Uppdatera programvara på en Mac

Om du använder en Mac, använder du förmodligen Terminal-programmet för att köra olika kommandon. Terminalen är ett kraftfullt verktyg som kan användas för att göra många saker, inklusive att uppdatera din programvara.
Det finns två sätt att uppdatera din programvara via terminalen: genom att använda en pakethanterare eller manuellt ladda ner och installera programvaran.
Om du använder en pakethanterare som Homebrew eller MacPorts kan du helt enkelt köra ett kommando för att uppdatera all programvara som är installerad via pakethanteraren. För Homebrew är kommandot “brew update”; för MacPorts är kommandot “port selfupdate”.
Om du uppdaterar programvaran manuellt måste du först ta reda på var programvaran finns. Om du till exempel uppdaterar Ruby on Rails ramverk kan du hitta den senaste versionen på Ruby on Rails webbplats. När du har laddat ner programvaran måste du packa upp den och sedan kopiera den till lämplig plats.
Slutligen måste du starta om din Terminal-applikation för att ändringarna ska träda i kraft.

Hur uppdaterar du din terminalprogramvara? Du kan uppdatera programvaran genom att följa kommandot softwareupdate -l. Om du installerar en enda programuppdatering måste du ange lösenordet för ditt administratörskonto. Mac App Store är det bästa stället att ladda ner uppdateringar om du inte vill ladda ner dem först. Hur blir du av med Terminal på Mac OS? Ett användbart operativsystem, som Terminal, är beroende av terminalen. Genom att använda terminalen, istället för att använda ett grafiskt gränssnitt, kan du få tillgång till de mest kraftfulla av en dators funktioner mer effektivt. Sudo har en heap-baserad buffertspillsårbarhet som beskrivs som CVE-2021-3156.

Mac-programuppdatering

Kredit: treecq643.weebly.com

Mac-programuppdateringar är viktiga eftersom de hjälper till att hålla din dator igång och skyddar den från säkerhetshot. När en ny uppdatering släpps är den vanligtvis tillgänglig via Mac App Store. För att installera det, öppna helt enkelt App Store och klicka på fliken Uppdateringar. Klicka sedan på knappen Uppdatera bredvid programvaran du vill uppdatera.

Apples nya funktioner och säkerhetskorrigeringar kan endast nås via din Macs uppdatering. Dessutom kommer din Macs övergripande prestanda att förbättras på grund av färre buggar och krascher. Här är allt du behöver veta om att uppdatera din Mac, samt vad du bör göra om din Mac inte kommer att uppdateras. För att ladda ner uppdateringen, se till att du har tillräckligt med RAM och lagringsutrymme på din Mac. Om du har problem med att uppdatera din Mac, se till att du har tillräckligt med RAM och lagringsutrymme på din Mac. Du kan också ladda ner uppdateringen manuellt genom att starta om din dator. Slutligen, starta i felsäkert läge eller reparera din hårddisk med hjälp av Skivverktyg.

Är min Mac för gammal för att uppdatera?

Produkten anses föråldrad om den har utgått i mer än sju år. När vi undersöker kompatibiliteten för macOS kan vi se att de flesta Mac-datorer är kvalificerade för den senaste versionen av MacOS i cirka sju år. Apple stöder i allmänhet macOS-versioner i tre år.

Slutet på raden för vintage och föråldrade Mac-datorer

Om din Mac släpptes för mellan 5 och 7 år sedan anses den vara vintage och kanske inte kvalificerad för service eller support. Om din Mac är minst 7 år gammal anses den inte längre vara “föråldrad” och kvalificerar sig inte längre för service eller support. Det finns inte längre några säkerhetsuppdateringar för dessa äldre versioner av macOS.

Varför kan jag inte uppdatera min Mac?

Om din Mac inte uppdateras finns det flera alternativ tillgängliga. Om du har problem med att uppdatera din Mac, se till att den har tillräckligt med RAM och lagringsutrymme för att ladda ner uppdateringen. Om du startar om datorn efter att ha startat om den kan du försöka ladda ner uppdateringen från internet. I Diskverktyget kan du också reparera din hårddisk eller starta upp i felsäkert läge.

