Uppdatera Google Chrome för att korrigera dessa fyra viktiga sårbarheter

GoogleChrome © Google

Skydda din PC under Windows eller Linux, eller din Mac med versionen
102.0.5005.115 från
Google Chrome.

Om du använder Mountain View-företagets webbläsare, nämligen Google Chrome, bör du snabbt uppdatera den. Faktum är att den senaste versionen, 102.0.5005.115, korrigerar sju säkerhetsbrister, varav fyra anses vara högrisk av Googles team. CISA (United States Cybersecurity & Infrastructure Agency) har också bjudit in användare och administratörer att snabbt patcha webbläsaren, annars exponerar de sitt system (Windows, Mac och Linux).

Fyra sårbarheter, inklusive tre upptäckta av oberoende forskare

De fyra sårbarheter som anses vara högrisk är CVE-2022-2007, CVE-2022-2008, CVE-2022-20010 och CVE-2022-2011.

Den första och sista är Use-After-Free (UAF) sårbarheter i WebGPU och ANGLE, och upptäcktes i maj förra året. Den andra och tredje är sårbarheter av typen “out of bounds”, som upptäcktes den 19 april respektive 13 maj 2022.

Enligt Googles policy avslöjas inte detaljer om hur man utnyttjar dessa sårbarheter för närvarande. Företaget förväntar sig logiskt att nästan alla dess användare är skyddade. Förutom CVE-2022-2010-sårbarheten, upptäckt av Googles Project Zero-team, upptäcktes alla andra av oberoende säkerhetsexperter. En av dem, David Manouchehri, belönades med 10 000 dollar för sin upptäckt.

Sårbarheter © Google

I princip uppdateras Google Chrome automatiskt i bakgrunden så fort en ny version finns tillgänglig. För att göra det manuellt eller kontrollera versionen på PC, klicka bara på ikonen “Mer”, sedan “Hjälp” och slutligen “Om Google Chrome”. Du kan sedan se vilken version som är installerad och eventuellt installera en uppdatering.

Om samma ämne:
Gissa vilken webbläsare som nu är säkrast på Windows och macOS

Källa: Google

Relaterade Artiklar

Back to top button