Upptäck alla nya HomeKit-funktioner från iOS 16

iOS 16 HomeKit © © Apple

Tillverkaren erbjuder en helt ny applikation men också tekniska förändringar för en bättre koppling mellan de olika enheterna.

iOS 16 kommer att fortsätta Apples äventyr i det uppkopplade hemmets värld och erbjuda några mer eller mindre synliga nya funktioner för användare av sitt nästa mobiloperativsystem.

En ny Home-app, mycket tydligare och snyggare

iPhone-, iPad- och macOS Ventura-användare kommer först att upptäcka ett helt nytt gränssnitt för Home-applikationen. Mjukvaran, som samlar alla HomeKit-kompatibla anslutna tillbehör, granskar dess organisation men också dess utseende med en mörkare och mer estetisk gradient tapet. Färgen är vald från de få tillgängliga alternativen, som även inkluderar fotot av en solnedgång.

Som vi såg när vi först började med iOS 16 erbjuder denna nya tapet och dess mer synliga ikoner mer visuell komfort och låter dig snabbt hitta de olika enheterna för att kunna styra dem. Ikonerna för tillbehören men också för scenerna har reviderats helt för större tydlighet när du använder applikationen.

En annan förbättring, aktiva anslutna objekt är nu grupperade efter kategorier överst i gränssnittet. Klicka bara på vart och ett av dessa avsnitt för att hitta dina anslutna glödlampor, övervakningskameror eller anslutna lås på en enda sida, utan att behöva bläddra igenom hela gränssnittet. Denna lilla modifiering borde logiskt sett göra livet lättare för alla dem som redan är mycket utrustade med hemautomationsenheter.

Ändringar under huven för att förbättra kompatibilitet och hastighet

HomeKit kommer också att dra nytta av kompatibilitet med den nya Matter-standarden. Matter, som har skjutits upp flera gånger de senaste åren, kommer äntligen att se dagens ljus i slutet av 2022. Standarden, utvecklad med stöd av alla de största namnen i det uppkopplade hemmet, ska tillåta alla kompatibla enheter att kommunicera med varandra och underlätta deras placering i huset.

Apple meddelade under WWDC 2022 support för Matter så snart iOS 16 släpps, normalt planerat till nästa september. Protokollet uppfyller även varumärkets krav vad gäller säkerhet och konfidentialitet, som hon förklarade under sitt tal.

Apple har äntligen arbetat för att effektivisera de olika kontrollerna mellan sina enheter och anslutna tillbehör med förbättringar relaterade till ” den underliggande arkitekturen från HomeKit. För att se effekterna på exekveringshastigheten för de olika kommandona måste de anslutna tillbehören uppdateras med de senaste versionerna av deras firmware som är kompatibel med iOS 16.

Sist men inte minst är iPad inte längre känt som ett HomeKit-nav. Endast Apple TV och HomePod mini kan nu fungera som nav för att styra alla dess anslutna enheter.

Källa: Apple Insider

Relaterade Artiklar

Back to top button