Upptäck alla nyheter om KDE Plasma 5.8 LTS

Även om Microsofts operativsystem är det som finns i de flesta datorer runt om i världen, väljer fler och fler människor varje dag att ha en distribution linux på sina datorer . Och är att det idag finns många tillgängliga, så vi har ett val beroende på vad vi letar efter eller vad vi behöver. Några av de mest använda är de som har KDE som standard eftersom de erbjuder en kontorsmiljö.

I det här sammanhanget, KDE Plasma är en av de lättaste och mest populära och den har också precis uppdaterats till versionen KDE Plasma 5.8LTS den första som har en Stödlångvarigt eller utökat stöd . Bland dess nyheter sticker den ut för smidigheten i gränssnittet och dess användarvänlighet samtidigt som den erbjuder många andra funktioner, som säkert kommer att glädja de flesta Linux-användare.

Den här utgåvan av KDE Plasma 5.8 LTS innehåller en ny inloggningsskärm som utformades för att förena upplevelsen av resten av KDE-skrivbordet. Dessutom kan tapetplugins aktiveras från själva låsskärmen . När det gäller att anpassa snabbtangenter, är något grundläggande i alla Linux-skrivbord i KDE Plasma 5.8 mycket enklare att göra, så det kommer säkert att uppskattas av användare också.

Det blir också lättare att konfigurera och anpassa globala snabbtangenter och kommer till och med att tillåta dig att konfigurera alternativet för snabbt åtkomst till vissa uppgifter i en applikation . Vi kan inte glömma att den här uppdateringen lägger till stöd för höger-till-vänster-språk vilket säkert inte har varit trivialt med avseende på dess genomförande och naturligtvis förbättringarna av applets som är en del av fördelarna med den nya KDE Plasma-uppgiftshanteraren och att den låter dig använda applikationer som Spotify från snabbmenyn i fönsterlistan, främst tack vare dess nya personsökare.

Dessutom har den senaste utgåvan andra små buggfix-förbättringar för stöd för flera fönster, KDE-fönsterhanterare och mer. Du kan se en fullständig lista över ändringar som introducerats i KDE Plasma 5.8 på från samma länk .

Relaterade Artiklar

Back to top button