Vad är dra och släpp? Hur man drar

Att veta hur man drar och släpper filer kan göra livet mycket enklare, oavsett om du använder en PC med Windows , Mac eller pekskärmsenhet. Det finns många program och applikationer som stöder dra och släpp, så den här populära gesten sparar tid när du flyttar, kopierar eller öppnar filer. Den här guiden förklarar dra och släpp-metoden, inklusive detaljer om hur du drar och släpper på Mac , Windows och alla enheter med pekskärm:

Vad är dra och släpp?

dra och släpp(Drag) är en vanlig praxis där användare först väljer antingen en textbit eller ett eller flera element (även kallat fånga(grabbing) ) och flytta den sedan över skärmen till en annan plats eller till ett virtuellt objekt ( dra och släpp(dra) ). genom att placera (eller lämnar(släpper) ) det där.

Även om dra och släpp inte är tillgängligt i alla applikationer och program, om det finns, kan det utlösa många typer av åtgärder eller skapa olika associationer mellan två virtuella objekt.

Att använda dra och släpp är mest användbart när du flyttar och kopierar objekt eller text, när du skapar genvägar eller brickor och när du bifogar filer till e-postmeddelanden eller chattar.

dra och släpp(Dra) är en del av de flesta grafiska användargränssnitt, och att använda det kan vara en viktig färdighet som är lätt att lära sig som gör det lättare att utföra komplexa uppgifter på din dator eller enhet.

Hur man drar och släpper i Windows

Att dra till Windows är det första steget att markera den del av texten eller välja objektet/objekten som du vill fånga.

Välj alla objekt du vill fånga

Vänsterklicka eller tryck en gång på markeringen och håll sedan ned för att få den markerade informationen. Dra markeringen till önskad plats genom att flytta markören.

Ta den valda informationen och dra den till rätt plats.

Ta den valda informationen och dra den till rätt plats.

I de flesta fall får du åtminstone en ledtråd om åtgärden du ska utföra när markören når målplatsen på skärmen. Vi får till exempel ett meddelande när våra filer flyttas till målmappen. Slutligen, släpp elementet genom att släppa vänster musknapp eller ta bort fingret från skärmen.

Dra filer till en mapp för att flytta dem

Drag(Dra) filer till en mapp för att flytta dem

RÅD: (DRICKS:) vet du(gjorde) du vad du kan hålla Ctrl-tangent(Ctrl) medan du drar för att kopiera den markerade informationen istället för att flytta den? Kolla in vår artikel om att klippa ut, kopiera och klistra in i Windows för mer information och tips.

Du kan också använda dra och släpp för att utföra andra åtgärder som att skapa genvägar, öppna eller bifoga filer och fästa objekt på Start-menyn eller aktivitetsfältet.

Hur man drar och släpper på Mac

Om du undrar hur man drar – eller hur man klickar och drar vidare Mac som denna gest ursprungligen hette – instruktionerna skiljer sig inte mycket från instruktionerna i Windows . Först (Först) välj den del av text eller element som du vill dra.

Välj texten du vill dra och släppa på Mac

Markera texten du vill dra till Mac

Ta tag i markeringen genom att klicka och hålla den (med hjälp av styrplattan eller musen) och dra sedan markeringen till önskad plats genom att flytta markören på skärmen.

Ta den markerade informationen och dra den

Ta den markerade informationen och dra den

Släpp musknappen eller styrplattan för att avmarkera när du når önskad destination. I vårt fall kan du se att texten omedelbart flyttas till rätt plats.

RÅD.(TIPS:) Visste du att det finns 5 sätt att klippa ut, kopiera och klistra in text på Mac på Mac?

Dra till Mac för att flytta dina data

Drag(Drake Mac för att flytta dina data

För mer information om att välja objekt och använda dra och släpp för att flytta eller duplicera dem, se vår guide för att klippa ut, kopiera och klistra in filer och mappar på en Mac.

Hur man drar och släpper på smartphones Android iPhone och andra pekskärmsenheter

Det spelar ingen roll vilken typ av pekskärmsenhet du använder eftersom instruktionerna är desamma för Android , iOS, iPadOS, etc. För att illustrera detta kapitel använder vi en smartphone android. Först(Först) hitta ikonen du vill dra.

Hitta ikonen du vill dra och släppa på Android

Hitta ikonen du vill dra till Android

Tryck och håll för att fånga ikonen. Börja sedan flytta det till rätt plats utan att lyfta fingret. Om du använder en iPhone, håll inte på för länge, annars kommer du att öppna snabbmenyn.

Ta tag i en ikon och börja dra den

Ta tag i en ikon och börja dra den

När du når önskat mål släpper du fingret från skärmen för att slutföra dragningen. Vi har flyttat ikonen till en annan plats på hemskärm(Hemskärm) .

Dra genvägen till en annan plats

Drag(Dra) genväg till en annan plats

dra och släpp Android det är viktigt. Detta beror på att du behöver det för att utföra många viktiga åtgärder på din enhet, som att hantera Android-genvägarna eller anpassa snabbinställningarna.

Varför måste du använda draggesten?

dra och släpp(Dra) är tänkt att vara en enklare metod för att utföra olika åtgärder på dina enheter. I de flesta fall kan du spara mycket värdefull tid genom att använda den. Innan du stänger den här guiden är vi nyfikna: kommer du att använda dra och släpp från och med nu? Dessutom, varför behövde du använda den här gesten? Säga(Berätta) din historia för oss i kommentarsfältet.

