Vad är Adobe_Updater.exe på min Windows 10-dator?

Närhelst datorn är långsam, fryser eller fryser, är det första att kontrollera Aktivitetshanteraren(Task Manager) för processer som orsakar hög CPU-användning. Om processen orsakar hög användning CPU(CPU), är Adobe_Updater.exe kolla in den här artikeln för en lösning.

Vad är en process Adobe_Updater.exe ?

adobe_updater.exe detta är(Adobe_Updater.exe) Process associerad med automatiska programuppdateringar relaterade till Adobe . Denna process är viktig eftersom den skickar säkerhetsuppdateringar för relaterade programvaruprodukter.

Är Adobe_Updater.exe ett virus?

originalfil Adobe_Updater.exe är inte ett virus, och vi har redan diskuterat vad det är. Men cyberbrottslingar tenderar att hänvisa till virus och skadlig programvara som äkta program och processer. Således är det mycket möjligt att filen Adobe_Updater.exe kan vara ett virus och det kan testas.

Högerklicka(Högerklicka) musprocessen Adobe_Updater.exe i Aktivitetshanteraren(Task Manager) och välj ” Öppna filplats”(Öppna filplats) . Kontrollera nu sökvägen till filen som är associerad med processen.

Plats för Adobe_Updater.exe

Plats för den ursprungliga processen Adobe_Updater.exe som följer:

  • C:\Program Files\Common Files\Adobe\Updater6 för 32-bitars Windows-system.
  • C:\Program Filesx86\Common Files\Adobe\Updater5 för 64-bitars Windows-system

Ovanstående sökvägar kan ändras, åtminstone uppdateringsnumret när de marknadsför nya versioner, men mer eller mindre kommer platsen att vara densamma.

Om platsen är annorlunda kan det vara en flagga. Försök i så fall att köra en fullständig antivirussökning. Du kan använda en av dessa online-viruskontroller

Kan du döda eller inaktivera Adobe_Updater.exe ?

(Adobe)Programvaruprodukter Adobe krävs för ditt system. För uppspelning video-(Videor) många webbplatser kan kräva Även Adobe Flash Player (Adobe Flash Player)Adobe läsare – det mest bekväma programmet att öppna PDF – filer.

Även om du kan döda den här processen, startar den automatiskt efter en omstart av systemet. Om du inaktiverar Adobe_Updater.exe (avaktivera Adobe_Updater.exe-processen) kommer du inte längre att få automatiska uppdateringar för alla programvaruprodukter Adobe. Adobe Flash Player kan sluta fungera och du kommer inte att kunna titta på videor på Youtube och andra videosajter.

Hur ska man hantera situationen?

Helst processen Adobe_Updater.exe kommer att stoppa en tid efter programuppdatering Adobe. Men om processen dränerar dina systemresurser för länge kan du stoppa den och uppdatera relaterade produkter. Adobe manuellt när det passar dig.

Idealisk procedur för att inaktivera automatiska uppdateringar för mjukvaruprodukter Adobe – genom applikationer, men eftersom proceduren skiljer sig från produkt till produkt kan vi istället ändra läget i servicechef. (Service Manager) Proceduren för detta är följande:

Tryck på Win+R för att öppna ” Springa(Kör) “, och ange kommandot tjänster.msc . Tryck på Enter för att öppna fönstret servicechef.(Service Manager)

Hitta nu i listan Adobe Acrobat Update Service(Adobe Acrobat Update Service) och dubbelklicka på den för att öppna den egenskaper(Egenskaper) .

Adobe Acrobat Update Service

Förändra Starttyp(Starttyp) till Manuell(manuell).

Klick ” Tillämpa(Ansök)” och sedan ” OK(OK) » för att aktivera manuella inställningar.

Vad är Adobe_Updater.exe-processen?

Nu för att manuellt uppdatera valfri programvara Adobe, gå till sidan (Adobe)referenser(Hjälp) produkt och välj alternativet ” Sök efter uppdateringar(Sök efter uppdateringar) ” .

