner

Som vi nämnde är den här funktionen väldigt användbar för många företag. Olika domäner kan vara säker kl genom vilken en användare kan komma åt webbplatsen. Till exempel olika namn, som beskriver en produkt vi säljer eller som är väldigt lika de tjänster vi marknadsför.

I allmänhet används det också som reklam- för att locka potentiella besökare som anger en adress direkt och för dem till vår huvuddomän. Även om ett företag vill behålla en gammal domän som besökare fortsätter att komma åt.

Men utan tvekan är en av de främsta anledningarna att kontrollera andra domännamn som kan användas av konkurrenter. På så sätt säkerställer vi att vi har kontroll och att alla dessa domäner pekar mot vår webbplats.

Tänk på att vi även kan skapa e-postkonton med dessa parkerade domäner.

Vikten av att välja rätt domän

Vi måste komma ihåg vikten av att alltid välja en rätt domän för vår hemsida. I slutändan kommer detta att vara adressen genom vilken användare kommer att anlända till nätverket. Vi måste använda varumärket, en beskrivning av tjänsten eller produkten vi säljer, eller något annat namn som verkligen matchar vår webbplats.

Dessutom är det också intressant i många fall att kontrollera alternativa domäner som vi har sett. Vi kan generera olika domäner som kan användas för att få andra besökare till huvudsidan. På så sätt kommer vi att kunna täcka ett bredare fält så att användarna får tillgång till innehållet.

Det är här parkerade domäner eller alias kommer in i bilden, som vi har förklarat. De är mycket användbara speciellt för företag som vill ha full kontroll över andra domäner som skulle kunna användas av konkurrenter och därmed kunna peka på huvudnamnet.

Relaterade Artiklar

Back to top button