Hur man gör plats för Catalina på din Mac

Det kan vara nödvändigt att ta bort vissa filer för att få plats med Catalina eftersom det tillgängliga lagringsutrymmet är begränsat. Genom att öppna Finder och välja Applications kan du åstadkomma detta. Filerna kan sedan dras och släppas i papperskorgen. När filerna har raderats startar du om din dator och försöker ladda ner Catalina igen.

Så här tvingar du fram en uppdatering av Mac

Kredit: teknologia.com

Det finns några sätt att tvinga fram en uppdatering på en Mac. Ett sätt är att gå till App Store och klicka på fliken Uppdateringar. Här kommer du att se alla tillgängliga uppdateringar för din Mac. Om en uppdatering är tillgänglig för din Mac klickar du på knappen Uppdatera bredvid uppdateringen.
Ett annat sätt att tvinga fram en uppdatering är att ladda ner uppdateringen direkt från Apples hemsida. Gå till Apples supportwebbplats och sök efter uppdateringen du vill installera. När du har hittat uppdateringen laddar du ner den och kör installationsprogrammet.
Om du fortfarande har problem med att uppdatera din Mac kan du prova att använda terminalen. Öppna terminalen och skriv “softwareupdate -i -a”. Detta kommer att installera alla tillgängliga uppdateringar för din Mac.

I LEMP kan du tvinga fram uppdatering av Mac OS X. En Mac kan uppdateras med Programuppdatering. Med de senaste versionerna av macOS är det fortfarande möjligt att uppgradera till en nyare version av macOS på en gammal Mac. Det är möjligt att installera OS X 10.5, Lion, Catalina, Big Sur och Mojave på en äldre Mac.

Mac Software Update Command

Apples MacOS-programuppdateringar släpps via App Store. För att installera dessa uppdateringar, öppna App Store-programmet från din Macs docka och klicka på fliken Uppdateringar. Här kommer du att se en lista över tillgängliga uppdateringar för din Mac, inklusive systemprogramvaruuppdateringar. För att installera en uppdatering klickar du helt enkelt på knappen Uppdatera bredvid den önskade uppdateringen.

Du kan ändra ditt operativsystem med Mac Terminal, vilket ger dig fullständig kontroll över det. I allmänhet kan du uppdatera all din Mac-programvara på ett av tre sätt. Ett programuppdateringsverktyg från tredje part kan också användas för att avgöra om uppdateringar har installerats på din dator. Med Terminal kan du uppdatera din Mac genom att helt enkelt hålla ner ett enda kommando för att säkerställa att alla dina Homebrew-appar är uppdaterade. En Mac kommer inte att kunna uppdateras efter att ha rensat lagringen; i så fall måste du först rensa dess lagring. Om din Mac har startat om, klicka på alternativet Programuppdatering i menyn Systeminställningar. Det är möjligt att uppgradera från en äldre version av MacOS till en nyare version (som Mojave) när du använder MacOS som ett skrivbordsprogram.

Om du har problem med att installera Mojave på din nuvarande Mac, prova felsäkert läge. Med Mac Finder kan du radera en fil eller ett onödigt program. Även om det kan ta lite längre tid än en timme att installera, kommer du att klara dig. Det har funnits Mac OS X-versioner uppkallade efter djur sedan 2001, med undantag för den första betaversionen, som släpptes 2012. Alternativet Systeminställningar finns i Apple-menyn.

Macos-uppdateringar

MacOS-uppdateringar släpps med jämna mellanrum för att lösa säkerhetsproblem, förbättra stabiliteten och lägga till nya funktioner.

Från det senaste till det senaste, vi tittar på Mac OS X från det senaste till det senaste. Vi visar dig också hur du tar reda på vilken version av Mac OS X du kör och vad den senaste versionen är. Förutom den första betaversionen av OS X har alla Mac-operativsystem sedan 2001 döpts efter djur. Under 2016 släppte Apple macOS, det nya operativsystemet för Mac OS X. Monterey, även känt som macOS 12.5, släpptes den 17 augusti 2022. I Systeminställningar hittar du den senaste versionen av Mac OS X installerad på din dator. För att komma åt Systeminställningar, gå till Apple-menyn. Genom att klicka på Apple-logotypen i det övre vänstra hörnet av fönstret kommer du åt Systeminställningar. Din Mac kommer att söka efter uppdateringar och du kan välja Uppdatera nu om en är tillgänglig för din Mac.

Relaterade Artiklar

Back to top button