Utredning bekräftar att Amazon gör kopior av produkter under sitt eget varumärke

Amazon logotyp

En ögonöppnande undersökning av Reuters, uppbackad av nya interna Amazon-dokument, avslöjade ett välslipat system för att tillverka förfalskningar, med artiklar kopierade från företag och sålda av e-handelsjätten
.

Enligt Reuters, i besittning av interna dokument på den indiska filialen (filer, e-postmeddelanden och affärsplaner), har Amazon satt upp ett system för att kopiera produkter från andra märken och öka försäljningen av dessa varor. Detta avslöjande gäller särskilt den indiska marknaden. Detta är inte den första skandalen som rör plagiat av produkter från märken som säljs på den amerikanska jättens webbplats, och än en gång förnekar de verkställande direktörerna dessa kommentarer och all inblandning i denna affär.

Amazon.in: den systematiska fabriken av förfalskningar

Dokumenten, som är från 2016, vittnar om ett verkligt system på plats på den indiska marknaden för att utveckla varumärket Amazon och öka dess lönsamhet. Teamen skulle först studera användarinformation för att hitta de bästa referenserna till produkter som säljs online. Enligt Reuters avslöjanden skulle det vidsträckta företaget sedan samarbeta med det ursprungliga varumärkets fabriker och använda olika tekniker för att placera de kopierade produkterna i de bästa sökresultaten … allt med ett rabatterat pris för att garantera försäljningsframgång.

Det är den otillräckliga lönsamheten på den indiska marknaden som skulle ha drivit på att kopiera “referens”-produkter för Amazon. Lanseringen av varumärket Amazon Solimo på denna marknad är ett mycket bra exempel på detta system.

För första gången bevisar interna dokument som analyserats av Reuters dessa fakta. Förfalskning av varumärken som säljs på sajten och manipulation av algoritmen för att gynna Amazon-produkter är vardagligt, särskilt för den indiska marknaden. Dokumenten avslöjar också att vissa chefer var medvetna om allt detta. De validerade till och med detta system och deltog i det.

Amazon-skandaler står inför rätta för intrång

2020, under sitt intyg inför den amerikanska kongressen, hävdade Jeff Bezos att hans företag förbjöd sina anställda att använda offentliga användardata för att gynna varumärket Amazon. Idag upprätthåller ledare samma svarslinje.

Det är dock inte första gången som en skandal har brutit ut kring Amazon och förfalskning av varumärken som säljs av e-handelsjätten. För närvarande pågår utredningar i USA, Europa och Indien i detta ämne. En rättegång mellan Amazon och Williams-Sonoma fann intrång 2018.

Tyvärr säger många märken att de inte stämmer eftersom sådana rättegångar är långa och mycket dyra. En tid och pengar som den vidsträckta amerikanska jätten har råd med, men inte många märken…

Om samma ämne:
Amazon förbjuder mer än 600 kinesiska varumärken från sin plattform

Källa: Reuters

Relaterade Artiklar

Back to top button