Vad är Apple Music Replay och hur man hittar det

Har du någonsin undrat vilka låtar eller album du lyssnar mest på? Om du är en Apple Music-prenumerant (en Apple Music-prenumerant) kan du ta reda på det med Apple Music Replay .

Precis som med Spotify Wrapped kan du se vilka låtar, album och artister du spelar mest varje år. Du kan också lägga till din upprepa(Spela om) till din spellista, dela den med andra och få tillgång till den online och på dina enheter Äpple .

Hur går det med Apple Music Replay?

Äpple använder dina lyssningsvanor och historik i appen” musik(Musik)” för att avgöra vilka låtar som ingår i din Apple Music Replay .

Detta inkluderar låtarna du spelar på dina enheter Äpple som du är inloggad på Apple Music med hans Apple ID låtar tillgängliga i katalogen Apple Music och synkroniserad med ditt Apple Music-abonnemang.

Detta inkluderar inte musik du lyssnar på på enheter som har Funktionen “Använd lyssningshistorik”.(Använd lyssningshistorik) .

Du kan se Apple Music Replay för varje år du är Apple Music-prenumerant(Apple Music-prenumerant) . Om du inte ser upprepa(Replay), aktivera historikfunktionen för att se framtiden Apple Music går i repris(Apple Music Replays).

Sätta på Lyssningshistorik för Apple Music(Apple Music Listening History)

På iPhone, iPad och äpple klocka öppna ” inställningar(Inställningar)” och välj ” musik(Musik)” . Slå på ” Använd lyssningshistorik”(Använd lyssningshistorik) .

Öppna Apple-appen på en Mac musik och välj ” musik(Musik) » > « inställningar(Inställningar) » . På fliken ” Allmän(Allmänt)” kryssa i rutan ” Använd lyssningshistorik”(Använd lyssningshistorik) och klicka på ” OK(OK) » .

Öppna på Apple TV “Inställningar(Inställningar)” och välj “Ansökningar(Appar) » . Välj ” musik(Musik)” och välj “Använd lyssningshistorik”(Använd Lyssningshistorik) för att aktivera det. Den kommer då att dyka upp som .

Tillgång till Apple Music Replay(Åtkomst till Apple Music Replay) Internet(Webb)

Om du inte har en enhet Äpple kan du ladda ner Apple Music Replay online i vilken webbläsare som helst.

 1. Besök hemsida Apple Music Replay på music.apple.com/replay.
 2. Välj ” Att komma in(Logga in)” i det övre högra hörnet för att ange användarnamn och lösenord AppleID.
 3. Du kommer då att se den senaste tillgängliga Apple Music Replay . Välj Skaffa din reprismix för att se den.

Du kan sedan se de bästa låtarna och albumen du har lyssnat på i år. Du kommer också att se hur många gånger du har spelat varje låt på höger sida.

Att lyssna upprepa(Replay), tryck på knappen ” Spela”(Spela) överst på sidan eller på skivomslaget.

Att se upprepas(Repriser) för tidigare år, scrolla ner och välj ett.

Tillgång till Apple Music Replay(Åtkomst till Apple Music Replay) på din Apple-enhet(Din Apple-enhet)

Om du föredrar att komma åt Apple Music Replay på din enhet Äpple det är lika enkelt.

 1. Öppna appen “Musik(musikappen)” på iPhone, iPad, Mac , äpple klocka eller Äpple TV.
 2. Gå till ” Lyssna nu.”(Lyssna nu)
 3. Scrolla ner för att se tillgängliga upprepas(Spelar upp igen) i avsnittet Uppspelning : dina bästa låtar per år”(Replay: Your Top Songs by Year) . (På Apple Watch trycker du på Repetera: dina bästa låtar efter år”(Replay: Your Top Songs by Year) ).

Om du väljer Repris kommer du att se en lista med låtar och artister, och du kan välja spela ovan för att lyssna.

För närvarande ser du inte hur många gånger varje låt har spelats som på hemsidan, men du kan se det totala antalet låtar och timmar per mix längst ner.

För att se dina repriser från tidigare år, välj pilen uppe till vänster för att gå tillbaka och scrolla ner ” Lyssna nu.”(Lyssna nu)

Lägg till din repris i din spellista

Om du gillar att gå tillbaka i tiden med Apple Music Replay kan du spara hela mixen som en spellista i din musik bibliotek(bibliotek).

 • Välj ” Lägg till(Lägg till)” överst på sidan “Uppspelning” på webbplatsen, eller (Repris)Mac .
 • På iPhone, iPad eller Äpple TV kran plustecken(plustecken)” överst.
 • På Apple Watch trycker du på tre poäng(tre punkter) och välj ” Lägg till i biblioteket(Lägg till i biblioteket) » .

Dela din Apple Music-uppspelning

Du kan också dela din Apple Music Replay med andra hur du delar en spellista i appen Musik.

