Vad är en keylogger, vad används den till och hur vet jag om min dator har en installerad?

Varje dag upptäcker människor nya sätt att använda sina tekniska apparater . Datorer och telefoner har nya funktioner varje dag, som hjälper människor att leva ett lättare liv, eftersom de allra flesta av våra problem nästan alltid löses av en enhet.

Det är viktigt för dig att veta att digital miljö är oändligt stor. Allt som postas i det här utrymmet går nästan aldrig förlorat, och det finns alltid sätt att återställa de objekt som verkar förlorade eller raderade.

Denna miljö kännetecknas av närvaron av olika användare som var och en har olika förmågor än de andra som delar det utrymmet. Den vanligaste typen av användare i detta utrymme är den vanliga Internetanvändaren, som endast använder Internet för underhållning och kunskapsinhämtning.

Likaså finns det människor som dra nytta av sin plats i denna miljö . Till exempel har många gigantiska system för att sälja och distribuera föremål på internet, där de främsta bovarna är Alibaba från Kina och Amazon från USA.

I denna miljö finns också “Predators”, eller snarare människor som istället för att vilja underlätta något eller tillhandahålla en tjänst, inte bara försöka hota normala människors liv negativt .

Dessa personer är kända som cyberkriminella . Dessa är ansvariga för att extrahera alla typer av värdefull information som kan finnas i våra system. Om du undrar så lyckas de allra flesta begå sina brott genom installation och infektion av datasystem med virus.

Vad är specifik skadlig programvara?

När du laddar ner en applikation till din mobiltelefon kan du faktiskt ladda ner en fil som i sig inte är en applikation, utan en mycket stor serie koder kopplade till varandra, som genererar upplevelsen av att ha en applikation. Dessa koder talar om för telefonen exakt vad den ska göra och när den ska göra det.

Nu om dessa rader kod kontrollera de processer som sker i en enhet medan de är igång, det betyder att de kan tillhandahållas för många ändamål, som alltid försöker baseras på att förbättra upplevelsen, men det finns många människor som använder dem för ofördelaktiga ändamål.

När en kodrad uppfyller inte normala parametrar av ett program kan man dra slutsatsen att det innehåller ett virus. För att lösa detta problem kan du lära dig för att ta bort ett virus från min dator utan antivirus.

Vilka typer av skadlig programvara finns det?

Av dessa finns det flera. Virus söker vanligtvis datorer utan antivirus så det är viktigt att du vet hur man identifierar om din dator är infekterad med ett virus . För att få mer säkerhet på nätet och vara mindre benägen att ladda ner virus är det viktigt att du vet vilket är det bästa gratis antivirusprogrammet som du kan ladda ner på din dator.

Precis som i verkligheten finns det virus, även i den digitala miljön och det är viktigt för människor att veta att de har samma typ av replikerande och expanderande beteende som deras primära mål. Hur informationen extraheras kan dock variera.

Skadlig programvara kan vara trojaner, som tar bort filer från din dator, de kan också vara maskvirus, som överför filer från din dator till en annan server, eller i det här fallet KeyLoggers, som spara information på ditt tangentbord.

Hur tar man bort en keylogger?

Det är en handling som i sig är måttligt omöjligt, eftersom den stora majoriteten av KeyLoggers är gjorda för att förbli inkognito. Men när användaren har tillgång till ett antivirus ökar chanserna avsevärt att eliminera Keylogger.

Antivirus utför generellt genomsökningar av alla filer på datorer och jämför dem med en nästan oändlig databas med olika typer av skadlig programvara som har funnits under hela den digitala tidsåldern.

Om antivirusprogrammet upptäcker att du har ett virus som det redan har upptäckt i sin databas, kommer det snabbt att eliminera det för att förhindra att din dator har informationsluckor. Din dator sätter filen i karantän och om du inte vet vad det betyder är det viktigt att du vet allt på viruskarantänfiler på din dator.

Relaterade Artiklar

Back to top button