Upptäck Candela P-8 Voyager, denna elektriska och flygande båt som presenterades i Venedig

Candela P8 Voyager © (Bild: Candela)

Det var i Venedig som företaget Candela ville formalisera sin nya elbåt, en viss P-8 Voyager.

En vattentaxi som har det speciella… att flyga över vatten.

En flygande elbåt på Candela?

Specialiserat på elektriska båtar har det svenska företaget Candela redan utvecklat olika modeller, den senaste är denna fantastiska P-8 Voyager, som “flyger” över vattenytan. Båten är verkligen utrustad med folier (vars vinkel ändras automatiskt efter hastigheten), sidobihang som höjer skrovet över vattnet och ger det denna luftsida.

Candela P8 Voyager © (Bild: Candela)

Candela P-8 Voyager är avsedd att ersätta traditionella vattentaxibilar, med den extra bonusen här av en 100 % elektrisk motorisering. Systemet är också idealiskt för områden som är känsliga för båtvågor, eftersom bärplansbåtar praktiskt taget inte lämnar någon i sin väg. Enligt Candela är kölvattnet efter hans modeller inte viktigare än de berömda gondolerna i Venedig.

Candela P8 Voyager © (Bild: Candela)

Candela P-8 Voyager är utrustad med en 50 kW motor och kan utföra upp till 3000 timmars färd utan att något tekniskt ingripande krävs. Den kan navigera i en hastighet av 20 knop och kan nå en toppfart på 30 knop. Den 8,5 meter långa båten rymmer sex passagerare, förutom besättningen. Precis som moderna elbilar är skönhetssignerade Candela också ansluten, och kan särskilt ta emot OTA-uppdateringar.

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button