Vad är dllhost.exe och varför visar det hög diskanvändning?

Om du öppnar avsändare(Manager) uppgifter och se att processen heter dllhost.exe tar upp det mesta av ditt disk(Disk) , skynda dig inte att dra slutsatsen att detta är ett virus, för det är det inte. I den här artikeln kommer vi att titta på vad dllhost.exe är och varför det visar High Diskanvändning .

Vad är dllhost.exe?

(Dllhost.exe) Värdprocess Dllhost.exe eller COM Surrogat är en process (COM surrogat)Microsoft Windows . Det används av många program, inklusive men inte begränsat till .NET-processer körning. Dllhost.exe som svchost.exe , krävs för all programmeringskodinriktning COM+

Därför är det fel att säga att det är ett virus. Viruset kan dock kalla sig dllhost.exe och kan vara anledningen till att du upplever dllhost.exe Hög diskanvändning , är ett virus. Så för att kontrollera om det är en äkta process, kör Aktivitetshanteraren(Task Manager) genom att trycka på Windows + X > Aktivitetshanteraren gå till ” Intelligens(Detaljer)”, högerklicka på filen dllhost.exe och välj ” Öppna(Öppna filplats”.

Om din filplats matchar följande är processen äkta:

C:\Windows\System32

Om inte, måste du kontrollera din dator för virus och skadlig programvara. För att göra detta, klicka Win+S skriv “Windows Security” och klicka på ” Öppna(Öppna) ” . Klicka nu på Skydd från virus(virus) och hot > Skanna > Offlineskanning Microsoft Defender (Microsoft Defender Offline)> Skanna nu.

Låt den skanna din dator efter virus och skadlig programvara och ta bort dem om de hittas.

Fixa dllhost.exe hög diskanvändning

I de flesta fall använder inte dllhost.exe hög nivå(High Disk) diskanvändning, fil istället DLL kan använda denna process, vilket orsakar en topp i användningen disk(skiva). Så du kan stänga filen DLL för att minska användningen disk(skiva).

Det finns många olika dllhost.exe-processer som du kommer att se i Aktivitetshanteraren(Aktivitetshanteraren). För att ta reda på den verkliga skyldige processen som orsakar ökningen av resursanvändningen dllhost.exe måste du veta vilken process som är den kränkande – och det är vad du kan identifiera i Clean Boot State.

Men om du fortfarande står inför problemet och är säker på att dllhost.exe finns i din Aktivitetshanteraren(Task Manager) är inte ett virus, du kan prova dessa metoder för att lösa problemet. Faktiskt(I grund och botten) ser vi till att dina OS-filer och systembild(Systembild) var i bästa skick.

  1. Kör SFC
  2. Starta DISM.

Låt oss prata om dem i detalj.

1]Kör SFC

Så här fixar du runtime error 217 (0041ACoD) i Windows 10

Om du stöter på dllhost.exe är dina systemfiler troligen skadade. För att fixa dem springer vi SFC och DISM .

För att göra detta, spring kommandorad(Kommandotolken) som administratör, skriv följande kommando och klicka Stiga på .

sfc /scannow

Vänta(Vänta) slutet av processen och förhoppningsvis kommer felet att fixas.

2]Kör DISM

Om en SFC inte löste problemet kan du köra DISM för att åtgärda problemet. För att göra detta, spring kommandorad (Kommandotolken ) som administratör, skriv följande kommandon och klicka Stiga på.

Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Om du fortsätter att se hög resursanvändning kan du använda Process Explorer för att se vilken process eller fil som laddas. DLL orsakar detta problem.

Ansluten(Relaterat) : Program Exe eller COM Surrogate har slutat fungera) .

Om du öppnar din Task Manager och ser en process som heter dllhost.exe ta en stor del av din disk, dra inte omedelbart slutsatsen att det är ett virus eftersom det inte är det. I den här artikeln kommer vi att se vad som är dllhost.exe och varför det visar hög diskanvändning.

Vad är dllhost.exe?

Vad är dllhost.exe och varför visar det hög diskanvändning?

Dllhost.exe eller COM surrogat värdprocessen är en Microsoft Windows-process. Det används av många program, inklusive men inte begränsat till .NET Runtime-processer. Dllhost.exe, liksom svchost.exe, krävs för all COM+-orienterad programmeringskod.

Därför är det felaktigt att säga att det är ett virus. Ett virus kan dock namnge sig självt dllhost.exe, och kanske är orsaken till att du upplever dllhost.exe hög diskanvändning viruset. Så för att kontrollera om det är en äkta process, starta Aktivitetshanteraren genom att trycka på Win + X > Aktivitetshanteraren, gå till fliken Detaljer, högerklicka på dllhost.exe och klicka på Öppna filplats.

Om platsen för din fil är densamma som följande är processen äkta:

C:\Windows\System32

Om inte, måste du skanna din dator efter virus och skadlig programvara. För att göra det, tryck på Win + S, skriv “Windows Security” och klicka på Öppna. Klicka nu på Virus- och hotskydd > Genomsökningsalternativ > Microsoft Defender Offline-skanning > Skanna nu.

Låt den skanna din dator efter virus och skadlig programvara och ta bort om någon hittas.

Åtgärda dllhost.exe hög diskanvändning

För det mesta har dllhost.exe inte hög diskanvändning, istället kan en DLL-fil använda den här processen och orsaka en ökning i diskanvändningen. Så du kan stänga DLL-filen för att minska diskanvändningen.

Det finns många olika dllhost.exe-processer som du kommer att se i Aktivitetshanteraren. För att veta den verkliga skyldige processen som får dllhost.exe-resursutnyttjandet att öka, måste du veta vilken som är brottslingsprocessen – och det är något du kan identifiera i Clean Boot State.

Men om du fortfarande står inför problemet och du är säker på att dllhost.exe i Aktivitetshanteraren inte är ett virus, kan du prova dessa metoder för att åtgärda problemet. I grund och botten ser vi till att dina OS-filer och systembilden är i sin bästa hälsa.

  1. Kör SFC
  2. Kör DISM.

Låt oss prata om dem i detalj.

1]Kör SFC

Så här åtgärdar du Runtime Error 217 (0041ACoD) på Windows 10

Om du står inför dllhost.exe är chansen stor att dina systemfiler är korrupta. För att fixa dem kommer vi att köra SFC och DISM.

För att göra det, starta Kommandotolken som administratör, skriv följande kommando och tryck Stiga på.

sfc /scannow

Vänta tills processen är klar och förhoppningsvis kommer felet att åtgärdas.

2]Kör DISM

Om SFC inte åtgärdade problemet kan du köra DISM för att åtgärda problemet. För den lanseringen Kommandotolken som administratör, skriv följande kommandon och tryck Stiga på.

Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Om du fortsätter att se högt resursutnyttjande kanske du vill använda Process Explorer för att ta reda på vilken inläst process eller DLL-fil som orsakar problemet.

relaterad: Program Exe eller COM Surrogate har slutat fungera.

Relaterade Artiklar

Back to top button