Vad är en hybriddrift? Är SSHD bättre än HDD eller SSD?

Det här inlägget talar om solid state hybridhårddiskar(Solid State Hybrid-hårddiskar) ( SSHD ), hur de fungerar och vilka fördelar de har, och deras funktioner för att se om du vill ha dem. Nu vet vi att cachen i systemet vanligtvis placeras mellan Bagge(RAM) och CPU(CPU) för att lagra nyligen hämtade data för senare användning. Detta sparar tid och snabbar upp beräkningarna. Hybridenheter använder också cache, men det är mellan hårddiskar(Hårddiskar) och Bagge(RAM) (förutom cache mellan Bagge(RAM) och CPU(CPU) ).

Vad är en hybridhårddisk (SSHD)

I slutet av 2012 producerade tillverkarna antingen hårddiskar(Hårddiskar) ( hårddiskar(Hårddiskar) ), eller solid state-enheter(SSD) ( solid state-enheter(Solid State Drives) ), eller båda, och lagrade dem separat för användning med datorer. Hårddiskar(Hårddiskar) var vanliga men med enorm lagring och fortfarande mycket billiga jämfört med solid state-enheter(Solid State Drives). fast tillstånd (Solid State-diskar)driver(SSD) kallas ibland även för solid state-enheter (men det finns ingen enhet inuti). Inre del SSD är en komplex integrerad krets som lagrar data även i frånvaro av ström. Det finns inga mekaniska åtgärder här, som i hårddiskar(Hårddiskar) , och sparar därför tid när du extraherar och skriver data.

Hybrid lagringsenhet(Hybrid Drive) SSHD ) är en kombination hårddisk(hårddisk) HDD ) och solid state-enhet(Solid State Drive) SSD ), den senare fungerar mer som en cache än bara en lagringsenhet. Dess firmware kontrollerar oftare vilka datamängder som “hämtas” och sparar dessa datamängder till SSD – delar hybriddrift(Hybrid Drive) till nästa gång de CPU krävs(CPU), data finns på SSD – Delar skulle kunna tillhandahållas snabbare. På det här sättet, hybriddrift(Hybrid Drive) är i själva verket en hårddisk med en cachetyp solid state-enhet(Solid State Drive) för att spara tid i “hämtnings”-operationer.

NOTERA.(OBS!) “Hämta”-operationen inkluderar kontroll av diskar, spår och sektorer för närvaron av nödvändiga data, roterande magnethuvuden hårddisk(HDD) till denna punkt och samla in nödvändiga data. Den inkluderar en “läs”-operation där den nödvändiga informationen passerar under huvudena hård(HDD) disk så att de kan användas med “sampling”. Med andra ord är ett “prov” helt enkelt ett urval av den data som behövs CPU(CPU) .

En kort översikt över hårddiskar och SSD:er

Solid State-enheter(Solid State Drives)(Solid State Drives), som vi såg tidigare, kallas också fast tillstånd(Solid State Disks) diskar, även om diskar inte är inblandade här. Tillverkningsmetod HDD och SSD är annorlunda. Hård disk(HDD) är i huvudsak mekanisk. Den innehåller en serie magnetiska skivor som lagrar data i repor för att representera binära siffror (0 och 1). Varje magnetisk skiva har ett eller två “huvuden” för att läsa/skriva data. Antalet huvuden per skiva beror på om skivan kan användas på båda sidor. Om ja, så finns det två huvuden, annars bara ett per disk.

FRÅN solid state-enheter(SSD) inga huvuden används och det finns inget behov av att snurra på skivorna. Kort sagt, det finns inga mekaniska åtgärder, så läs/skrivhastigheten är mycket högre jämfört med konventionella hårddiskar(hårddiskar) . Solid State-enheter(SSD) har en komplex krets som lagrar binära siffror som representerar data som lagras inuti den. Systemet “hämtar” data nästan omedelbart, till skillnad från tuff(HDD) diskar där diskarna var tvungna att roteras innan data kunde nås.

Det är uppenbart solid state-enheter(SSD) dyrare hårddiskar(Hårddiskar). Om du behöver snabbare action, till exempel i spel, kan du passa solid state-enheter(SSD), och om du behöver mer lagringsutrymme och genomsnittlig hastighet är ok, till exempel när du arbetar med videoredigeringsprogram, bättre passa hårddiskar.(Hårddiskar)

Läsning data(Data på hybriddrift – sparar tid(Hybrid Drive – Spara tid)

Nu vet du hur data läses från hårddisk(HDD) och med solid state-enhet(SSD). Kombinationen av detta används för att läsa data på hybriddrev(Hybridskivor) som är konventionella hårddiskar(Hårddiskar) med lite SSD . Firmware har lagts till i designen. Denna firmware håller reda på vilken data som mer regelbundet “laddas upp” till datorn. Ofta använda data lagras på SSD så nästa gång du behöver dem CPU(CPU), behöver inte hårddiskarna på hårddisken bytas. Istället förses uppgifterna med SSD – delar hybriddrift(Hybrid Drive).

Det är mer som att läsa data från random access minne(RAM) direkt – du behöver inte spåra skivan, spåra sektorer och rotera skivan för att “läsa” data. I huvudsak är det mer sannolikt att delar av operativsystemet lagras på solid state-enheter(SSD) förutom regelbundet använda program.

Första gången du läser data från hybrid(Hybrid) hastigheten ändras inte. Men när du fortsätter att använda hybrid(Hybrid)-enhet, den fasta programvaran förstår data som används ofta och gör den tillräckligt snabb för att möta dina behov.

