Uppdatera, installera om eller reparera Windows 8

Windows 8 du har faktiskt tre huvudalternativ för återställning av operativsystemet: uppgradera, installera om och reparera. Även om alla dessa alternativ kan användas för att återställa Windows de fungerar alla lite olika.

Var och en av följande återställningsmetoder Windows 8 utför en specifik typ av operativsystemåterställning:

 • Uppdatera
 • Installera om
 • Återupprätta

Genom att välja rätt återställningsmetod för ditt specifika scenario kan du spara tid och installera om på rätt sätt fönster. Här är några tips för att använda var och en av de viktigaste återställningsmetoderna.

Uppdatering –(Uppdatera -) du kan uppdatera utan att förlora foton, musik, videor och andra personliga filer.

Parameter ” Uppdatering (uppdatera)Windows 8 » låter dig uppdatera Windows samtidigt som personliga filer och data lagras på din dator. Som beskrivs i Windows 8 det är vad som händer om du uppdatering(Uppdatera) dator:

Uppgradera din dator(Uppdatera din PC)

 • Dina filer och anpassningsinställningar kommer inte att ändras.
 • Dina PC-inställningar kommer att återställas till standardinställningarna.
 • Appar från butiken Windows kommer att sparas.
 • Ansökningar(Appar) som du har installerat från skivor eller webbplatser kommer att tas bort.
 • Applikationslistan kommer att sparas på ditt skrivbord.

För att uppdatera din dator i Windows 8 börja med att springa meny (meny)mirakel(Charms) -knappar och listklick inställningar. (Inställningar) Välj sedan alternativet ” Ändra PC-inställningar(Ändra PC-inställningar).

change_pc_settings

Scrolla ner till listan ” Allmän(Allmänt)” och klicka på “Start”-knappen i ” Uppdatera (komma igång)dator utan att påverka filer(Uppdatera din dator utan att påverka dina filer) » .

uppdatera din dator utan att påverka filer

Du kan också kolla in mitt andra inlägg om att skapa din egen Windows-säkerhetskopia, som gör att du kan installera alla dina applikationer och program, skapa din bild och sedan återställa den utan att förlora alla dina program.

Installera om – avinstallera(Installera om – Ta bort) allt och installera om Windows.

Ominstallera alternativet Windows 8 låter dig installera om operativsystemet helt utan att behöva formatera om hårddisken manuellt och installera med hjälp av disken Windows 8 eller USB – kör. Vid ominstallation Windows 8 med parametern ” Installera om(Installera om)”:

 • Alla dina filer, data, applikationer, program och inställningar Windows kommer att tas bort. Windows kommer att installera om sig själv helt och din dator kommer helt att återgå till en ny installation Windows 8 .
 • Inga tidigare PC-data eller sparade data kommer att överföras vid en ny installation.

För att installera om Windows 8 börja med att springa mirakelmenyn(Charms-meny) -knappar och listval inställningar. (Inställningar) Välj ” Ändra PC-inställningar(Ändra PC-inställningar).

change_pc_settings

Scrolla ner till allmän(Allmänt) lista och välj den. I den högra undermenyn, hitta alternativet ” Ta bort allt och installera om Windows(Ta bort allt och installera om Windows)” och klicka på ” Att börja(Komma igång) ” .

Ta bort allt och installera om Windows

Återhämtning – Windows återställning(Återställ Windows) från tidigare tid(tid)( systemåterställningspunkt(Systemåterställningspunkt)

Parameter återhämtning (Återställ)Windows 8 låter dig återställa eller rulla tillbaka Windows före den tidigare tidpunkten då punkten skapades systemåterställning. (Systemåterställning) Denna parameter returnerar Windows till punkt tillstånd systemåterställning(Systemåterställning) . Här är några detaljer om hur alternativet fungerar återhämtning:(Återställ)

 • Systemåterställning påverkar inte dina dokument, bilder eller andra personliga uppgifter.
 • Nyinstallerade program och drivrutiner kan komma att avinstalleras.

Läs mitt inlägg om hur du aktiverar/inaktiverar och använder Systemåterställning . Att återställa Windows 8 börja med att springa Kontrollpaneler(Kontrollpanel) . PÅ Kontrollpaneler(Kontrollpanelen) scrolla ner till listan återhämtning(Återställning) och klicka för att välja den.

Återställer kontrollpanelen

I fönstret ” Återhämtning(Återställning) » välj alternativ « Öppna Systemåterställning(Öppen systemåterställning).”

