Vaccin, snart kunde vi ta det med ett enkelt piller

Inget mer sprutor, stickor Och reservationer: snart Covid-19 vaccin den kan bestå av en mycket banal sådan piller att svälja med ett glas vatten.

Detta är den nya gränsen för förebyggande Och immunisering mot viruset som hållit hela världen i schack i mer än ett år nu, och som i vissa länder inte verkar vilja dra sig tillbaka på något sätt. En större vaccinationskampanj, med ett mer användbart och lättdistribuerat verktyg, skulle kunna ge enorma fördelar i kampen mot SARS-CoV-2.

Även på vår kontinent administrationen i läsplatta det skulle ha många fördelar, och det finns faktiskt många läkemedelsföretag som går i den här riktningen. Bland annat utmärker sig två särskilt för de investeringar som gjorts i denna resolution.

Covid, pillervaccinet kommer: så här kommer det att bli

Två läkemedelsföretag från olika ursprung funderar på att utveckla vaccinpillret: det Oramed, Israelisk-amerikansk, och Premas Biotech, Indiana. Särskilt det senare, om det kom på kort tid till fasen av kliniska tester, det kan vara referenspunkten för Indien att ta sig ur denna förödande våg av Covid och i bästa fall skydda sina medborgare, inklusive de mindre välbärgade klasserna.

Fördelarna skulle vara otaliga, från transport vid distribution och administration. För närvarande måste vaccinerna på marknaden förvaras i kylskåpet under sorteringen i de olika territorierna, samt innan inokuleringen av doserna. Temperaturer varierar från -70 ° C som krävs av vaccinet Pfizer vid mer tillgängliga temperaturer för Astrazeneca Och J&J, och detta representerar en enorm begränsning för distributionsmetoderna.

A vaccin pillret skulle inte ha några särskilda behov, det skulle till och med kunna distribueras på apotek och på så sätt nå hela befolkningen.

Dessutom har VD för Oramed David Kidron avslöjade att pillervaccinet som utvecklats av hans företag kan till och med vara effektivare än de nuvarande. Anledningen? Det skulle slå tre virusproteiner, och inte bara proteinet

Relaterade Artiklar

Back to top button