Jag hoppas att denna förklaring var till hjälp. Om vi ​​missat något, låt oss veta i kommentarerna.

Läs mer(Läs nästa) : Vad är ctfmon.exe? Ska jag inaktivera det i Windows 10?

Närhelst en dator går långsamt, hänger sig eller fryser, bör det första tillvägagångssättet vara att kontrollera Aktivitetshanteraren för processer som orsakar hög CPU-användning. Om processen som orsakar hög CPU-användning är Adobe_Updater.exekolla den här artikeln för lösningen.

Vad är Adobe_Updater.exe-processen?

Adobe_Updater.exe är den process som är kopplad till automatiska uppdateringar för Adobe-associerad programvara. Denna process är viktig eftersom den driver säkerhetsuppdateringar för tillhörande programvaruprodukter.

Är Adobe_Updater.exe ett virus?

Den ursprungliga Adobe_Updater.exe-filen är inte ett virus och vi har redan diskuterat vad det är. Men cyberbrottslingar har en tendens att namnge virus och skadlig programvara som äkta programvara och processer. Det är således möjligt att filen Adobe_Updater.exe kan vara ett virus och detta kan verifieras.

Högerklicka på Adobe_Updater.exe-processen i Aktivitetshanteraren och välj Öppna filplats. Kontrollera nu sökvägen till filen som är associerad med processen.

Adobe_Updater.exe plats

Platsen för den ursprungliga Adobe_Updater.exe-processen är som följer:

  • för Windows 32-bitars system.
  • för Windows 64-bitars system

Ovanstående sökvägar kan ändras, åtminstone numret på uppdateringsprogrammet när de driver ytterligare versioner, men mer eller mindre platsen skulle vara liknande.

Om platsen är annorlunda kan det vara en flagga. Prova att köra en fullständig antivirusgenomsökning i det här fallet. Du kan använda en av dessa online-viruskontroller

Kan du döda eller inaktivera Adobe_Updater.exe?

Adobes mjukvaruprodukter är nödvändiga för ditt system. Videor på många webbplatser kan behöva Adobe Flash Player för att spela och Adobe Reader är den bekvämaste programvaran för att öppna PDF-filer.

Även om du kan döda den här processen, startar den automatiskt när du startar om ditt system. Om du inaktiverar Adobe_Updater.exe-processen kommer du att sluta få automatiska uppdateringar för alla Adobes programvaruprodukter. Adobe Flash Player kan sluta fungera och du kommer inte att kunna titta på videor från YouTube och andra videowebbplatser.

Hur hanterar man situationen?

Helst kommer Adobe_Updater.exe-processen att svalna efter en tid när Adobes programvaruprodukter har uppdaterats. Men om processen fortsätter att tömma systemets resurser för länge, kan du överväga att stoppa den och uppdatera Adobe-relaterade produkter manuellt när det passar dig.

Den idealiska proceduren för att inaktivera automatiska uppdateringar för Adobes mjukvaruprodukter är genom applikationerna, men eftersom proceduren skiljer sig från produkt till produkt kan vi istället ändra läget i Service Manager. Proceduren för att göra det är som följer:

Tryck på Win+R för att öppna fönstret Kör och skriv kommandot tjänster.msc. Tryck på Enter för att öppna Servicechef fönster.

Hitta nu Adobe Acrobat Update Service i listan och dubbelklicka på den för att öppna den Egenskaper.

Adobe Acrobat Updater-tjänst

Ändra Starttyp till Manuell.

Klicka på tillämpa och sedan vidare OK för att aktivera de manuella inställningarna.

Vad är Adobe_Updater.exe-processen?

För att manuellt uppdatera Adobe-programvara, gå till produktens hjälpsida och välj alternativet för att Sök efter uppdateringar.

Jag hoppas att denna förklaring var till hjälp. Om vi ​​missat något, låt oss veta i kommentarerna.

Läs nästa: Vad är ctfmon.exe? Ska jag inaktivera det på Windows 10?

Relaterade Artiklar

Back to top button