Utvecklade en ny modell av AI på en kvantdator

Inom datavetenskap eller bättre, artificiell intelligens (AI), kommer en extraordinär nyhet: en ny modell av AI utvecklad på en kvantdator.

För att programmera detta konstgjorda neuronala nätverk på en kvantdator var ett team av italienska forskare från Cnr-Ifn i Milano driven av Enrico Prati. Specifikt har italienska forskare utvecklat en ny modell av AI på en kvantdator som lyckas uppnå inlärningshastighet verkligen överlägsen till nätverket av artificiella neuroner i NASA. Denna extraordinära uppfinning beskrevs mycket detaljerat i en studie publicerad på sidorna i den auktoritativa tidskriften Avancerad kvantteknologi.

I synnerhet programmerade de italienska forskarna D-Wave 2000 dator från 2 048 kvantbitar (qubit) med en teknik som kallas inbäddning. Detta är en teknik som låter dig gruppera flera qubits för att bete sig som ett enda objekt, kallat virtuell qubit. Den senare ärver kopplingarna till alla qubits som utgör den och, genom att göra det, resulterar kvanthjärnans anslutningsmöjlighet mycket högrevarav en snabbare lärande. Genom att utveckla detta AI-modell på D-Wave 2000 fick han en semantiskt system det vill säga den utgår från en känd lösning: den bärs med hjälp av omvänd glödgning till ett bättre startläge och fortsätt sedan med sökningen.

Nedfallet av quantum AI är verkligen flera och täcker många områden: från hälsa till flyg, från optimering av industriella processer till säkerhet och mycket mer. Kvantdatorer är definitivt ett framväxande fenomen och i kombination med AI kan de verkligen bli ett verktyg väldigt mäktig.

Relaterade Artiklar

Back to top button