På iPhone, iPad, Mac , äpple klocka eller på webbplatsens användning tre prickar(tre prickar) överst sidor(Replay) uppspelningsinformation att välja “Dela spellista(Dela spellista)” eller “Dela med sig(Dela med sig) ” . Välj sedan ett delningsalternativ som sociala nätverk, Post(Mail) eller meddelanden, beroende på din enhet.

du kan inte dela Apple Music ReplayÄpple TV.

Apple Music Replay – en trevlig extra funktion för prenumeranter. Du kanske ser en låt som påminner dig om ett fantastiskt minne, får dig att skratta åt hur många gånger du har spelat den, eller helt enkelt årets bästa album eller låtar.

Undrar du någon gång vilka låtar eller album du lyssnar mest på? Om du är en Apple Music-prenumerant kan du ta reda på det med Apple Music Replay.

Precis som Spotify Wrapped kan du se en sammanfattning av vilka låtar, album och artister du spelar mest varje år. Dessutom kan du lägga till din Replay som en spellista, dela den med andra och komma åt den på webben och dina Apple-enheter.

Hur Apple Music Replay är sammansatt

Apple använder dina lyssningsvanor och historik i Music-appen för att avgöra vilka låtar som utgör din Apple Music Replay.

Den innehåller låtar som du spelar på dina Apple-enheter där du är inloggad på Apple Music med ditt Apple-ID, låtar som är tillgängliga i Apple Music-katalogen och synkroniserade med ditt Apple Music-prenumeration.

Det inkluderar inte musik du lyssnar på på enheter där du har Använd Lyssningshistorik Inaktiverad.

Du kan se en Apple Music Replay för varje år du är Apple Music-prenumerant. Om du inte ser en repris, aktivera historikfunktionen för att se framtida Apple Music Replays.

Slå på Apple Music Listening History

Öppna din iPhone, iPad och Apple Watch inställningar och välj musik. Slå på reglaget för Använd Lyssningshistorik.

Öppna Apple på en Mac musik app och välj musik > Inställningar. På Allmän fliken, markera rutan för Använd Lyssningshistorik och slå OK.

Öppna på Apple TV inställningar och välj Appar. Välja musik och plocka Använd Lyssningshistorik att sätta på den. Det kommer då att visas som .

Få åtkomst till Apple Music Replay på webben

Om du inte har en Apple-enhet till hands kan du få din Apple Music Replay online i vilken webbläsare som helst.

 1. Besök Apple Music Replay-webbplatsen på music.apple.com/replay.
 2. Välj logga in uppe till höger för att ange ditt Apple ID-användarnamn och lösenord.
 3. Du kommer då att se den senaste tillgängliga Apple Music Replay. Välj Skaffa din reprismix för att se den.

Du kan sedan se de bästa låtarna och albumen du lyssnade på det året. Du ser också hur många gånger du spelat varje låt på höger sida.

För att lyssna på din Replay, välj spela knappen högst upp på sidan eller på albumbilden.

För att se repriser för tidigare år, scrolla till botten och välj en.

Öppna Apple Music Replay på din Apple-enhet

Om du föredrar att komma åt din Apple Music Replay på din Apple-enhet är det lika enkelt.

 1. Öppna Musik-appen på din iPhone, iPad, Mac, Apple Watch eller Apple TV.
 2. gå till lyssna nu flik.
 3. Scrolla till botten för att se dina tillgängliga repriser nedan Repris: Dina bästa låtar efter år. (På Apple Watch trycker du på Repris: Dina bästa låtar efter år).

Om du väljer en uppspelning ser du listan över låtar och artister och kan välja spela högst upp för att lyssna.

Du kommer för närvarande inte att se antalet spelningar per låt som på webbplatsen, men du kan se det totala antalet låtar och timmar för mixen längst ner.

För att se dina repriser för tidigare år, välj pilen uppe till vänster för att gå tillbaka och bläddra till botten av lyssna nu flik.

Lägg till din repris som en spellista

Om du gillar att gå tillbaka i tiden med din Apple Music Replay kan du spara hela mixen som en spellista i ditt musikbibliotek.

 • Välj Lägg till högst upp på Replay-sidan på webbplatsen eller Mac.
 • På iPhone, iPad eller Apple TV trycker du på plustecken på toppen.
 • På Apple Watch trycker du på tre prickar och välj Lägg till i biblioteket.

Dela din Apple Music Replay

Du kan också dela din Apple Music Replay med andra som du delar en spellista i Music-appen.

På iPhone, iPad, Mac, Apple Watch eller webbplatsen använder du tre prickar högst upp på replay-detaljsidan att välja Dela spellista eller dela med sig. Välj sedan ett delningsalternativ som sociala medier, e-post eller meddelanden, beroende på din enhet.

Du kan inte dela en Apple Music Replay på Apple TV.

Apple Music Replay är en trevlig extrafunktion för prenumeranter. Du kanske ser en låt som påminner dig om ett fantastiskt minne, får dig att skratta åt hur många gånger du spelat den, eller helt enkelt dina bästa album eller låtar för året.

Relaterade Artiklar

Back to top button