Upptäck de dolda funktionerna i iOS 15

iOS 15

Som alltid har nya iOS sin del av dolda knep. Låt oss uppehålla oss ett ögonblick vid alla dessa förändringar, ibland minimala, som ändå visar sig vara mycket praktiska när de väl har spolas ut.

Apple-varumärket har vant oss vid att gräva i tarmen av varje nytt operativsystem för att upptäcka dess dolda funktioner. iOS 15, tillgängligt sedan 20 september, är inget undantag från regeln.

Läs också:
Har iOS 15 minskat din autonomi? Våra få tips för att hålla lite batteri

Estetiska nyheter

Anpassning av textstorlek är nu möjligt för varje applikation. Gå bara till kontrollcentret för att välja det här alternativet. Som tidigare kan du också välja att agera på alla appar.

När du uppdaterar kan du bli förvånad över att se Safaris sökfält visas längst ned på skärmen. Apple motiverar detta val genom att indikera att det tillåter bättre ergonomi vid användning. Det är dock möjligt att gå tillbaka till den tidigare platsen. Ett enkelt tryck på den högra delen av stången (Aa) gör att den kan flyttas tack vare ett nytt alternativ.

Läs också:
Har du iOS 15 och ditt lagringsutrymme är fullt? Kanske är det bara en bugg… och det påverkar alla användare

Tips att veta

Nattläget i kameraapplikationen är särskilt framgångsrikt. Dess användning gör det möjligt att ta vackra bilder, inklusive med minimal ljusstyrka. Hittills har det inte kunnat inaktiveras permanent, vilket kan vara ett problem för de mer kreativa bland oss. Alternativet “Bevara inställningar” erbjuds nu. Den används för att memorera de önskade inställningarna, samtidigt som den lämnar möjligheten till ett manuellt val.

Dessutom kan iPhone-kameralinsen nu skanna vilken text som helst. För att göra detta, håll helt enkelt fingret i ett textfält. Genom att göra det visas de vanliga kopierings- och klistra-kommandona samt en “skanna”-kommandoprompt. Ännu starkare, med Live Text-funktionen är det också möjligt att extrahera text som finns i dina media.

Väderapplikationen har en stor förbättring, med vädervarningar som kan meddelas. Klicka bara på de tre raderna i det nedre hörnet av skärmen för att komma åt meddelandeinställningarna.

iOS 15 låter dig återställa och överföra dina data i händelse av dödsfall. Den person som utsetts för att samla in ditt “digitala arv” kommer sedan att kontaktas av Apples tjänster. Möjligheten att skapa återställningskontakter vid förlust av åtkomst erbjuds också. För att komma åt dessa alternativ måste du gå till avsnittet Inloggning, sedan Lösenord och säkerhet.

Källor: Äpple, cnet, macworld

Relaterade Artiklar

Back to top button