Uthållighet landar på Mars: här är de första BILDERNA efter landning

Perseverance är namnet på NASA-rovern som för några dagar sedan, efter att ha färdats 470 miljoner kilometer, landade på Mars efter 7 minuters skräck. Det är den första rover som designats för att samla in och lagra stenprover. Roverns uppdrag blir att leta efter spår som kan vittna om förekomsten av tidigare livsformer på Solsystemets Röda Planet.

Resan varade 203 dagarvar inte undantagen från svåra tider och ömtåliga sådana som till exempel att landa på Mars. Något problem Uthållighet var tvungen att inse, han har gjort det ensam sedan dess det finns ingen möjlighet till ingripande från marken för att åtgärda eventuella problem. Bara några minuter efter att ha placerat sina “ben” på Mars mark, rover av NASA skickade de första bilderna som efter ensam 11 minuteranlände de på Landa.

Det är om lågupplösta bilder det ena skottet med inlandssjöfartens kamera, medan det andra fångades med roverns bakre kamera. Dessa första bilder, som vi kan observera nedan, var bara en bekräftelse på ankomsten och platsen där Perseverance landade.

Uthållighet

I dessa dagar kommer verktygen som finns på Perseverance att aktiveras då och då, men det verkliga uppdraget börjar om några dagar. Målet med Mars 2020 uppdrag är att gå på jakt efter spår som vittnar om möjlig förekomst av livsformer som levts förr på Mars. Uthållighet, arvtagaren till Nyfikenhetför att uppnå sitt mål, kommer att samla in stenprover och av Marsjord för nästa generationer av forskare. Rover kommer också att testa viktiga teknologier för uppdrag i yttre rymden.

Relaterade Artiklar

Back to top button