Upptäckte ett svart hål som massan av tre miljarder solar, inte ne …

A svart hål som innehåller en massa som motsvarar en jord varje sekund var identifieras av astronomer. Detta är det största svarta hålet som någonsin upptäckts senaste 9 miljarder år. Upptäckten gjordes nyligen av en internationellt team ledd av astronomer frånAustralian National University (ANU).

Det svarta hålet absorberar 7 000 gånger mer av allt ljus i vår galaxgjorde den här funktionen den synlig för astronomer Christopher Onken och medförfattaren Christian Wolfsom ledde laget.

Båda astronomerna beskrev det som en “

Enligt Onken har astronomer letat efter sådana här föremål i mer än 50 år, period då det förblev obemärkt under ögonen på alla.

Det som fascinerade forskarna var det det svarta hålet har massan av tre miljarder solarmedan andra av jämförbar storlek slutade växa så snabbt för miljarder år sedan.

Den största i universum

“”, han sa Onken.

Enligt medförfattaren Christian Wolfassisterande professor på ANU, det är så anomalt att det inte tror att en annan sådan här kommer att hittas.

Det svarta hålet är lätt synligt för alla med ett bra teleskop på en mycket mörk innergård eftersom det har ett visuell magnitud på 14,5. Visuell magnitud är måttet på hur ljust ett objekt ser ut i rymden för en observatör på jorden.

“” Sade ANU PhD medförfattare och forskare Samuel Lai.

Relaterade Artiklar

Back to top button