Urtopia: en fjäderlätt elcykel på 13 kg och integrerad GPS för 2 000 €

elcykel Urtopia © © Urtopia

Tillverka och marknadsföra GOAT (Största genom tidernared.anm.) av elcyklar, så hävdar företaget Urtopia för sin nya produkt.

Om du vill skaffa en nu måste du betala, inklusive alla skatter, cirka 2 000 euro. De första leveranserna ska ske redan i februari 2022, enligt företaget.

I kungariket Urtopia är kol kung

Urtopia har utvecklat en ny elcykel som mycket väl skulle kunna efterliknas. Det kinesiska företaget har faktiskt designat en produkt med en modern och framför allt relativt prisvärd design, med hänsyn till dess sammansättning. Den här avser i synnerhet att skapa sig en plats på marknaden tack vare en särskilt reducerad vikt, från 13 kilo, långt från medelvikten på en elcykel på runt 24 kilo.

Och av goda skäl är Urtopia-produkten helt gjord av kolfiber. Den är också utrustad med en rem istället för den traditionella kedjan, utan fett, och återigen från kol. Fem trampassistanslägen erbjuds också och tillåter, med 250 W-motorn, att nå upp till 32 km/h via assistans i den amerikanska versionen och 25 km/h, i enlighet med den juridiska ramen, i Frankrike. . Den aviserade autonomin varierar mellan 50 och 130 kilometer beroende på användningsområdena.


Denna cykel har också hydrauliska bromsar, ett löstagbart 360 Wh-batteri vars fulla laddning meddelas på bara 2,5 timmar, integrerad GPS, mmWave-radar för att förhindra kollisioner, ett kommando- och röststyrningsverktyg, ett gyroskop, upplåsning via ditt fingeravtryck och fullständig anslutning , minst sagt. Detta involverar Bluetooth, Wi-Fi och 4G-moduler för att regelbundet uppdatera din cykel.

En lyckad insamlingskampanj

För att lyckas med sitt projekt organiserade Urtopia till en början en ganska standardinsamling på den dedikerade Indiegogo-webbplatsen, som gör det möjligt för företag att marknadsföra ett projekt för Internetanvändare för att åtminstone delvis få finansieringen. Och det är en stor framgång, eftersom av det $35 000-mål som Urtopia ursprungligen satte, har nästan $1,3 miljoner redan samlats in (!).

Tillräckligt för att erhålla inte 100% av den förväntade summan, utan 3 715%, och det 23 dagar före slutet av insamlingen. Summan skulle därför lätt kunna öka ytterligare. Observera att i skrivande stund finns det bara 28 cyklar kvar i deras version för Europa och Storbritannien.

Hjälp vid köp: hur köper du din elcykel (VAE) billigare 2022?

Vill du investera i en elektriskt assisterad cykel (VAE)? År 2022 kan detta köp reduceras kraftigt tack vare kombinationen av flera nationella och lokala offentliga stöd. Du kan alltså dra nytta av flera ekonomiska stöd som gör ditt köp mycket billigare.
Läs mer

Källor: Ny Atlas, indiegogo

Relaterade Artiklar

Back to top button