Upptäck iOS 16, som snart kommer till din iPhone med en återuppfunnen låsskärm

WWDC 2022

iOS 16 erbjuder en rad nya funktioner, inklusive en fullständig översyn av den låsta skärmen men också några tillägg till meddelanden, foton och kartor.

Apple inledde den inledande WWDC 2022-konferensen genom att ta itu med iOS 16, nästa stora uppdatering av det mobila operativsystemet, direkt.

En ny låsskärm, omdesignade aviseringar och ett avancerat fokusläge

Den första nyheten är nog en av de mest synliga. Den låsta skärmen kommer äntligen att genomgå en seriös ansiktslyftning och erbjuda användarna en fullständig anpassning av sin skärm som mycket påminner om rattarna på Apple Watch men också Material You, de nya designreglerna som introducerades med Android 12 2021.

WWDC 2022 iOS 16

Det kommer att vara möjligt att välja både typsnittet som används för att visa tiden och även färgen. Foton i porträttläge kommer att dra nytta av en liten effekt som placerar tiden bakom motivet som odödliggjorts i din bild. Det går även att byta tapeter flera gånger om dagen, automatiskt. Apple kommer att erbjuda i iOS 16 en samling låsta skärmar, baserade på ditt fotobibliotek och det kommer att vara möjligt att skapa flera skärmar, att väljas enligt dina önskemål för stunden.

Skärmanpassning går mycket längre med utseendet på widgets. Du kan lägga till, på samma sätt som komplikationerna med den anslutna klockan, dagens väder, dina aktivitetssignaler eller nivån på kvarvarande batteri bland de olika widgets som erbjuds. Apple har även tagit fram en interaktiv widget för att styra sin musik och som anpassar sig efter omslaget på skärmen.

WWDC 2022 iOS 16

Det är också möjligt att visa hela skärmtiden för din nuvarande stad eller en vy av planeten Jorden. Apple kommer att erbjuda ett dedikerat API för utvecklare så att de kan skapa sina egna låsskärmskompatibla widgets.

Aviseringar kommer nu äntligen att visas längst ner på skärmen och kan döljas med ett svep nedåt utan rädsla för att förlora dem för alltid, vilket är fallet idag.

WWDC 2022 iOS 16

Fokusläge var den riktigt coola idén i iOS 15 förra året. iOS 16 går längre och kommer att erbjuda filter tillgängliga för varje skapat läge. Du kan, genom att växla till ett läge, endast se meddelanden från auktoriserade kontakter i Meddelanden eller specifika flikar i Safari. Du kan också tilldela ett fokusläge till varje låsskärm för att snabbt växla mellan lägen.

Meddelanden (äntligen) ger redigering och radering av meddelanden i konversationer

Om iMessage är en av de mest använda budbärarna i världen saknade den fortfarande vissa funktioner jämfört med sina konkurrenter. Apple svarar på några av dessa brister genom att lägga till möjligheten att ändra men också ta bort ett skickat meddelande.

Meddelanden låter dig också markera en konversation som oläst för att svara på den senare utan att glömma att du har fått ett meddelande.

WWDC 2022

Apple har också förbättrat röstdiktering, vilket lägger till automatisk interpunktion under röstigenkänning. Det kommer också att vara möjligt att automatiskt växla från att skriva till diktering genom att välja ett textblock. Tangentbordet kommer alltid att finnas kvar på skärmen för mer flexibilitet under diktering.

WWDC 2022 iOS 16

Shared with you får äntligen ett användbart API för utvecklare att lägga till innehåll från sin programvara och möjliggöra snabb delning med dina vänner. SharePlay integreras med Messages så att du kan kommentera en film eller video med dina vänner.

Nya kartor över Frankrike för Plans och ett nytt gränssnitt för CarPlay

Franska användare av Apple Plans kommer äntligen att ha rätt till nya kort designade av Apple under året. Detaljerade vyer kommer också att komma till några ytterligare amerikanska städer.

Apple Maps kommer också att lägga till priset för kollektivtrafikresor samt möjligheten att lägga till stopp under en rutt, en funktion som redan har funnits i Google Maps i många år.

WWDC 2022

För de glada ägarna av ett fordon utrustat med CarPlay har Apple omarbetat gränssnittet för bilar utrustade med flera skärmar. CarPlay kan ersätta instrumentpanelens gränssnitt för att visa rutten i Maps mellan hastighetsmätare och RPM. Skärmarna är anpassningsbara med olika färgscheman framtagna av tillverkaren. De fordon som påverkas av denna uppdatering kommer att tillkännages under årets lopp.

wwdc 2022 apple carplay

Foton blir bättre med enkel klippning och fotobibliotek som delas med vänner

Photos välkomnar två huvudsakliga nyheter. Den första gäller redigeraren som är värd för ett automatiskt klippverktyg. Klicka bara på ett element för att välja det och klippa det snabbt. Du kommer också att ha en knapp för att dela den direkt i Meddelanden-appen.

WWDC 2022 iOS 16 © © Clubic.com

Foton erbjuder också ett nytt sätt att dela foton med nära och kära med hjälp av det delade fotobiblioteket. Du kan välja dina kontakter och sedan automatiskt ladda upp dina foton till en delad katalog. En ny knapp i kameraapplikationen låter dig validera eller inte validera det automatiska tillägget i denna nya delade samling.

wwdc 2022 applexcloud bibliotek

Maison välkomnar Matter-standarden och designar om sin startskärm

Home-applikationen välkomnar en ny snyggare och förbättrad skärm, som låter dig se alla dina anslutna enheter i huset med ett ögonkast. Filter placerade överst på skärmen låter dig bara hitta dina anslutna glödlampor, dina övervakningskameror etc.

wwdc 2022 apple home

HomeKit-enheter kommer också att vara kompatibla med Matter-standarden, vilket kommer att möjliggöra bättre integration med andra kompatibla objekt och nya möjligheter till interaktion. Uppgifterna kommer att vara säkra och krypterade under användning.

Resten av nyheterna

iOS 16 är berikad med ett nytt system som heter “Security Control”. Det gör det möjligt att återkalla åtkomst till en kontakts plats och data, i händelse av ett missbrukande förhållande.

Custom Spatial Audio kommer att använda TrueDepth-kameran på iPhones med FaceID för att skapa en upplevelse skräddarsydd efter öronens form och tillgänglig via AirPods och AirPods Pro trådlösa hörlurar.

wwdc 2022 iOS sammanfattning

Apple Pay Later tillåter, varhelst Apple Pay accepteras, att dela upp sina betalningar i fyra månatliga delbetalningar. Deadlines finns i kartansökan. Apple Pay kommer också att erbjuda leveransspårning för alla köp som görs med denna mobila betalningsmetod.

Spotlight-sökmotorn kommer att vara tillgänglig från raden med prickar som anger antalet sidor längst ned på skärmen.

iOS 16 kommer att finnas tillgänglig i september, med lanseringen av nästa iPhone 14. En offentlig betaversion kommer att finnas tillgänglig om några veckor för de mest otåliga.

iPhone 14: pris, releasedatum, tekniskt blad, allt vi vet om nästa Apple-smarttelefon

Apples Series 14 innehåller fyra nya iPhones, med en modell borttagen men också en ny variant från tidigare år.
Läs mer

Källa: Apple

Relaterade Artiklar

Back to top button