Utvecklade en hundrobot som kan följa med blinda

Säkert kommer vi att ha sett en blind person på gatan med en röd och vit käpp åtföljd av en ledarhund, vanligtvis labradorhundar. Om detta hittills har representerat en giltig hjälp att vägleda blinda i deras dagliga liv, kan allt plötsligt förändras tack vare utvecklingen av en robothund.

Att presentera detta innovativa och extraordinära hund-robot är ett team av forskare frånBerkeley University (Kalifornien, USA). Kallas Robodog och det är en robot med utseendet av en fyrbent vän som kan röra sig både i öppna ytor och inomhus. Den har en GPS-system för navigering och dessutom äger lasrar och optiska sensorer sista generationen som låter androiden hålla kontrollen, på samma gångbåde vägen och personen att köra, och därmed följa med dem säkert runt till något slags hinder.

Till skillnad från våra riktiga fyrbenta vänner behöver robothunden som utvecklats av kaliforniska forskare inte göra det långa och dyra utbildningar eftersom den kommer att kunna ta emot programuppdateringar direkt och bekvämt avlägset. Dessutom, tack vare sitt satellitnavigeringssystem, kommer den att kunna följa sin blinda mänskliga vän från en punkt till en annan i en stad och undviker hinder och “stadsfällor”Som steg, spår, hål och så vidare. Trots att det är ett fantastiskt projekt, Robodog den är ännu inte redo för marknaden. Faktiskt, ny forskning och teknisk utveckling innan han kan ställa den till tjänst för en blind i sitt dagliga liv.

Du kan ta reda på mer om robothunden som utvecklats i Berkley genom att läsa artikeln som publicerats i tidningen Ny vetenskapsman.

Relaterade Artiklar

Back to top button