Vad är det, vad är det till för och hur man aktiverar blåljusfiltret på Android, iPhone och PC?

Genom följande guide kommer vi att berätta vad det är, vad det är till för och hur man aktiverar blåljusfilter på android, iphone och pc en funktion som kan hjälpa dig, speciellt på natten.

Det är värt att veta detta den där betyder det blå ljuset som kommer från skärmen på en enhet och de effekter det kan generera. För att förstå detta är det praktiskt att veta vad blåljusfiltret är till för.

Vad är blåljusfiltret och vad används det till?

Du kanske har stött på termen “blåljusfilter”, i själva verket är det väldigt vanligt att ha det här alternativet på många enheter. Men vad är blåljusfiltret till för? Kort sagt är det ett filter som appliceras på undvika ansträngda ögon .

Detta filter ska inte förväxlas med mörkt läge eftersom den föregående bara fokuserar på att skydda våra ögon, medan blåljusfiltret ska hjälpa oss att somna. Det går i alla fall även att aktivera lätt de mörkt läge eller facebook mörkt läge och andra appar.

Detta filter kan hjälpa oss att somna. Det har visats blått ljus håller oss aktiva medan toner närmare rött hjälper under sömnen, förutom minska den digitala ögonbelastningen när du använder PC och mobil . Av denna anledning kallas blåljusfiltret också ofta för ett nattljusfilter.

Oavsett vad du kallar det, syftet med denna funktion är att använda den på natten för att hjälpa oss att sova lättare. I sin tur skyddar vi vår syn eftersom dessa varmare toner är mindre skadliga.

Aktivera Android Night Light Filter

 • För Android måste du gå till systeminställningarna och klicka på alternativet “Inställningar”.
 • I inställningsmenyn, leta efter avsnittetSkärm”. Detta kan skilja sig beroende på vilken enhetsmodell du har, men i de flesta fall verkar det som det kallas “blåljusfilter” .
 • För att aktivera det räcker det med att trycka på aktiveringsknappen, i sin tur kan du också utföra olika konfigurationer i förhållande till detta läge.
 • Å andra sidan, om detta alternativ inte visas, alternativet som heter ” Nattläge” visas vanligtvis där vi får ett slags mörkt läge. Det kan också vara användbart för att skydda din syn på natten. Dessutom kan du konfigurera och programmera den.

Aktivera blåljusfilter på iPhone

 • För att aktivera viloläge på iPhone- eller iPad-telefoner måste du gå till ” Inställningar” .
 • När du är i systeminställningarna, hitta avsnittet ” Skärm och ljusstyrka» varefter du måste hitta fliken “Nattljus”. För att aktivera den behöver du bara trycka på den.
 • Kom i alla fall ihåg att du också kan konfigurera schemat där detta läge aktiveras som du vill.

Aktivera nattljusfilter på PC

 • När det gäller Windows är det väldigt enkelt att aktivera blåljusfiltret, gå bara till start och klicka sedan på ” Inställningar på din PC» .
 • Alla Windows-alternativ kommer att visas, den här gången måste du klicka på fliken “System”. Väl där letar du efter avsnittet “skärm”.
 • I början kommer alternativet “Nattljus” att visas. Att aktivera det är väldigt enkelt, du behöver bara klicka på ” Nattljusinställningar » . Process efter vilken du omdirigeras till en konfigurationsmeny.
 • Överst ser du alternativet ” Aktivera nu” tryck på den för att aktivera filterläget för blått ljus. I alla fall, som du kan se, dyker även intensitetsalternativet upp, vilket gör att du kan konfigurera intensiteten på detta sätt.
 • Vid lägre intensitet kommer mer blått ljus att visas, vid högre intensitet kommer tonerna att gå mer mot rött. Konfigurera det som du vill, även om du kan lämna det som det är som standard, vilket är precis i mitten.

Glöm inte att du kan programmera nattlampan att aktiveras automatiskt. För att göra detta, klicka på ” Program för nattbelysning» och konfigurera den efter dina behov.

I sin tur aktivera Microsoft Office mörkt läge och andra liknande funktioner rekommenderas också starkt för att skydda din syn.

Relaterade Artiklar

Back to top button