Utvecklade OLED-tatueringar för bärbara enheter

Bärbara enheter, eller bärbara teknologier, representerar en verklig teknisk såväl som kognitiv utveckling. Idag avser denna term en kategori av elektroniska enheter utrustade med en eller flera sensorer och försedda med viss databehandlingskapacitet. En nyhet som skulle kunna lägga till viktiga funktioner till bärbara teknologier representeras av de nya OLED-tatueringarna. Det är tatueringar som bygger på samma teknik som smartphoneskärmar.

För att beskriva dessa OLED-tatueringar är en nyligen publicerad studie publicerad på sidorna av den berömda vetenskapliga tidskriften Avancerat elektronikmaterial. Forskningen i fråga bär signaturen av ett team av forskare frånuniversitet London College i samarbete med forskare frånInleda Italienska av teknologi (JAG DET). Specifikt har de brittiska och italienska forskarna utvecklat en enhet baserad på OLED-krets som kan användas som en riktig tillfällig tatuering kan upptäcka information från saker omkring oss.

OLED-tatueringar representerar en riktig sådan innovation vilket skulle kunna ge betydande fördelar genom att samtidigt multiplicera de möjliga tillämpningarna av bärbara enheter. Faktum är att om den kombineras med en svettsensor kan OLED-tatueringen avge en ljussignal när en idrottare är uttorkad eller, inom livsmedelssektorn, kan det vara användbart att indikera utgången eller mognadsnivån för frukt och grönsaker.

Kort sagt, OLED-tatueringar representerar verkligen en otrolig nyhet som ytterligare kan förbättra den redan omfattande funktionaliteten och tillämpningarna av bärbar enhet som idag många människor använder för att utföra ett stort antal uppgifter.

Relaterade Artiklar

Back to top button