Uppdatera ditt Nintendo Switch SD-kort utan att ladda ner igen

nintendo har varit marknadsledare inom handhållna spelkonsoler i decennier sedan originalet släpptes Game Boy . Trots detta är det deras produkter för hemkonsoler(hemkonsol) klar nintendo ett superstjärnigt spelföretag avgudade världen över.

Därför var det ganska oväntat när båda produktlinjerna kombinerades till en enda hybridkonsol – Nintendo Switch. växla är en högpresterande spelplatta som sömlöst går över från stor skärm till liten, så att du kan ta dina spel med dig AAA vart du än går.

Även om det här är ganska coolt, finns det några avvägningar här. För det första, byta inte(Switch inte) kan jämföras med traditionella konsoler som PS4 och Xbox(PS4 och Xbox) En när det kommer till ren prestanda. En annan jämförande svaghet är avsaknaden av en hårddisk.

Medan hemkonsol(hemkonsol) har nu hundratals gigabyte tillgängliga för digitala nedladdningar, växla har bara 32 GB inbyggt minne(lagring –) , och det mesta av denna volym är upptagen operativ system(operativ system) .

Lyckligtvis finns det en lovande lucka under stativet för SD(SD-kort) kort som rymmer upp till 2TB kort, en produkt som för närvarande kostar ungefär lika mycket som själva konsolen. Så många användare kommer förmodligen att sluta köpa SD-kort(SD-kort) till ett mer rimligt pris för din konsol genom att uppgradera till en högre kapacitet under försäljning eller som priset på SD-teknik(SD-teknik).

Frågan blir då, kan du migrera en befintlig SD-innehåll(SD-innehåll) till ett nytt större kort utan att ladda ner alla dina spel igen. Svaret är ja, och det är inte alls svårt.

Överföra SD-innehåll(SD-kortinnehåll) – kort för Nintendo Switch

Innan vi börjar bör du veta att du inte kan byta SD-kort(SD-kort) mellan konsoler växla. Nedladdningsbara spel är knutna till en specifik konsol. Den här guiden förklarar hur du använder den nya SD(SD-kort) – kort istället för det gamla.

Du kan dock använda flera SD-kort för ett växla(Byt) och byt dem, även om detta kan vara ganska tråkigt.

Här är vad du behöver för att slutföra överföringen:

 • Nintendo Switch – självklart!
 • gammal SD-kort(SD-kort) med dina spel.
 • Ny SD-kort(SD-kort) du vill byta till.
 • En dator Windows(Windows-dator) med läsare SD-kort(SD-kort) .

De flesta bärbara datorer har nu en inbyggd SD-kortläsare(SD-kort), men om du använder
stationär dator(skrivbordsmaskin), kan du köpa USB(USB-kort) – kortläsare för lite pengar.

När
allt är klart(allt klart), så här gör du en överföring.

 • Stäng först av helt växla håller strömknappen(strömknappen) . Det räcker inte att lägga konsolen i viloläge. Om du extraherar SD-kort(SD-kort) utan att stänga av det, kommer det fortfarande att stängas av. Så du kommer inte att spara tid genom att hoppa över det här steget och riskera datakorruption.
 • Efter att ha stängt av strömmen lyfter du stativet och tar bort det SD-kort(SD-kort) .
 • Ta nu båda SD-korten och gå till din dator. Klistra gammalt SD-kort(det gamla SD-kortet) in kortläsare(kortläsare). Det borde dyka upp i Windows utforskaren(Windows Explorer) som en flyttbar enhet. På skivan hittar du en mapp med ett enkelt namn nintendo .
 • Kopiera hela Nintendo-mappen(hela Nintendo-mappen) till din dator. Skrivbordet är en bra plats eftersom det bara är tillfällig lagring. Ta inte bort mappen med den gamla SD-kort(SD-kort) . Om något går fel kan du behöva försöka igen.
 • Ta bort det gamla SD-kort(SD-kort) från PC. Sätt sedan in en ny stor SD-kort(SD-kort) .

Om en SD-kort(SD-kort) nytt, inget behöver göras. Men om det används eller släpps av ett mindre märke kan du först formatera det med det officiella formateringsverktyget för SD-kort. Vi behövde aldrig göra det här med någon nintendo konsol(Nintendo-konsol) SD-överföring(SD-överföring), men det här kan vara en lösning om överföring är inte(överföringen) fungerar.