Öppna Systemåterställning

Detta kommer att starta ” Systemåterställning(Systemåterställning)” där du kan välja en punkt systemåterställning(Systemåterställning) som du vill återgå till Windows .

Systemåterställning

Det här är de tre huvudsakliga sätten att återställa operativsystemet till Windows 8 . Kolla också in mitt andra inlägg om hur man rengör installationen av Windows 10 (ren installation av Windows 10). Njut av!

I Windows 8 har du faktiskt tre huvudalternativ för att återställa operativsystemet: uppdatera, installera om och återställa. Även om alla dessa alternativ kan användas för att återställa Windows, fungerar de alla lite olika.

windows_8_logotyp

Var och en av följande Windows 8-återställningsmetoder utför en specifik typ av operativsystemåterställning:

 • Uppdatera
 • Installera om
 • Återställ

Genom att välja enligt återställningsmetoden för ditt specifika scenario kan du kanske spara lite tid och även installera om Windows ordentligt. Här är några tips för att använda var och en av de viktigaste återställningsmetoderna.

Uppdatera – Du kan uppdatera utan att förlora dina foton, musik, videor och andra personliga filer

Alternativet Windows 8 Refresh låter dig uppdatera Windows samtidigt som du behåller dina personliga filer och data som du har sparat på din PC. Som beskrivs i Windows 8, här är vad som händer om du uppdaterar en dator:

Uppdatera din PC

 • Dina filer och anpassningsinställningar kommer inte att ändras.
 • Dina PC-inställningar kommer att ändras tillbaka till sina standardinställningar.
 • Appar från Windows Store kommer att behållas.
 • Appar som du installerat från skivor eller webbplatser kommer att tas bort.
 • En lista över appar kommer att sparas på ditt skrivbord.

För att uppdatera din dator i Windows 8, börja med att starta Behag meny och klicka på inställningar lista. Välj sedan Ändra PC-inställningar alternativ.

change_pc_settings

Scrolla ner till Allmän lista och klicka Komma igång knappen listad nedan Uppdatera din dator utan att påverka dina filer.

uppdatera din dator utan att påverka filer

Du kan också kolla in mitt andra inlägg om att skapa din egen Windows backup-bild, som gör att du kan installera alla dina appar och program, skapa din bild och sedan kunna återställa till den bilden istället för att förlora alla dina program.

Installera om – Ta bort allt och installera om Windows

Alternativet för ominstallation av Windows 8 låter dig installera om operativsystemet helt utan att manuellt behöva formatera om hårddisken och installera med en Windows 8-skiva eller USB-enhet. När du installerar om Windows 8 med alternativet ominstallera:

 • Alla dina filer, data, appar, program och Windows-inställningar kommer att tas bort. Windows kommer att installera om sig själv helt och din dator kommer att återgå till en ny Windows 8-installation.
 • Inga tidigare PC-data eller sparade data kommer att överföras till den nya installationen.

För att installera om Windows 8, börja med att starta Charm meny och välja inställningar lista. Välj Ändra PC-inställningar alternativ från menyn.

change_pc_settings

Scrolla ner till Allmän lista och välj den. Från undermenyn till höger, lokalisera Ta bort allt och installera om Windows alternativet och klicka på Komma igång knapp.

Ta bort allt och installera om Windows

Återställ – Återställ Windows från en tidigare tidpunkt (systemåterställningspunkt)

Alternativet Windows 8 Återställning låter dig återställa eller återställa Windows till en tidigare tidpunkt då en systemåterställningspunkt skapades. Detta alternativ återställer Windows till läget för systemåterställningspunkten. Här är några detaljer om hur återställningsalternativet fungerar:

 • Systemåterställning påverkar inte några av dina dokument, bilder eller andra personliga uppgifter.
 • Nyligen installerade program och drivrutiner kan avinstalleras.

Läs mitt inlägg om hur du aktiverar/inaktiverar och använder Systemåterställning. För att återställa Windows 8, börja med att starta kontrollpanel. Från kontrollpanelen, scrolla ner till Återhämtning lista och klicka för att välja den.

Återställning av kontrollpanelen

I återställningsfönstret väljer du Öppna Systemåterställning alternativ.

Öppna Systemåterställning

Detta startar panelen Systemåterställning, där du kan välja en systemåterställningspunkt att återställa Windows till.

Systemåterställning

Det är de tre huvudsakliga sätten att återställa operativsystemet i Windows 8. Kolla också in mitt andra inlägg om hur du reninstallerar Windows 10. Njut!