Upptäck Dynamic Island, meddelandesystemet som revolutionerar skåran på iPhone 14 Pro


iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max har ett nytt hack som också kommer att vara ett dynamiskt område för att visa alla dina varningar.

Detta nya hack var den lilla överraskningen i denna presentation av iPhone 14 Pro.

iPhone 14 Pro minskar sitt hack med 30 %

Vi har redan vetat i flera veckor att Apple skulle granska området som är värd för 3D Face ID-kameran med sina nya premium smartphones. Nästan fem år efter introduktionen har hacket alltid pekats ut av många användare och varumärket har nu reviderat sin storlek med nästan 30%.

Spåret består av ett piller och en stans. Apple valde att förena de två elementen i ett enda block genom att stänga av pixlarna mellan de främre kamerorna på iPhone av designskäl, men inte bara.

Apple har verkligen haft kul med att använda detta tidigare värdelösa utrymme för att visa information och erbjuda nya interaktioner till användarna. För tillfället har skåran nu fått ett helt eget namn: Dynamic Island.

Apple försöker inte dölja skåran, utan lyfter fram det med Dynamic Island

Detta område är nu helt interaktivt. Den kommer initialt att användas för att visa varningar och kontroller baserat på applikationer som körs. Om du spelar musik kommer uppspelningsknapparna att sitta i skåran. Tryck bara länge för att öppna ett litet fönster och ändra titel, utan att behöva lämna din applikation eller gå igenom kontrollcentret.

iPhone 14 Pro Dynamic Island © © Apple

Dynamic Island kommer också att integreras med många applikationer, hem som timern eller i Apple Maps för att permanent visa nästa riktning att följa under din rutt.

Om du får ett samtal kommer skåran att expandera så att du kan ringa samtalet. AirPods kommer att dyka upp i den varje gång du ansluter för att ge dig batterinivån också. Till och med Face ID-ikonen visas i det här området när du använder Apple Pay.

Apple förklarar att man har arbetat med att skapa olika animationer för varje applikation för att förbättra användarupplevelsen. Skåran växer, krymper och ändrar form smidigt med användning.

Tillverkaren har för avsikt att multiplicera användningsmöjligheterna och kommer att erbjuda tredjepartsutvecklare att använda det genom ett API. Applikationer som använder Live Activities, dessa ihållande meddelanden på den låsta skärmen som låter dig följa resultatet av en match eller ankomsten av din måltid i leveransen, kommer att kunna logera på Dynamic Island när du använder din iPhone 14 Pro.

Källa: Apple Keynote

Relaterade Artiklar

Back to top button