Usa inblandad i Crispr-skandalen, genetisk modifiering av barn i Kina

Enligt de senaste läckta nyheterna är en amerikansk forskare inblandad i Crispr-skandalen om barn i Kina.

Crispr: Skandalen bröt ut i Kina i november 2018

En kinesisk genetiker, He Jiankui, meddelar 2018 att han har fött två genetiskt modifierade barn. Syftet med experimentet är DNA-modifiering för att göra dem immuna mot AIDS.

Hela det internationella samfundet hörde nyheten släppte lös genetikern och anklagade honom för att ha överskridit de etiska gränserna och professionell.

Studien fokuserade på att blockera patogenen från att komma in i mänskliga celler genom gudar Europeiska gener som är naturligt resistenta mot sjukdomar.

För att göra dessa förändringar förlitar vi oss på tekniken för Crispr genetisk skärning arbetar med embryon.

Denna fortfarande banbrytande metod, särskilt när det gäller att modifiera människor, har oändlig potential men riskerna är lika höga.

Genom ett MESSENGER RNA eftersträvas den önskade DNA-sekvensen för att utföra den permanenta modifieringen genom ett enzym, Cas9, som verkar i just den punkten.

Fram till nu hade forskare begränsat sig till arbeta på embryon utan att föda demvilket den kinesiska genetikern gjorde istället.

Om något under operationer skulle gå fel skulle det betyda nästan säkert döma barn som är avlade på detta sätt att leva med allvarliga sjukdomar.

Vi talar därför om en risk som är för stor jämfört med den önskade nyttan, med en fortfarande omogen teknik.

De senaste läckta nyheterna skulle också involvera USA i detta experiment, i synnerhet vetenskapsmannen Michael Deem från Rice University.

Enligt rapporter från Stat News skulle forskaren ha haft regelbunden tillgång till data om den kliniska prövningen mellan 2017 och 2018.

Forskaren Deem har för sin del gjort det känt genom sina advokater att han inte har designat, genomfört eller utfört studier eller experiment relaterade till CRISPR-Cas9-genredigering.

Av de dokument som Stat News samlat in verkar det som att samma universitet var medvetet om samarbetet och gjorde det många försök att hålla allt hemligt.

Relaterade Artiklar

Back to top button