Upptäck Pikmin Bloom, Niantics nya AR-spel efter Pokémon Go

Pikmin Bloom © Niantic

Efter Inträde, Pokemon Go och Harry Potter Wizards förenas, kunde Niantic tillkännage sin stora comeback, denna gång med en ny Nintendo-stämplad licens. Det är Pikmin Bloom, ett nytt mobilspel som använder geolokalisering och förstärkt verklighet. Och dess mål är enkelt: att modernisera stegräknaren!

Niantic och Nintendo slår sig samman igen för att göra dina promenader lite roligare. Spelare kan plantera virtuella frön som sedan växer tack vare stegräknaren inbyggd i smarttelefonen, allt för att ge vackra växter och göra Pikmin glad.

Ladda ner Pikmin Bloom (APK) för Android

Ett nytt sätt att närma sig stegräknaren

Tisdagen den 26 oktober 2021 lanserade Nintendo och Niantic tillsammans ett nytt augmented reality-spel som liknar konceptet Pokemon Go : Pikmin Bloom. Men här fångar vi inte Pokémons i varje gathörn, vi planterar frön som växer tack vare antalet steg som användaren tar under dagen. Klar, Pikmin Bloom spelas när man går.

För att hitta de berömda fröna eller utbyta med de olika Pikmin, använder spelet kamerorna på smartphones och de förstärkta verklighetsfunktionerna som är integrerade i dem, för att överlagra på skärmen bilder och virtuella animationer till spelarens verkliga miljö. . Ett bra sätt att söta upp dina dagliga promenader.

Tills vidare, Pikmin Bloom är bara tillgängligt i australiensiska och singaporeanska App Stores och Google Play Stores, men det borde rullas ut snabbt till massor av andra länder.

Mobil Pikmin : den galna satsningen?

Detta nya mobilspel pikmine händer i ett visst sammanhang, både för Nintendo och för Niantic. Nintendo kunde verkligen för några månader sedan meddela sin önskan att dra sig ur mobilmarknaden, i synnerhet efter de besvikelser som de senaste titlarna på smartphones mött, nämligen i synnerhet Super Mario Run, Mario Kart Tour, Fire Emblem Heroes eller Animal Crossing Pocket Campspel som inte lyckades övertyga en tillräckligt stor publik.

På sidan av Niantic, om Pokemon Go alltid har stor framgång, det måste erkännas att företagets senaste försök inom området virtuell verklighetsspel inte har varit det mest framgångsrika: Harry Potter Wizards förenas mötte inte den efterlängtade framgången.

Pikmin Bloom © Niantic
Pikmin Bloom © Niantic

© Niantic

Vi kan därför ifrågasätta strategin som lagts upp av de två företagen för att lansera sitt nya mobilspel med licensen pikmine, som är en av Nintendos mest konfidentiella serier, och säkerligen mycket mindre populär än Pokémon. Efter information, pikmine 3 sålde runt 3,5 miljoner exemplar, om man räknar både Wii U och Switch-försäljningen. Det återstår nu att se om Nintendo och Niantic äntligen kommer att ha gröna händer med detta lilla risktagande!

Vilka är de bästa spelsmarttelefonerna? 2022 jämförelse

Om du letar efter den bästa smarttelefonen för spel baserat på din budget, finns det säkert en modell för dig.
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button