 • Kopiera Nintendo mapp(Nintendo-mapp) tillbaka till ny SD-kort(SD-kort) .
 • Vänta(Vänta) för att slutföra överföringen och extrahera sedan en ny SD-kort(SD-kort) från kortläsare(kortläsare).
 • Sätt tillbaka kortet i växla(Växla) . När du är klar slår du på din konsol och dina spel ska stanna där du lämnade dem. Bara med mycket ledigt utrymme.
 • Efter att ha sett till att allt fungerar kan du ta bort det gamla SD-innehåll(SD-innehåll) och en tillfällig mapp på din dator.

Nintendo har varit ledande på marknaden för handhållna spel i decennier, efter lanseringen av den ursprungliga GameBoy. Trots detta är det deras hemkonsolprodukter som har gjort Nintendo till det superstjärniga spelföretaget älskat över hela världen.

Så det var ganska överraskande när båda produktlinjerna kombinerades till en enda hybridkonsol – Nintendo Switch. Switch är en högpresterande spelplatta som sömlöst flyttas från den stora skärmen till den lilla skärmen, så att du kan ta med dig AAA-spel vart du än går.

Även om detta är ganska häftigt, kommer det med några kompromisser. För det första jämför Switch inte riktigt med traditionella konsoler som PS4 och Xbox One när det kommer till rå prestanda. Den andra jämförande svagheten är avsaknaden av en hårddisk.

Medan en hemkonsol nu har hundratals gigabyte tillgängliga för digitala nedladdningar, har Switch bara 32 GB internt lagringsutrymme – och en stor del av det tas upp av operativsystemet.

Lyckligtvis lurar under stativet en framtidssäker SD-kortplats, som tar emot upp till ett 2TB-kort – en produkt som för närvarande kostar ungefär lika mycket som själva konsolen. Så många användare kommer förmodligen att köpa ett mer rimligt prissatt SD-kort till sin konsol, uppgradera till en större kapacitet under försäljning eller när priset på SD-tekniken sjunker.

Frågan är då om du kan överföra ditt befintliga SD-innehåll till det nya, större kortet utan att behöva ladda ner alla dina spel igen. Svaret är ja och det är inte alls svårt.

Överföra SD-kortinnehåll för Nintendo Switch

Innan vi börjar bör du veta att du inte kan byta SD-kort mellan Switch-konsoler. Spelen du laddar ner är länkade till en specifik konsol. Denna handledning handlar om att använda ett nytt SD-kort för att ersätta ditt gamla.

Du kan dock använda flera SD-kort för en switch och byta ut dem, även om det kan vara ganska tråkigt.

Här är vad du behöver för att slutföra överföringen:

 • En Nintendo Switch – självklart!
 • Det gamla SD-kortet som innehåller dina spel.
 • Det nya SD-kortet du vill uppgradera till.
 • En Windows-dator med en SD-kortläsare.

De flesta bärbara datorer har nu en inbyggd SD-kortläsare, men om du använder en stationär dator kan du köpa en USB-kortläsare för inte mycket pengar.

Med allt klart, så här gör du överföringen.

 • Stäng först av din Switch helt genom att hålla in strömknappen. Det räcker inte att sätta konsolen i viloläge. Om du tar bort SD-kortet utan att först stänga av det stängs det av ändå. Så du sparar ingen tid genom att hoppa över det här steget – och du riskerar datakorruption.
 • Efter att ha stängt av strömmen, lyft upp stödbenet och ta bort SD-kortet.
 • Ta nu båda SD-korten och gå till din dator. Sätta det gamla SD-kortet in i kortläsaren. Det bör dyka upp i Utforskaren i Windows som en flyttbar enhet. På enheten hittar du en enda mapp med ett enkelt namn nintendo.
 • Kopiera hela Nintendo-mappen till din dator. Skrivbordet är en bra plats, eftersom detta bara är tillfällig lagring. Ta inte bort mappen från det gamla SD-kortet ännu. Om något går fel kan du behöva försöka igen.
 • Ta bort det gamla SD-kortet från datorn. Sätt sedan i det nya större SD-kortet.

Om SD-kortet är helt nytt behöver du inte göra någonting. Men om det används eller från ett mindre märke, kanske du vill först formatera det med det officiella formateringsverktyget för SD-kort. Vi har aldrig behövt göra detta med någon Nintendo-konsol när vi gör en SD-överföring, men det kan vara en lösning om överföringen inte verkar fungera.

 • Kopiera Nintendo-mappen tillbaka till det nya SD-kortet.
 • Vänta tills överföringen är klar och ta sedan bort det nya SD-kortet från kortläsaren.
 • Sätt tillbaka kortet i switchen. När det är klart slår du på konsolen och dina spel borde vara precis där du lämnade dem. Bara med mer ledigt utrymme.
 • När du har bekräftat att allt fungerar kan du radera det gamla SD-innehållet och den tillfälliga mappen på din dator.

Relaterade Artiklar

Back to top button