Sammanfattningsvis kan vi säga det hybrid (Hybrid) driver(Drives) är nya men populära alternativ solid state-enheter(SSD) eftersom de senare för närvarande är dyra. Människor som behöver mer lagring och extra hastighet kan välja den här typen av lagringsenhet.

Detta förklarar vad en hybrid är drivenhet(Drive) , och jag hoppas att detta har förklarats tillräckligt detaljerat. Om du har några tankar vänligen kommentera.

Imorgon ska vi titta närmare på Hybrid Drive, SSD vs HDD (Hybrid Drive vs SSD vs HDD).(I morgon tar vi en detaljerad titt på Hybrid Drive vs SSD vs HDD.)

Det här inlägget talar om Solid State Hybrid-hårddiskar (SSHD), hur de fungerar och vilka är fördelarna, deras funktioner för att se om du vill ha en. Nu vet vi att en cache i ett system vanligtvis placeras mellan RAM och CPU för att hålla nyligen hämtade data för vidare användning. Detta sparar lite tid och beräkningen går snabbare. Hybridenheter använder också en cache men det är mellan hårddiskar och RAM (annat än en cache mellan RAM och CPU).

Vad är en hybridhårddisk (SSHD)

Sent fram till 2012 tillverkade tillverkare antingen hårddiskar (hårddiskar) eller SSD-enheter (Solid State Drives) eller båda och höll dem åtskilda för användning med datorer. Hårddiskar var vanliga, men med enorma mängder lagringsutrymme och fortfarande mycket billiga jämfört med Solid State-enheter. SSD-enheter kallas också för Solid State-diskar ibland (men det finns ingen disk inuti). Insidan av en SSD är en komplex integrerad krets som lagrar data även när det inte finns någon ström. Det är ingen mekanisk åtgärd inblandad som på hårddiskarna och därmed sparar tid vid hämtning och skrivning av data.

Hybrid hårddisk (SSHD)

En Hybrid Drive (SSHD) är en kombination av hårddisk (HDD) och en Solid State Drive (SSD) där den senare fungerar som mer som en cache snarare än bara en lagringsenhet. Dess firmware kontrollerar vilka datamängder som “hämtas” oftare och lagrar dessa datamängder på SSD-delen av Hybrid Drive så att nästa gång CPU:n behöver det kan data som finns på SSD-delen tillhandahållas snabbare. Således är en hybriddisk i huvudsak en hårddisk med cache av typen Solid State Drive för att spara tid vid “hämtning”.

NOTERA: En “hämtning”-operation innebär att man kontrollerar diskar, spår och sektorer för nödvändig data, roterar hårddiskens magnethuvuden till den punkten och samlar in nödvändig data. Den inkluderar “läs”-operationen där den data som krävs görs för att passera under hårddiskens huvuden så att den kan användas med “hämta”. Med andra ord, “hämta” är helt enkelt att hämta de data som krävs av CPU:n.

En snabb titt på HDD vs SSD

Solid State-enheter, som vi har sett tidigare, kallas även Solid State-diskar, även om inga diskar är inblandade. Konstruktionsmetoden för både hårddisk och SSD är olika. En hårddisk är i huvudsak mekanisk. Det handlar om ett antal magnetskivor där data lagras i form av repor för att markera binära siffror (0 och 1). Varje magnetisk skiva har ett eller två “huvuden” för att läsa/skriva data. Antalet huvuden per skiva beror på om skivan är användbar på båda sidor. Om ja, så finns det två andra huvuden bara ett per disk.

Med SSD:er är det inga huvuden inblandade och inte heller behovet av att rotera diskar. Kort sagt, det finns noll mekaniska åtgärder så läs/skrivhastigheterna är mycket snabbare jämfört med vanliga hårddiskar. SSD-enheter har en komplex krets som lagrar binära siffror som representerar data som lagras inuti den. Kretsen “hämtar” data nästan omedelbart till skillnad från hårddisken där diskar måste roteras innan de kommer åt data.

Uppenbarligen är SSD:er dyra jämfört med hårddiskar. Om du behöver snabbare åtgärder som med spel, är SSD:er bra för dig och om du behöver mer lagringsutrymme och den genomsnittliga hastigheten är okej, som när du arbetar med videoredigeringsprogram, är hårddiskar bättre.

Läsa data på hybriddisk – spara tid

Vid det här laget vet du hur data läses på hårddisken och på SSD. En blandning av detta används för att läsa data på hybriddiskar som bara är vanliga hårddiskar med lite SSD. En firmware läggs till designen. Denna firmware håller ett öga på vilken data som “hämtas” mer regelbundet på en dator. Den frekventa datan lagras på SSD så att nästa gång processorn behöver den behöver hårddiskens diskar inte roteras. Istället tillhandahålls data från SSD-delen av Hybrid Drive.

Det här är mer som att läsa data från RAM direkt – du behöver inte spåra disk, spår, sektorer och rotera disken för att “läsa” data. I grund och botten är det mer sannolikt att delar av operativsystemet lagras på SSD:erna utöver de regelbundet använda programmen.

Första gången du läser data på en hybriddisk blir det inte snabbare. Men när du fortsätter att använda hybriddisken förstår firmware den ofta använda data och gör den snabb nog att tillfredsställa.

Sammanfattningsvis är Hybrid Drives nya men populära alternativ till SSDs eftersom de senare är kostsamma för tillfället. Människor som behöver stora lagringsutrymmen och lite extra hastighet kan gå för denna typ av lagringsenhet.

Detta förklarar vad Hybrid Drive är och jag hoppas att det förklaras tillräckligt detaljerat. Om du har några tankar, vänligen kommentera.

Relaterade Artiklar

Back to top button