Upptäck bilderna från den andra Flyby of Mercury från Bepicolombo -uppdraget

Mercury Bepicolombo Flyby N ° 2 Visa 1 © ESA/JAXA/BEPICOLOMBO

Det är redan femte gången BepiColombo uppdrag Flugor över en planet för att sakta ner! A Gravity Assist bara 200 km från Merkurius yta vilket också gör att instrumenten kan förbereda sina framtida avläsningar… Och erbjuder en fest för ögonen, med en planet som är väldigt lite besökt!

Nästa överflygning kommer bara att äga rum på ett år.

Mariner 10, Messenger, sedan bepi …

Målet närmar sig för BepiColombo… Men det återstår fortfarande tre och ett halvt år av resor och inbromsning innan man kan passa in i Merkurius bana! I december 2025 kommer uppdraget att lämna sin resekonfiguration och kasta ut den japanska orbitern Mio och den europeiska sonden MPO (Mercury Planetary Orbiter), som kommer att förbli lite mer än ett jordår runt planeten närmast solen.

Mercury Bepicolombo Flyby N ° 2 Visa 2 © ESA/JAXA/BEPICOLOMBO

En lång resa för att observera Merkurius, som hittills har studerats väldigt lite noggrant: Mariner 10 flög förbi den tre gånger 1974 och 1975, sedan gjorde NASA:s MESSENGER orbiter sina mätningar från omloppsbana mellan 2011 och 2015…

Men det finns fortfarande många frågor som BepiColombo bör ge sin del av svaren på, oavsett om det gäller in situ-mätningar runt planeten för att förstå dess magnetiska miljö och dess exosfär, eller för ytmätningar med högupplösta bildapparater och l identifiering av dess fina sammansättning .

Mercury Bepicolombo Flyby N ° 2 View 3 © ESA/JAXA/BEPICOLOMBO

Merkurius har hittills varit så lite besökt att till och med förbiflygningarna i BepiColombo tar med sig viktig data… Och detta medan en majoritet av instrumenten kommer att förbli uppfällda och/eller dolda fram till 2025.

Vackra bilder, väntar på bättre

Bilderna som delas med allmänheten av denna andra förbiflygning av Merkurius (sonden har redan flugit över jorden, sedan Venus två gånger och Merkurius förra oktober) kommer från så kallade “ingenjörskameror”. Dessa små enheter är specialiserade på att efter start observera utplaceringen av huvudantennerna (vilket gör det möjligt att snabbt identifiera orsaken i händelse av problem).

Mercury Bepicolombo Flyby N ° 2 Visa 4 © ESA/JAXA/BEPICOLOMBO

Detta förklarar särskilt inramningen och bildkvaliteten, som inte riktigt är vad man kan förvänta sig av en så sofistikerad sond… Men som bara är en “gratis” smak som uppdraget ger! Som kan ses på bilderna hade markpersonal inga problem med att identifiera Merkurius huvudkratrar på dessa bilder.

Broms, broms och broms igen!

Tack vare denna nära förbiflygning använde BepiColombo Merkurius för att sakta ner sig till nästan 4 700 km/h (1 300 m/s) och sänka sin omloppsbana avsevärt. Men uppdraget är ännu inte tillräckligt i linje med den lilla planetens omloppsbana, och skillnaden i hastighet är betydande. Det kommer att ta ytterligare fyra förbiflygningar i juni 2023, september och december 2024 och sedan januari 2025 innan sonderna och Merkurius äntligen möts.

Under tiden förbereder teamen sig med data från överflygningarna och gör allt för att säkerställa att uppdraget senast 2025 ska vara så produktivt som möjligt!

Källa: ESA

Relaterade Artiklar

Back to top button