Upptäckten av förekomsten av “zombie”-gener som antänds i hjärnan efter döden

Tror du verkligen att efter döden stängs allt av, inuti vår kropp? Att våra celler och vårt hjärta samt vår hjärna slutar reagera på inre och yttre stimuli? Tja, kära läsare, från och med idag måste vi ändra uppfattning eftersom det verkar som att under timmarna omedelbart efter dödsfallet förblir hjärncellerna aktiva och fungerar som riktiga “rensare” av nervsystemet. Det som garanterar dessa cellers aktivitet är några gener som kallas “zombies” just för att de tänds i hjärnan efter döden.

Att rapportera den extraordinära upptäckten av dessa “zombie” gener är en studie publicerad på sidorna av den auktoritativa tidskriften Vetenskapliga rapporter. Forskningen i fråga bär signaturen av ett team av forskare frånuniversitet av Illinois (Chicago). Specifikt har amerikanska forskare upptäckt att vissa gener, definierade som “zombies”, tänds i hjärna av en avliden person kort efter döden. Tändningen av dessa gener bestämmer starten av aktiviteten hos gliacellerceller som verkar genom rengöring bokstavligen de skador som orsakats av nervsystem.

För att nå denna upptäckt genomförde de amerikanska forskarna analyser under vilka de observerade att uttrycket av gener i hjärnvävnader “färsk”Stämmer inte överens med det som finns i vävnaderna obduktion. De, i synnerhet, observerade detta under laboratorieexperiment som förutspådde simulering av döden av färska hjärnvävnader, upprätthålls för 24 timmar till rumstemperatur. Resultaten av experimentet visade att 80 % av generna förblir stabila i 24 timmar. Vidare finns det främst några “zombie”-gener som tänds efter döden och som framför allt uttrycks i gliaceller.

Det är verkligen en upptäckt otrolig vilket kräver förändringar i genuttrycket av hjärnceller under timmarna efter döden och, naturligtvis, att dessa “zombie”-gener tas med i beräkningen hittills förblev i skuggorna.

Relaterade Artiklar

Back to top button