Vaccin i piller: Experter studerar hur man uppnår immunitet med en tablett

Nyckeln till den definitiva kampen mot Covid kan vara innesluten i ett enkelt piller. Detta är vad de studerar två olika läkemedelsföretag och som skulle kunna representera vändpunkten i den globala vaccinationskampanjen.

Hittills bara mycket få länder de har redan påbörjat vaccinationsplanen för sin egen befolkning. Dessa motsvarar de mest utvecklade länderna som har producerat stora mängder vaccin och de delade ut det till dem som hade råd att investera ekonomiska resurser för att ta det fler aktier.

Detta har dock inte hänt i andra länder, som de flesta afrikanska statermånga stater i Sydöstra Asien Han föddes i Sydamerika. Förseningar av vaccination är inte bara ett etiskt och solidariskt problem gentemot dessa länder, utan också ett potentiell hälsorisk av de mest utvecklade länderna. Där vaccinet inte kommer fram är det faktiskt mer sannolikt att varianter utvecklas som kan motverka mekanismen hos vacciner som distribueras i andra regioner i världen, vilket skapar många problem.

Vaccin i piller: så här löses det kritiska med vaccination för alla

Läkemedelsbolagen testar istället ett anti-Covid-vaccin som ska ges i en enkel tablett oralt.

Inga sprutor, injektioner, reservationer: fördelarna är otaliga.

För att ta itu med experimenterandet av det nya läkemedlet är Oramed Och Premas Biotech, två läkemedelsföretag, israelisk-amerikanska respektive indiska. Denna lösning skulle falla inom ramen för andra generationens vacciner: enklare att administrera, med en engångsdos genom munnen, samt att transporteras, med möjlighet att skicka den i gemensamt kylskåp e förvara den i rumstemperatur.

Enligt de data som framkom från testerna i laboratoriet, som rapporterats av VD:n för Oramed David Kidron, skulle detta vaccin vara ännu effektivare än de som för närvarande finns på marknaden mot de fruktade Covid-varianterna. Anledningen? Det känner igen 3 strukturella proteiner av viruset, och inte bara proteinet

A hoppas plus som slår på för att ta oss ut ur mörkret som vi har trevat i ett tag, i väntan på att återgå till det normala så snart som möjligt.

Relaterade Artiklar

Back to top button