Vad är en chatbot och hur man använder den på din webbplats

Internet(Internet) har moderniserat våra liv och flyttat mycket av det vi gör till onlinevärlden. Vi kommunicerar, kopplar av, lär oss, tittar på och handlar från bekvämligheten av vårt eget hem eller mobila enhet.

I denna tid av teknik letar människor efter en snabb, enkel och bekväm digital upplevelse. Hur kan dina webbplatser konsekvent ge en positiv användarupplevelse och uppfylla användarnas förväntningar? Genom att använda e-handels chatbots på deras webbplatser.

Teknikens framsteg har en enorm inverkan på onlineföretag. De förändrar bokstavligen hur människor ansluter till dig och kan förbättra sin övergripande upplevelse av din webbplats. Detta inkluderar chatbots.

Vad är en chatbot?(Vad är en chatbot?)

Chatbots är interaktiva program som efterliknar mänskliga samtal. Fördefinierade scenarier och AI-driven maskininlärning ger anslutning. När en person ställer en fråga till en chatbot baseras svaret på vad som finns tillgängligt i kunskapsbasen. Om det för närvarande inte finns något svar kommer många chatbots att styra samtalet till en mänsklig operatör.

Chatbots(Chatbots) replikerar modeller av mänsklig interaktion. De är programmerade med artificiell intelligens (AI) för att låta datorer lära sig på egen hand. Med tiden och med varje interaktion kommer chatbots att expandera och bli mer relevanta.

Människor vill kunna hitta det de letar efter och få svar på sina frågor snabbt och enkelt när de surfar på nätet.

Om din webbplats inte erbjuder vad webbplatsbesökaren förväntar sig kommer de att förlora det. Chatbots(Chatbots) tillhandahåller tvåvägskommunikation i realtid på begäran.

Hur annars kan chatbots hjälpa din webbplats?

 • Genom att förbättra användarupplevelsen.
 • Genom att förbättra effektiviteten.
 • Genom att öka interaktionen med sajten.
 • Hjälper till att hantera nätbutiker.

Webbplatsägare som vill optimera användarupplevelsen och ge den bästa upplevelsen bör överväga att använda chatbots. Här är några av de mest populära:

LivePerson

LivePerson automatiserar meddelanden i de flesta branscher och integrerar dem i många meddelandekanaler som Facebook Messenger, WhatsApp och din webbplats.

Watsons assistent(Watson Assistant) (Watson Assistant)

Watson Assistant har utvecklats av IBM och kan förstå samtalsloggar eller historiska chattar, söka i kunskapsbasen efter svar, svara på förfrågningar från personer som ber om mer tydlighet, rekommendera läromedel och dirigera förfrågningar till supportrepresentanter.

inbenta(Inbenta)(Inbenta)

Inbenta är en chatbot som kan bestämma sammanhanget för varje konversation och svara på frågor korrekt. Den erbjuder också en konversationshanterare för att skapa anpassade konversationsvägar och flöden.

Fet 360(Fet360)(Fet360)

Fet 360 används av stora varumärken som Editable Arrangements och Intuit och använder proprietär egenutvecklad naturlig språkbehandlingsteknologi.

Dess konversations-AI kommer ihåg sammanhanget för en konversation, tolkar komplexa diskussioner och lär sig hur man ger korrekta svar på frågor.

Stöd för flera kanaler(Omni Channel Support)

Internet-(Internet) användare vill idag surfa på vilken plattform de än använder. 90 % av människor förväntar sig en sömlös webbplatsupplevelse över enheter och kanaler. Detta visar vikten av flerkanalsberedskap för webbplatser.

Oavsett om människor använder sin iPhone, iPad eller stationära dator behöver de oavbruten tillgång till internet. Implementera en omnikanal chatbot över flera kanaler som t.ex whatsapp , facebook messenger och på din webbplats, gör det möjligt för användare att interagera via den kanal de väljer. Det låter också webbplatsen hantera alla interaktioner från en enda plattform.

Det finns flera olika sätt som människor kommunicerar med företag, och alla har sina egna preferenser. Dessa inkluderar:

 • E-post adress
 • Online-chatt
 • Forum
 • Vanliga frågor
 • Telefon
 • Supportbiljetter

Webbutvecklare(Webbplats) -sajter måste skapa en tjänst som anpassar sig till alla besökares preferenser på deras webbplatser. Chatbots tillhandahåller detta genom att integrera alla möjliga kommunikationsmedel på alla plattformar.

Minskad avvisnings- och avvisningsfrekvens(Minska avvisningsfrekvens och avhopp)

Övergivna kundvagnar, formulär, e-postkapningar, frågesporter, etc. är en vanlig företeelse för webbplatsägare. Människor surfar, gör val, startar processer och lämnar sedan utan att göra något köp.

 • 75,8 % av människor överger sina kundvagnar innan de gör ett köp.
 • 23 % av människor överger sina vagnar på grund av fraktproblem.
 • 34 % lämnar en sida när de måste skapa ett konto innan de fortsätter.

Användningen av chatbots kan minska dessa avvisningsfrekvenser genom att:

 • Spåra människor när de startar en ny process. När någon misslyckas med att slutföra en åtgärd kan chatbots utlösa påminnelser och textmeddelanden för att få tillbaka den.
 • Att skicka meddelanden via en chatbot kan hjälpa människor att nå sina önskade mål på ett diskret sätt.
 • Rekommenderar annat relaterat innehåll när du besöker webbplatsen.

För att förbli konkurrenskraftig online och behålla webbplatsanvändarnas uppmärksamhet måste webbplatsägare hålla sig uppdaterade med den senaste spetsteknologin. Chatbots(Chatbots) sparar tid och pengar för webbplatsägare och hjälper dem att hantera sin onlinenärvaro mer effektivt.