Att veta hur man drar och släpper kan göra livet mycket enklare oavsett om du använder en Windows-dator, en Mac eller en pekskärmsenhet. Det finns många program och appar som stöder dra och släpp, så den här populära gesten kan hjälpa dig att spara tid när du flyttar, kopierar eller öppnar filer. Den här guiden förklarar dra-och-släpp-metoden, inklusive detaljer om hur du drar och släpper på Mac, Windows och valfri pekskärmsenhet:

Vad är dra och släpp?

Dra och släpp är en utbredd metod där användare först väljer antingen en del av texten eller ett eller flera objekt (som också kallas ), och sedan flyttar det över skärmen till en annan plats eller till ett virtuellt objekt (), placerar ( eller) det där.

Även om dra-och-släpp-funktionen inte finns i alla appar och program, när den finns, kan den anropa många typer av åtgärder eller skapa olika associationer mellan två virtuella objekt.

Att använda dra och släpp är mest användbart när du flyttar och kopierar objekt eller text, när du skapar genvägar eller brickor, såväl som när du bifogar filer till e-postmeddelanden eller chattar.

Dra och släpp är en del av de flesta grafiska användargränssnitt, och att använda det kan vara en viktig färdighet som är lätt att lära sig som gör det enklare att hantera komplexa uppgifter på din dator eller enhet.

Hur man drar och släpper i Windows

För att dra och släppa i Windows är det första steget att markera den del av texten eller välja objektet/objekten du vill ta tag i.

Välj alla föremål du vill ta tag i

Välj alla föremål du vill ta tag i

Klicka sedan på vänster musknapp eller tryck en gång på ditt val och håll sedan ned för att ta tag i den markerade informationen. Dra ditt val till önskad plats genom att flytta markören.

Ta tag i den markerade informationen och dra den till önskad plats

Ta tag i den markerade informationen och dra den till önskad plats

I de flesta fall får du åtminstone en ledtråd om åtgärden du ska utföra när markören når målplatsen på din skärm. Vi får till exempel ett meddelande om att vi flyttar våra filer till målmappen. Slutligen, släpp objektet genom att släppa vänster musknapp eller lyfta fingret från skärmen.

Dra och släpp filer till en mapp för att flytta dem

Dra och släpp filer till en mapp för att flytta dem

DRICKS: Visste du att du kan hålla ned tangenten medan du drar och släpper för att kopiera din valda data istället för att flytta den? Kolla in vår artikel om att klippa, kopiera och klistra in i Windows för mer information och tips.

Du kan också använda dra och släppa för att utföra andra åtgärder, som att skapa genvägar, öppna eller bifoga filer, samt fästa objekt till Start eller i aktivitetsfältet.

Hur man drar och släpper på Mac

Om du undrar hur man drar och släpper – eller hur man klickar och drar på Mac, som den här gesten från början kallades – skiljer sig instruktionerna inte så mycket från dem i Windows. Välj först den del av texten eller objekten du vill dra och släppa.

Välj texten du vill dra och släppa på Mac

Välj texten du vill dra och släppa på Mac

Ta tag i den markerade informationen genom att klicka och hålla ned (med hjälp av styrplattan eller musen), och dra sedan ditt val till önskad plats genom att flytta markören på skärmen.

Ta tag i den markerade informationen och dra den

Ta tag i den markerade informationen och dra den

Släpp musknappen eller styrplattan för att släppa ditt val när du når den destination du vill ha. I vårt fall kan du se att texten omedelbart flyttas till önskad plats.

DRICKS: Visste du att det finns fem sätt att klippa ut, kopiera och klistra in text på Mac?

Dra och släpp på Mac för att flytta dina data

Dra och släpp på Mac för att flytta dina data

För detaljer om hur du väljer objekt och använder dra och släpp för att flytta eller duplicera dem, läs vår guide om att klippa ut, kopiera och klistra in filer och mappar på en Mac.

Hur man drar och släpper på Android-smarttelefoner, iPhones och andra pekskärmsenheter

Det spelar ingen roll vilken typ av pekskärmsenhet du använder eftersom instruktionerna är desamma på Android, iOS, iPadOS, etc. Vi använder en Android-smartphone för att illustrera detta kapitel. Leta först upp ikonen du vill dra och släppa.

Leta reda på ikonen du vill dra och släppa på Android

Leta reda på ikonen du vill dra och släppa på Android

Tryck och håll ned för att ta tag i ikonen. Börja sedan flytta det mot önskad plats utan att lyfta fingret. Om du använder en iPhone, håll inte för länge, annars kommer du att öppna en kontextmeny.

Ta tag i ikonen och börja dra den

Ta tag i ikonen och börja dra den

När du når önskat mål lyfter du fingret från skärmen för att avsluta dra-och-släpp-åtgärden. Vi flyttade ikonen till en annan plats på .

Dra och släpp en genväg till en annan plats

Dra och släpp en genväg till en annan plats

Android dra och släpp är viktigt. Det beror på att du behöver det för att utföra många viktiga åtgärder på din enhet, som att hantera Android-genvägarna eller anpassa snabbinställningarna.

Varför behöver du använda dra-och-släpp-gesten?

Dra och släpp är tänkt att vara en enklare metod för att utföra olika åtgärder på dina enheter. I de flesta fall kan du spara mycket dyrbar tid genom att använda den. Innan du stänger den här guiden är vi nyfikna: kommer du att använda dra och släpp från och med nu? Och varför behövde du använda gesten? Berätta för oss din historia i kommentarsfältet.