Internet har moderniserat våra liv och flyttat det mesta av det vi gör till onlinevärlden. Vi kommunicerar, kopplar av, lär oss, tittar på och handlar från bekvämligheten av vårt eget hem eller mobila enhet.

I denna tid av avancerad teknik letar människor efter snabba, enkla och sömlösa digitala upplevelser. Hur kan dina webbplatser konsekvent leverera en positiv användarupplevelse och uppfylla användarnas förväntningar? Genom att använda e-handels chatbots på deras webbplatser.

Framsteg inom tekniken har en enorm inverkan på onlineföretag. De förvandlar bokstavligen hur människor ansluter till dig och kan förbättra sin övergripande upplevelse på din webbplats. Detta inkluderar chatbots.

Vad är en chatbot?

Chatbots är interaktiva program som simulerar mänskliga samtal. Fördefinierade skript och artificiell intelligens-baserad maskininlärning driver kommunikationen. När en person ställer en fråga till en chatbot baseras svaret på vad som finns tillgängligt i kunskapsdatabasen. Om det inte finns något svar för närvarande, kommer många chatbots att dirigera konversationen till en mänsklig operatör.

Chatbots replikerar mänskliga interaktionsmönster. De är programmerade med artificiell intelligens (AI) för att göra det möjligt för datorer att lära sig själva. Med tiden och med varje interaktion kommer chatbots att växa i omfattning och bli mer relevanta.

Människor vill kunna hitta det de letar efter och få sina frågor besvarade snabbt och enkelt när de surfar online.

Om din webbplats inte erbjuder vad webbplatsbesökaren förväntar sig, kommer de att förlora dem. Chatbots tillhandahåller en tvåvägskommunikationskanal i realtid på begäran.

Hur annars kan chatbots hjälpa din webbplats?

 • Genom att förbättra användarservicen.
 • Genom att förbättra prestandan.
 • Genom att öka interaktionen på webbplatsen.
 • Genom att hjälpa till att hantera nätbutiker.

Webbplatsägare som vill effektivisera ett stort antal användarinteraktioner och ge bättre upplevelser bör överväga att använda chatbots. Några av de mest populära är:

LivePerson

LivePerson kommer att automatisera de flesta branschers meddelanden och integrera den i många meddelandekanaler, som Facebook Messenger, WhatsApp och din webbplats.

Watson assistent

Watson Assistant har utvecklats av IBM och kan förstå samtalsloggar eller historiska chattar, söka i kunskapsdatabasen efter svar, svara på personer som ber om mer tydlighet, rekommendera utbildningsmaterial och rikta förfrågningar till mänskliga servicerepresentanter.

Inbenta

Inbenta är en chatbot som kan upptäcka sammanhanget för varje konversation och svara på frågor korrekt. Den erbjuder också en dialoghanterare för att skapa anpassade konversationsvägar och flöden.

Fet 360

Bold360 används av stora varumärken som Editable Arrangements och Intuit och använder sin egen patenterade teknologi för bearbetning av naturligt språk.

Dess konversations-AI kommer ihåg sammanhanget i en konversation, tolkar komplexa diskussioner och lär sig hur man levererar korrekta svar på frågor.

Omni Channel Support

Internetanvändare idag vill surfa på vilken plattform de använder. 90 % av människor förväntar sig sömlös webbplatsanvändning på flera enheter och kanaler. Detta visar vikten av omnikanalberedskap för webbplatser.

Oavsett om människor använder sin iPhone, iPad eller stationära dator vill de ha en sömlös internetupplevelse. Genom att implementera en omnikanal chatbot i flera kanaler som WhatsApp, Facebook Messenger och din webbplats kommer användare att kunna interagera från sin kanal. Det låter också webbplatsen hantera alla interaktioner från en enda plattform.

Det finns flera olika sätt för människor att kommunicera med ett företag och alla har olika preferenser. De inkluderar:

 • E-post
 • online-chatt
 • forum
 • Vanliga frågor
 • telefon
 • Supportbiljetter

Webbplatsutvecklare måste skapa en tjänst som anpassar sig till alla deras webbplatsbesökares preferenser. Chatbots tillhandahåller detta genom att integrera alla möjliga kommunikationsmedel på alla plattformar.

Minska avvisningsfrekvens och avhopp

Övergivna kundvagnar, formulär, e-postinsamlingar, frågesporter, etc, är en vanlig företeelse för webbplatsägare. Människor surfar, gör val, påbörjar processer – och lämnar sedan utan att göra något köp.

 • 75,8 % av människor överger sina kundvagnar innan de gör ett köp.
 • 23 % av människorna lämnar sina varukorgar för att de har problem med frakten.
 • 34 % överger en webbplats när de måste skapa ett konto innan de fortsätter.

Att använda chatbots kan minska dessa avvisningsfrekvenser genom att:

 • Spåra människor när de påbörjar en ny process. När någon inte slutför en åtgärd kan chatbots aktivera påminnelser och sms för att få tillbaka dem.
 • Att skicka aviseringar via en chatbot kan hjälpa människor att nå ditt önskade mål på ett diskret sätt.
 • Rekommendera annat relaterat innehåll under ett webbplatsbesök.

För att förbli konkurrenskraftig online och behålla webbplatsanvändarnas fokus måste webbplatsägare hålla sig uppdaterad med den senaste spjutspetstekniken. Chatbots sparar tid och pengar för webbplatsägare och hjälper dem att hantera sin onlinenärvaro mer effektivt.

Relaterade Artiklar

Back to top button